Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Воће и поврће из нашег врта

Мени добро ове године, прошле није било ништа. Ја планирам за викенд да помлатим што је остало.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Код мене од воћа ове године имале су само трешње, вишње, дрен и понека крушка, бресква и аронија, све друго што је промашио мраз помлатио град.
Одговори

1300 килограма стенлија на 35 четворогодишњих стабала. Све у ракију.
Одговори

(02-09-2024, 09:41 PM)Ђорђе Пише:  1300 килограма стенлија на 35 четворогодишњих стабала. Све у ракију.

Може ли тај стенли ишта бацити без шећера?
Одговори

(02-09-2024, 09:41 PM)Ђорђе Пише:  1300 килограма стенлија на 35 четворогодишњих стабала. Све у ракију.

Добар! Ионако је цена шљива мизерна

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(02-09-2024, 10:17 PM)luka.luke Пише:  

А да што не би могао? Он је пун шећера, чак пресладак када добро сазри. Такав може дати ракију доброг квалитета ако се правилно све одради како треба. Одличан и за пекмез.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

У производњу домаћих воћних ракија НЕ ИДЕ ни зрно шећера.
Стенлеј, као и уосталом свака шљива, мора потпуно зрела у кацу. Мора да се поткупља, како зрели, не може да се отресе одједном. Килограм шећера даје литар ракије, па ви видите шта пијете са само пет посто шећера у 100 кг шљиве. Добијете 15 литара, око 10 литара љуте и 5 литара шећереруше. Отприлике.
Одговори

(03-09-2024, 08:05 AM)Драшковић Пише:  У производњу домаћих воћних ракија НЕ ИДЕ ни зрно шећера.
Стенлеј, као и уосталом свака шљива, мора потпуно зрела у кацу. Мора да се поткупља, како зрели, не може да се отресе одједном. Килограм шећера даје литар ракије, па ви видите шта пијете са само пет посто шећера у 100 кг шљиве. Добијете 15 литара, око 10 литара љуте и 5 литара шећереруше. Отприлике.

Тачно, ја не стављам шећер уопште. 
А отприлике и ја имам неких тону и по шљиве, можда мало мање. Печем за викенд.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(02-09-2024, 10:17 PM)luka.luke Пише:  

Требао би да може мада ми први пут печемо од те сорте.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним