Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Сјеница

Поздрав занима ме где бих могао да набавим листу четника из Сјенице тј околних Српских села типа Горње Гоње итд . Пошто ме занима за прађеда шта је био пошто већ знам знам да је један био партизан а други је био у СС па ме занима у којој је овај формацији био пошто сам му директан мушки потомак
Одговори

(09-11-2021, 03:30 PM)Војвода Марко Чворо Пише:  Поздрав занима ме где бих могао да набавим листу четника из Сјенице тј околних Српских села типа Горње Гоње итд . Пошто ме занима за прађеда шта је био пошто већ знам знам да је један био партизан а други је био у СС па ме занима у којој је овај формацији био пошто сам му директан мушки потомак
Одговори

Monarhist,

Ako nemaš šta konstruktivno da kažeš, nemoj se ni oglašavati.
Одговори

(10-11-2021, 03:42 PM)Chicot Пише:  Monarhist,

Ako nemaš šta konstruktivno da kažeš, nemoj se ni oglašavati.
Извињавам се. Нисам имао злу намеру.
Одговори

(09-11-2021, 03:30 PM)Војвода Марко Чворо Пише:  Поздрав занима ме где бих могао да набавим листу четника из Сјенице тј околних Српских села типа Горње Гоње итд . Пошто ме занима за прађеда шта је био пошто већ знам знам да је један био партизан а други је био у СС па ме занима у којој је овај формацији био пошто сам му директан мушки потомак

Судећи по селу које сте поменули, ако је био у четницима, Ваш деда је био у Другом милешевском корпусу. Кутија архивалија везаних за овај, као и за друге корпусе, налази се у четничкој архиви Војног архива у Београду.
Са друге стране, пошто су људи из тог краја дуговечни, а имају изузетно изражени смисао за вокално памћење, предлажем Вам да потражите мало и сигурно ће те наћи неког ко добро зна у којој војсци је био Ваш деда током рата.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним