28-10-2022, 11:08 AM
Куда иде Равногорска идеја?
02-11-2022, 11:21 AM
(27-10-2022, 12:11 PM)ZdravkoR Пише: Срби имају своју династију Обреновиће и принца Предрага Јаковљевића, какви црни Карађорђевићи.
Сва историја српског народа у знаку је наших владара и владајућих кућа. У новијој двестогодишњој историји, посебну улогу одиграла је династија Карађорђевића. Без вожда Карађорђа незамисливо је ослобођење српског народа од турског ропства, као што су личности краља Петра Првог и краља Александра Ослободиоца уграђене у биће државе и српског народа у првој половини 20. века. Отуда и народна изрека „Без краља ништа не ваља“ као што се и показало у послератном периоду друге половине 20. века, када је под видом демократије, под председником, завладала тиранија незапамћена у историји српског народа.
+ Патријарх Павле
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
02-11-2022, 11:43 AM
(02-11-2022, 11:21 AM)Шумадинац Пише:(27-10-2022, 12:11 PM)ZdravkoR Пише: Срби имају своју династију Обреновиће и принца Предрага Јаковљевића, какви црни Карађорђевићи.
Сва историја српског народа у знаку је наших владара и владајућих кућа. У новијој двестогодишњој историји, посебну улогу одиграла је династија Карађорђевића. Без вожда Карађорђа незамисливо је ослобођење српског народа од турског ропства, као што су личности краља Петра Првог и краља Александра Ослободиоца уграђене у биће државе и српског народа у првој половини 20. века. Отуда и народна изрека „Без краља ништа не ваља“ као што се и показало у послератном периоду друге половине 20. века, када је под видом демократије, под председником, завладала тиранија незапамћена у историји српског народа.
+ Патријарх Павле
Када већ цитирате блаженопочившег Патријарха српског Павла, знате ли чији се још гробови налазе у манастиру Раковица?
Када сам био недавно не видех гробницу Обреновића и Блазнавца.
Био сам запрепашћен, ако ја који знам где су ти гробови нисам могао да их нађем, а како ће неко ко није упознат са тим. Зашто су споменици затворени и невидљиви за посетиоце? Успео сам да их пронађем тек на моје велико инсистирање, јер се налазе унутра зазидани и под кључем.ЗАШТО?
С тим у вези зашто СПЦ држи под кључем крипту цркве Светог Марка у Београду и не дозвољава годинама да посетиоци виде гроб последњег српског краља и краљице!!!!???????
Више пута сам лично покушао да уђем у крипту и положим венац на њихове гробове!
Да ли је ово један од последњих неблагородних потеза Српске православне цркве и српског народа према државотворној династији Обреновић?
Последице оваквог потеза су погубне, јер споменици као да више не постоје. Ограђивање је урађено, верујем, недобронамерно, карађорђевићевски грубо за једну хришћанску богомољу која припада свима нама.Не одговористе ми на питање на једној другој теми на овом уваженом форуму, где су докази да је соба у хотелу Клериџис проглашена Југо територијом?
02-11-2022, 02:49 PM
Индикативно је оживљавати сада бесмислене поделе које су постојале у српском народу у 19. веку. Обреновићи више не постоје и једина породица која евентуално може да влада Србијом су Карађорђевићи.
02-11-2022, 04:11 PM
(02-11-2022, 02:49 PM)Београђанин Пише: Индикативно је оживљавати сада бесмислене поделе које су постојале у српском народу у 19. веку. Обреновићи више не постоје и једина породица која евентуално може да влада Србијом су Карађорђевићи.Слажемо се.
Србија има краљевску породицу и дом.
И Срђан Бабовић каже да је Кнез не требају нам те глупости. Обреновиће немају потомство, нити краљевски дом, према томе крај. Сад неки Јаковљевић се појављује као некакав Принц...Смејурија и неозбиљно.
Филим Карађарођевић за краља,
ОДМАХ,
САДА,
ТУ.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
02-11-2022, 05:04 PM
(02-11-2022, 04:11 PM)Mekenzi Пише:Неозбиљно је када надлежни правосудни орган утврди да је неко нечији потомак, али није неозбиљно да претендент на престо буде дечко који не зна да говори српским језиком, који није био у стању да га научи ни за 20 година живота у отаџбини.(02-11-2022, 02:49 PM)Београђанин Пише: Индикативно је оживљавати сада бесмислене поделе које су постојале у српском народу у 19. веку. Обреновићи више не постоје и једина породица која евентуално може да влада Србијом су Карађорђевићи.Слажемо се.
И Срђан Бабовић каже да је Кнез не требају нам те глупости. Обреновиће немају потомство, нити краљевски дом, према томе крај. Сад неки Јаковљевић се појављује као некакав Принц...Смејурија и неозбиљно.
ОДМАХ,
САДА,
ТУ.
02-11-2022, 05:21 PM
(02-11-2022, 05:04 PM)ZdravkoR Пише:(02-11-2022, 04:11 PM)Mekenzi Пише:Неозбиљно је када надлежни правосудни орган утврди да је неко нечији потомак, али није неозбиљно да претендент на престо буде дечко који не зна да говори српским језиком, који није био у стању да га научи ни за 20 година живота у отаџбини.(02-11-2022, 02:49 PM)Београђанин Пише: Индикативно је оживљавати сада бесмислене поделе које су постојале у српском народу у 19. веку. Обреновићи више не постоје и једина породица која евентуално може да влада Србијом су Карађорђевићи.Слажемо се.
ОДМАХ,
САДА,
ТУ.
Али то што су потомци Обреновића не значи да могу полагати право на српски престо, у томе и јесте ствар. По тој неисправној логици има много других потомака Обреновића који би са већим правом могли претендовати на српски трон. Јаковљевићи јесу племство, али нису краљевска породица и немају ништа веће право на српску круну од било кога овде са форума. И немају права која простичу из суверености.
А да не улазимо у стрешинство куће и слично.
27-12-2022, 08:04 PM
Да ли је иѕабрани нови(читај вечити)председник Р.Покрета био на недавним иѕборима и једини кандидат?
27-12-2022, 08:58 PM
(27-12-2022, 08:04 PM)РежисерСтари Пише: Да ли је иѕабрани нови(читај вечити)председник Р.Покрета био на недавним иѕборима и једини кандидат?
Кад неће нико, неко мора.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
28-12-2022, 08:51 AM
Мене занима да ли у том Р. покрету има неко млађи испод 50 година, да није пијанац и месождер да може да уради пуних 20 склекова и 20 правих згибова, да зна да јаше коња и свира гусле и да чита књиге и да је духовно обожен да није на лековима и да је 100% здрав.
Или је и даље менталитет људи као са "шабачког вашара" и "ријалити шоу"...
И да питам:
Занима ме,
Зашто српски Патријарси не посећују Равну Гору и не држе помен Ђенералу Дражи Михаиковићу?
И да питам:
Занима ме,
Зашто српски Патријарси не посећују Равну Гору и не држе помен Ђенералу Дражи Михаиковићу?
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
28-12-2022, 11:18 AM
(28-12-2022, 08:51 AM)Mekenzi Пише: Мене занима да ли у том Р. покрету има неко млађи испод 50 година, да није пијанац и месождер да може да уради пуних 20 склекова и 20 правих згибова, да зна да јаше коња и свира гусле и да чита књиге и да је духовно обожен да није на лековима и да је 100% здрав.Мене исто занима рецимо историја ће забележити да је међу првима, ако не и први јавни помен легендарном вођи Равногорског покрета генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, у тада Југославији, давне 1989. године, у Саборном Храму у Сремским Карловцима служио Владика сремски Василије, њега на помену нема већ путин 14 година. Последњи сам га пут тамо видео 2008 када је на помену био и Никола Каваја (Никола је преминуо након неколико месеци од тога помена). Где је владика Василије? Питање је да ли ће следеће године и бити одржан традиционални помен у Српским Карловцима, јер је ове године у октобру на жалост преминуо господин Ђорђе Недељковић стари Карловчанин, из једне од најугледнијих породица, човек који је оставио неизбрисив траг у идеји обнове Равногорског покрета, дуго видио Р.покрет ДМ, и био организатор овог помена ето пуне 32 године. Друго што ми је још невероватније, некада силан, а данас веома малобројан народ на сабору или барем оном што је од њега остало виче "хоћемо краља", па што тај "краљ" није никада био на РГ за време сабора да се обрати људима, него се тобож читају његова писанија.
И да питам:
Занима ме,

28-12-2022, 12:03 PM
(28-12-2022, 11:18 AM)ZdravkoR Пише:(28-12-2022, 08:51 AM)Mekenzi Пише: Мене занима да ли у том Р. покрету има неко млађи испод 50 година, да није пијанац и месождер да може да уради пуних 20 склекова и 20 правих згибова, да зна да јаше коња и свира гусле и да чита књиге и да је духовно обожен да није на лековима и да је 100% здрав.Мене исто занима рецимо историја ће забележити да је међу првима, ако не и први јавни помен легендарном вођи Равногорског покрета генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, у тада Југославији, давне 1989. године, у Саборном Храму у Сремским Карловцима служио Владика сремски Василије, њега на помену нема већ путин 14 година. Последњи сам га пут тамо видео 2008 када је на помену био и Никола Каваја (Никола је преминуо након неколико месеци од тога помена). Где је владика Василије? Питање је да ли ће следеће године и бити одржан традиционални помен у Српским Карловцима, јер је ове године у октобру на жалост преминуо господин Ђорђе Недељковић стари Карловчанин, из једне од најугледнијих породица, човек који је оставио неизбрисив траг у идеји обнове Равногорског покрета, дуго видио Р.покрет ДМ, и био организатор овог помена ето пуне 32 године. Друго што ми је још невероватније, некада силан, а данас веома малобројан народ на сабору или барем оном што је од њега остало виче "хоћемо краља", па што тај "краљ" није никада био на РГ за време сабора да се обрати људима, него се тобож читају његова писанија.
И да питам:
Занима ме,
Зашто српски Патријарси не посећују Равну Гору и не држе помен Ђенералу Дражи Михаиковићу?И да да ли неко зна зашто је патријарх Павле био на помену Љотићу 90-тих година, састајао се са Ђујићем у САД али никада није колико знам одржао помен.
Браво Здравко на објашњењу ии проширењу питања.
Када би дошли под руку Патријарх и краљ друга песма би била.
И, да
Зашто се на Равној Гори (Ван Сабора) не одржава међународни историјски скуп о ЈВуО.
Међутим!
Мислим да је ту проблем "пучине" која би извиждала Принца Филипа и Патријарха као и све остали лчности из јавног живита и свашта би им погрдно и непримерено скандирали, зато они одбијају да,дођу.
Када би узео Принц Филип микрфон и да крене да се обраћа знаш ти која би салва звиждука и негативног скандирања кренула...куку и лелее "А 'оће краља".
Док се то не уозбиљи и раздвоји шта је историјски, литургијски део који би се уљудно бележио где би долазио угледне званице, академски, политички, црквени и војни доостојници, амбасадори, да се рздвоји од вашара, шатром, јањетином, и од полупанаца и хејтера који долазе на Равну Гору да га "шиље" према српским владикама и двору ..Њима дати шатру, пииву и 'армонику то је њихов ниво свести..
28-12-2022, 12:30 PM
(28-12-2022, 12:03 PM)Mekenzi Пише:(28-12-2022, 11:18 AM)ZdravkoR Пише:(28-12-2022, 08:51 AM)Mekenzi Пише: Мене занима да ли у том Р. покрету има неко млађи испод 50 година, да није пијанац и месождер да може да уради пуних 20 склекова и 20 правих згибова, да зна да јаше коња и свира гусле и да чита књиге и да је духовно обожен да није на лековима и да је 100% здрав.Мене исто занима рецимо историја ће забележити да је међу првима, ако не и први јавни помен легендарном вођи Равногорског покрета генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, у тада Југославији, давне 1989. године, у Саборном Храму у Сремским Карловцима служио Владика сремски Василије, њега на помену нема већ путин 14 година. Последњи сам га пут тамо видео 2008 када је на помену био и Никола Каваја (Никола је преминуо након неколико месеци од тога помена). Где је владика Василије? Питање је да ли ће следеће године и бити одржан традиционални помен у Српским Карловцима, јер је ове године у октобру на жалост преминуо господин Ђорђе Недељковић стари Карловчанин, из једне од најугледнијих породица, човек који је оставио неизбрисив траг у идеји обнове Равногорског покрета, дуго видио Р.покрет ДМ, и био организатор овог помена ето пуне 32 године. Друго што ми је још невероватније, некада силан, а данас веома малобројан народ на сабору или барем оном што је од њега остало виче "хоћемо краља", па што тај "краљ" није никада био на РГ за време сабора да се обрати људима, него се тобож читају његова писанија.
И да питам:
Занима ме,
Зашто српски Патријарси не посећују Равну Гору и не држе помен Ђенералу Дражи Михаиковићу?И да да ли неко зна зашто је патријарх Павле био на помену Љотићу 90-тих година, састајао се са Ђујићем у САД али никада није колико знам одржао помен.
Браво Здравко на објашњењу ии проширењу питања.
Када би дошли под руку Патријарх и краљ друга песма би била.
И, да
Зашто се на Равној Гори (Ван Сабора) не одржава међународни историјски скуп о ЈВуО.
Међутим!
Мислим да је ту проблем "пучине" која би извиждала Принца Филипа и Патријарха као и све остали лчности из јавног живита и свашта би им погрдно и непримерено скандирали, зато они одбијају да,дођу.
Када би узео Принц Филип микрфон и да крене да се обраћа знаш ти која би салва звиждука и негативног скандирања кренула...куку и лелее "А 'оће краља".
Док се то не уозбиљи и раздвоји шта је историјски, литургијски део који би се уљудно бележио где би долазио угледне званице, академски, политички, црквени и војни доостојници, амбасадори, да се рздвоји од вашара, шатром, јањетином, и од полупанаца и хејтера који долазе на Равну Гору да га "шиље" према српским владикама и двору ..Њима дати шатру, пииву и 'армонику то је њихов ниво свести..
Много је 20 згибова, смањите мало...

28-12-2022, 01:25 PM
Госн Самарџићу, и то смо смањили на минум,испод бејзик четничке обуке а ми смо ти за основну четничку обуку по старим методамаа да 90% фејсбук млађарије ставиш у четничку обуку неби ти прошли ни регрутацију а камоли обуку...
Уместо што се горе опијају на Сабору ја би ту млађарију извео на ону ливаду. У строј. Пааа И идемооо, једааааннн, двввааа, трииии, четирииии,петтт и тако даље склекови, па онда трчање у круг, кад заврше то и издувају негативну енергују онда у цркву на Литургију па на строј испред Принца Филипа, Патријарха.
Па онда код тебе на предавање да ђеца чују нешто паметно о Ђенералу Дражи и ЈВуО.
Видиш и ти на шта то личи горе?
Знаш добро ђе се Дража 43-те на које висине се пењао и које зиме је преживљавао -30, а сад немој дваес' млого је, А тек Динарски, Копаонички и остали четнички корпуси цело време били у шумама на цца 1000+ м.н.в.
А,сад се вели немој дваес' много је...
Кукуууу....
Уместо што се горе опијају на Сабору ја би ту млађарију извео на ону ливаду. У строј. Пааа И идемооо, једааааннн, двввааа, трииии, четирииии,петтт и тако даље склекови, па онда трчање у круг, кад заврше то и издувају негативну енергују онда у цркву на Литургију па на строј испред Принца Филипа, Патријарха.
Па онда код тебе на предавање да ђеца чују нешто паметно о Ђенералу Дражи и ЈВуО.
Видиш и ти на шта то личи горе?
Знаш добро ђе се Дража 43-те на које висине се пењао и које зиме је преживљавао -30, а сад немој дваес' млого је, А тек Динарски, Копаонички и остали четнички корпуси цело време били у шумама на цца 1000+ м.н.в.
А,сад се вели немој дваес' много је...
Кукуууу....
ПРОСВЕТАР.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)