Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Мени добро ове године, прошле није било ништа. Ја планирам за викенд да помлатим што је остало.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 1,170
Теме: 7
Придружен: Feb 2019
Углед:
250
Код мене од воћа ове године имале су само трешње, вишње, дрен и понека крушка, бресква и аронија, све друго што је промашио мраз помлатио град.
Поруке: 1,273
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
1300 килограма стенлија на 35 четворогодишњих стабала. Све у ракију.
Поруке: 14,435
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
(02-09-2024, 09:41 PM)Ђорђе Пише: 1300 килограма стенлија на 35 четворогодишњих стабала. Све у ракију.
Добар! Ионако је цена шљива мизерна
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,435
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
(02-09-2024, 10:17 PM)luka.luke Пише: (02-09-2024, 09:41 PM)Ђорђе Пише: 1300 килограма стенлија на 35 четворогодишњих стабала. Све у ракију.
Може ли тај стенли ишта бацити без шећера?
А да што не би могао? Он је пун шећера, чак пресладак када добро сазри. Такав може дати ракију доброг квалитета ако се правилно све одради како треба. Одличан и за пекмез.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 162
Теме: 0
Придружен: Aug 2020
Углед:
50
У производњу домаћих воћних ракија НЕ ИДЕ ни зрно шећера.
Стенлеј, као и уосталом свака шљива, мора потпуно зрела у кацу. Мора да се поткупља, како зрели, не може да се отресе одједном. Килограм шећера даје литар ракије, па ви видите шта пијете са само пет посто шећера у 100 кг шљиве. Добијете 15 литара, око 10 литара љуте и 5 литара шећереруше. Отприлике.
(Последња измена: 03-09-2024, 08:07 AM од
Драшковић.)
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
(03-09-2024, 08:05 AM)Драшковић Пише: У производњу домаћих воћних ракија НЕ ИДЕ ни зрно шећера.
Стенлеј, као и уосталом свака шљива, мора потпуно зрела у кацу. Мора да се поткупља, како зрели, не може да се отресе одједном. Килограм шећера даје литар ракије, па ви видите шта пијете са само пет посто шећера у 100 кг шљиве. Добијете 15 литара, око 10 литара љуте и 5 литара шећереруше. Отприлике.
Тачно, ја не стављам шећер уопште.
А отприлике и ја имам неких тону и по шљиве, можда мало мање. Печем за викенд.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године