Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Истина о стрељању у Крагујевцу 1941. године - цели филм

Ново на Јутјуб каналу Погледи:
ИСТИНА О СТРЕЉАЊУ У КРАГУЈЕВЦУ 1941. - цео филм:

Одговори

Свака част гос'н Самарџићу! Врхунски одрађено. Само да си, барем у једном минуту поменуо и др. Лазара Пантелића директора Гимназије и ђаке који су пред стрељачки вод узвикнули "Живела Србија, живео Краљ!"

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Милославе, јел сте погодили презиме поручнику Стојанчићу или је опет Стојанчевић.
Одговори

(06-11-2022, 09:09 PM)Шумадинац Пише:  Свака част гос'н Самарџићу! Врхунски одрађено. Само да си, барем у једном минуту поменуо и др. Лазара Пантелића директора Гимназије и ђаке који су пред стрељачки вод узвикнули "Живела Србија, живео Краљ!"

Није Пантелић клицао краљу. Не знам одакле је тај податак, али није тачан.
Одговори

(07-11-2022, 11:55 AM)Александар Динчић Пише:  Милославе, јел сте погодили презиме поручнику Стојанчићу или је опет Стојанчевић.
Изгледа опет исто...
Имаш ли његову слику, биографију... Да га запамтимо најзад.
Одговори

(07-11-2022, 11:57 AM)Александар Динчић Пише:  
(06-11-2022, 09:09 PM)Шумадинац Пише:  Свака част гос'н Самарџићу! Врхунски одрађено. Само да си, барем у једном минуту поменуо и др. Лазара Пантелића директора Гимназије и ђаке који су пред стрељачки вод узвикнули "Живела Србија, живео Краљ!"

Није Пантелић клицао краљу. Не знам одакле је тај податак, али није тачан.

Наравно, и није сам др. Пантелић клицао него ђаци који су одмах потом стрељани, као што сам и написао. Сигурно зна Бенито нешто више о томе.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(07-11-2022, 12:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(07-11-2022, 11:55 AM)Александар Динчић Пише:  Милославе, јел сте погодили презиме поручнику Стојанчићу или је опет Стојанчевић.
Изгледа опет исто...
Имаш ли његову слику, биографију... Да га запамтимо најзад.
[img][Слика: Blagoje-Stojancic-Upisnice-Niske-gimnazije.jpg][/img]
Ево.

-Код Дејана Ђерића у документацији сам видео да је одликован Орденом Белог орла са мачевима, заборавио сам којег реда.
-Према немачким прегледима, у Крагујевцу је сахрањено укупно 45 страдалих немачких војника у априлском рату.
-Погинули око Крагујевца су сахрањени у Нишу – на централном гробљу 717. пешадијске дивизије. Бане Гајић има фотографије тог гробља. Треба да је на Пантелеју.
Одговори

Који ли је био проценат комуниста са одличним оценама, од понављача Броза преко свих оних нерадника и вечитих студената...
Одговори

Када смо код комуниста, у овом документарцу си ипак требао да споменеш и неке примере стрељаних комунистичких функционера у Шумарицама. Један од њих је нарочито важан за данашњу бочну политичку сцену.
Одговори

Који?
Одговори

Душан Бокан, којег је Броз поменуо на Петом конгресу КПЈ у Београду.
Одговори

Да ли су ти ђаци били пети разред по данашњем рачунању или пети разред гимназије по предратном рачунању?
Одговори

(08-11-2022, 05:05 PM)пек. Пише:  Да ли су ти ђаци били пети разред по данашњем рачунању или пети разред гимназије по предратном рачунању?
По старом, наравно.
Не можеш рећи предратном, јер је и после рата било тако до увођења седмогодишње основне школе, а доцније и осмољетке.
Дакле, та стрељана деца имала су 14-15 година.
Одговори

(08-11-2022, 04:17 PM)Александар Динчић Пише:  Душан Бокан, којег је Броз поменуо на Петом конгресу КПЈ у Београду.

Колико знам, ни један члан КПЈ није стрељан 21. октобра 1941.
Ко је био Бокан, зашто је важан данас?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним