Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДРЖАЊЕ ВОДЕЋИХ СРПСКИХ СРЕМСКОМИТРОВАЧКИХ ЗАТВОРЕНИКА (ИСТИНА ИЛИ МИТ)

Занимљиво је, уколико је тачно ово што Вук Драшковић каже (1:23:44- 1:31:10). То је ништа друго него додворавање водећих српских сремскомитровачких затвореника комунистичким властима зарад удруженог напада на Стаљина, у време када је Титовој Југославији прећено војном интервенцијом земаља источног лагера.

Баш ме занима шта друге мисле о томе да су српски интелектуалци напросто продали своје знање и ставили га у службу комунистичком режиму и Јосипу Брозу ради помиловања са вишегодишњих робија.

Или је то ипак само мит и покушај да се упрља српска предратна водећа интелигенциja.

Одговори

Сваки комуниста има низ митова о Титу и партију, који их величају.
Разговарао сам са десетак осуђеника из Митровице, ни један није поменуо нешто слично, нити тај хотел А категорије, нити ма какав рад великих интелектуалаца, Ђуре Ђуровића, Мољевића, итд, за комунисте. Нити ма кога, у ствари. Могуће је да је неколико новинара то радило, а да су комунисти то после у својој митоманији превели као ''сви су радили''. Дакле од хиљада, можда 4-5, можда 10, свакако не иоле значајна цифра.
Иначе, није Тито рекао Стаљину не, него да. Али и то су после оркенули.
Одговори

(25-11-2022, 06:37 PM)Милослав Самарџић Пише:  Иначе, није Тито рекао Стаљину не, него да. Али и то су после окренули.

Било би добро да направите емисију на ту тему на Јутјубу.
Одговори

(25-11-2022, 06:37 PM)Милослав Самарџић Пише:  Иначе, није Тито рекао Стаљину не, него да. Али и то су после оркенули.

Тачно.Само неко треба то да им јави пошто сами не знају,заиста не знају. Иначе верујем да је истина да су се неки интелектуалци зарад побољшања услова живота ставили у службу Броза.Мада треба узети у обзир да је Вук поменуо само једно име.Данило Грегорич.Кад је та личност у питању,не чуди ме ништа.
Одговори

15. новембра навршила се годишњица смрти великог, највећег Стевана Мољевића, нико гроб да обиђе.
Када су комунисти сазнали да Мољевић болује од тешке болести, дошао је Крцун са намером да га пусти кући уколико би се одрекао националног програма, одговорио му је "Слушај Крцуне, нема те болести ни те слободе која ће ме навести да изгубим свој образ", на крају после смрти изломили су му ноге и тако сместили у сандук.....
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним