(14-02-2023, 12:55 PM)Бенито Пише: То јесте, само не треба заборавити детаљчић да је Асадов режим познат по високој стопи корупције.
Друга је ствар што су незадовољство у народу искористили страни фактори да тамо започну грађански рат и умало свргну Асада. Али, питање корупције у Сирији ни данас није решено.
Али, све то није тема....
Тема је Овај и његов однос према земљотресу у Курдистану.
Неће да бидне.
Пааа пратили смо грађански рат у Сирији и дешавања у Сирији.
Пај сад.
Сирија је једина арспска земља која је секуларна и која је најдемократскија арапска држава. У Сирији су дозвољене све религије жене не морају бити "покривене". Здравство,школство све бесплатно. Отворени универзитети.
Сирија је земља која има све. Мора, језера, оранице,пустиње и наравно нафту. Грађани су били изузетно богати. Сирија никог никада изузев Израела није мрзела. Са свим у свету су били у добрим односима. Грађевинске компаније са запада су врата Сирије била отворенa за инвестирање...
О одједном... Асад диктатор,лопов, корупцијс, кил Асад, Асад маст го он, па онда хемијско оружје... Иста матрица..
Исто као са СФРЈ прогласили власт да је лоповска итд и на крилима америчког фашизма који смо ми добро осетили а затим Либија, Ирак, и на крају дошла Сирија на ред а касније ће бити и Украјина..
Међутим. Сиријски народ нису пи.ке ко југо срби...
Него су 5 година крваво и брутално обрачунавали са исламским фашизмом у виду ИСИС-а... Пред сам пад Дамаска ускочили су Руси као подршка и онда је кренуло ослобођење Сирије. Једна од највећих битака у Сирији је била битка за Деир Ез Зор...
Сиријска војска, је по мени извољевала највећу војну победу XXI веку. Oслобођене су десетине хиљада квм Сирије. Градови Химс, Хама, Предграђа Дамаска Гута, Хараста, Дума,Дара и многе друге су стављене под контролу Власти.
Народ Сирије је уз Асада у огромном броју.
Сирија се никад није одрекла ни педаљ своје територије.
Србија се свега од рекла...