Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Милославе, што не јави за ову Раденковићеву књигу?
Ради се о једној од најбитнијих књига у вези Другог светског рата, која је изашла последњих година.
Наравно, у нашој јавности је ово прошло потпуно непримећено. Док у бројним емисијама о књижевности и култури на РТС ми бивамо обевештени о последњој глупости коју је написао неки лекар у пензији или нека докона баба.
Поруке: 17,005
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
Ево јавио сам, нисам стигао пре.
Углед:
3,065
Каргановићев текст долази као мелем на рану, у тренутку када се врши свеопшта неокомунистичка акција у Србији.
Ко не зна ништа о Другом светском рату на тлу Краљевине Југославије отвориће скоро све битне чињенице у овом Каргановићевом тексту.
Поруке: 2,279
Теме: 22
Углед:
233
Занима ме да ли је ова књига допуњена верзија Пешићеве " Дража Михаиловић у извештајима.." или бар нека врста истраживања које се наставља на то? Има ли где у слободној продаји?
Бенито, јеси ли имао прилике да је прочиташ, који су извори конкретно?
Углед:
3,065
Нисам ни знао за књигу, док нисам видео ову промоцију. Прочитаћу је сигурно, па ћу написати утиске. Личи да је одговор на Авакумовићеву књигу, али не мора да значи.
Откуд ово ИСИ не интересује? То је право питање.
Поруке: 2,279
Теме: 22
Углед:
233
Купићу ако има у слободној продаји па ћу темељно проучити.
Али одмах да кажем - уопште не очекујем превише.
А и ти напиши приказ па да упоредимо гледишта.
Поруке: 5,856
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,534
Има је у продаји на интернету. Може се наћи преко онлајн књижара.
И ја сам планирао да је наручим.
Поруке: 285
Теме: 3
Придружен: May 2022
Углед:
26
- Да је сва грађанска класа изгинула у ратном вихору , а преживио само Дража у својој војној побједи , са голим сељаком - Југославијом би опет никле предивне грађевине , а у њиховим баштама најљепши српски цвијет - интелектуалне и духовне аристократије.Јер довољно је зрно горушично вјере за велика дијела како каже Спаситељ.
- Здрави ум капиталисте и хришћанина препознаће правду , нове људе , све ће поставити на своје природно мјесто.Грађанина у његово окружење ,сељака у његово окружење , а робијаша у његово станиште.
- Неправедних ,неспособних и проклетих хиљаде да стоје и сви ко један да запну настаће ругло и ништавило.
"Ако Господ кућу не гради узалуд се муче градитељи "(псалм 127)
-Последње минуте на Варди јесу последње минуте наше државе.
-Остадоше у мрачним подземним ходницима капа оружје и бусола капетана , српске лађе потопљене.
Смрћу твојом ратни Вожде , сво наше надање се закопало с тобом у једну гробницу.....