Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Јозеф Рацингер Папа Бенедикт ХVI

Бивши поглавар Римокатоличке Цркве, Папа Бенедикт ХVI, преминуо је у 96. години. Остаће упамћен као једини Папа немачког порекла, који се повукао са свога трона и који је гајио симпатије према Православљу а нарочито према Русији. Ево неких његових изјава:

"Оно што ми се свиђа код вас је мистична димензија вере, која помаже нама католицима да се избавимо од правног и рационалног приступа к истинама. У Православљу ме привлачи управо унутрашњи живот, живот из средине, из унутрашњег созерцања, харизма монашког живота, с једне стране и црквени народ – с друге. Задивљује ме једноставност, снага и црквеност народне вере, мистична дубина Православља и историјски филозофско и пророчко виђење света у руској културној традицији."

"Наша црква је мртва јер је сита. Ми имамо све: можемо да путујемо, све да купимо, не размишљамо о социјалном страху, болестима, старости, можемо да уживамо у музејима и осталом што пожелимо, али немамо оно “једино потребно”, изгубили смо јеванђелску вертикалу, изгубили смо Бога. Нама Бог није потребан, и зато смо Га изгубили, а Русији је потребан. Русија живи у апсолутној нужди."

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Остаће упамћен и као једини "рац"(многи знају кога нпр.Мађари називају рацима) који је био папа.Не даде му се да зврши понтификат,наводно је пао у башти и повредио се(сломи руку или ногу нисам више сигуран)али јјош је неко био у башти у том тренутку,неко кога сматрају да је припомогао паду.Нека му је лака земља,ако ни због чега другог онда због првог дела презимена.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним