Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Санкције, па објава рата
#1

Још је појава Адолфа Хитлера на историјској сцени била револуционарна за многе параметре међународног права и правила. Од његовог доба обесмишљен је и традиционални обичај  објаве рата пре почетка непријатељстава између две међународно признате државе. Државе нападају једна другу без икакве најаве и нико то питање више не поставља.
Напротив, већ сама појава економских, политичких и пре свега културних санкција за већину оних који су томе изложени представља почетак рата другим средствима.
Тако смо дочекали да Запад, а са њим и Средња Европа уведу Русији и Белорусији такву врсту санкција, као неку врсту рата, јер у отворени војни сукоб са те две државе не смеју нити имају снагу да у њега уђу. Тако видимо како се избацују културни пројекти у Европи, чији аутори макар подсећају на руско име и културу. Ту се подразумевају и аутори који су живели и стварали и пре неколико векова, а чије је дело одавно постало део светске културне баштине. Тако се из школске лектире избацују Достојевски, Толстој или Гогољ, скидају се са сцене европских опера, филхармонија и балета дела Чајковског или Рахмањи ова....
А где је Србија на челу са Овај?
Она је у изборном процесу. Да ли ће рат у Украјини трајати дуже од изборне трке у Србији? Да ли од тога зависи будућност српско-руских интереса?
Да ли ће Овај у априлу увести санкције Русији?
Да ли ће Српчићи од нове школске године бити ослобођени дилеме да ли треба убити стару, надобудну и богату бабу?
Да ли ће Овај, без објаве рата, први пут у историји увести Србију у рат са Русијом?
Размислимо сви... Пре гласања.
Одговори
#2

Не могу да вам опишем на колико сам тзв. русофила наишао последњих десет дана а да се поносе чињеницом што, ето, Србија није увела санкције Русији. Броји се у десетинама. Све бучни русофили. Шешељевци махом, делом вучићевци.

До овог рата нисам био у потпуности ни свестан колико комуњара има међу Србима. Хвала Русији што ми је бар у том делу отворила очи. Истовремено сам постао још више деморалисан.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним