Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Немачки војници убијени од стране четника

(13-12-2013, 12:24 PM)четнички курир Пише:  Пише Панцер џегер.Незнам шта значи у преводу ово џегер
Јегер, као пиће.
Одговори

Беспотребна и скарадна тема. Нисмо ваљда некрофили!?

Моје мишљење.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(13-12-2013, 04:19 PM)херцеговац Пише:  Беспотребна и скарадна тема. Нисмо ваљда некрофили!?

Осим ако се неко не ложи на слике покојних Немачких војника, мислим да оне пре свега имају вредност као историјски документи, у прилог доказима борбе четника против Немаца.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(13-12-2013, 04:19 PM)херцеговац Пише:  Беспотребна и скарадна тема. Нисмо ваљда некрофили!?

Моје мишљење.

Може да испадне да ти је жао тих Немаца!SmileЗашто скарадна када ово спада у документа од Историјског значаја.Нико не прекопава њихове гробове . Сем тога умрлице су објављиване више пута на форуму раније.Ништа ново,само смо отворили засебну тему да се неби умрлице објављивале у теми ко је особа са слике или неким другим темама.
Одговори

Ако их је мени жао, онда си ти некрофил што их објављујеш.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Што се мене тиче можете да обришете ову тему. Мени је све једно. Видео сам да други објављују те умрлице па када сам налетео на ову једну објавио сам је.Ни ја неволим да читам умрлице . Међутим Историја као наука несме да трпи.
Одговори

Битне су као историјски извор.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

Људи ради се о читуљама, не о борби или послиједицама борби.

Увијек сам да се документује на сваки начин злочин на српским борцима, српској нејачи. Ови су отишли да одговарају за своја дијела.

Ово је моје мишљење, само дискутујем.

Одговори

(13-12-2013, 08:57 PM)херцеговац Пише:  Људи ради се о читуљама, не о борби или послиједицама борби.

Последица борбе је управо нечија читуља. А има многих који кажу да се уопште нисмо борили против Немаца, него смо јелте, пијанчили и окретали прасиће Јок

Иначе, нису главом платили своју, него глупост свог фирера.

Одговори

(13-12-2013, 12:54 PM)Громовник Пише:  
(13-12-2013, 12:24 PM)четнички курир Пише:  Пише Панцер џегер.Незнам шта значи у преводу ово џегер.

Значи ловац. Био је у посади ловца на тенкове, оклопног возила са противтенковским топом.
Био је припадник ПТ јединице, вероватно на ПТ топу. Ловци тенкова тешко да су кориштени код нас у то време (шта би ловили?)
Одговори

А шта су ловили ПТ топови?

Одговори

(13-12-2013, 09:05 PM)Громовник Пише:  
(13-12-2013, 08:57 PM)херцеговац Пише:  Људи ради се о читуљама, не о борби или послиједицама борби.

Последица борбе је управо нечија читуља. А има многих који кажу да се уопште нисмо борили против Немаца, него смо јелте, пијанчили и окретали прасиће Јок

Иначе, нису главом платили своју, него глупост свог фирера.

Послиједица борбе је слика са прве линије. као оне фотографије када припадници Вермахта носе оног погинулог саборца крагујевачким друмом.

Читуља је нешто друго. Читуља је знак породичне жалости.

Одговори

(13-12-2013, 09:17 PM)Громовник Пише:  А шта су ловили ПТ топови?
Куће, заклоне и сл.
Одговори

(13-12-2013, 09:25 PM)ватхра Пише:  
(13-12-2013, 09:17 PM)Громовник Пише:  А шта су ловили ПТ топови?
Куће, заклоне и сл.

А то исто не може да лови, чак и ефикасније, оклопљени ПТ на гусеницама?

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним