Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ушли смо у четврт века од напада НАТО на Србију

Данас, када се обележава 24 године од напада на Србију, могли смо на све стране по Србији видети припаднике СУБНОР-а и СПС-а како полажу венце и одају сућут погинулим војницима и полицајцима, као и цивилима (поспрдно тада ПРВИ пут названим - колатерал демиџ) које су убиле снаге НАТО-А, као и Шиптарија на Косову и Метохији. 
Ниједан човек у Србији, и словима НИЈЕДАН није смогао снаге да приђе и на било који начин изрази незадовољство зато што ови типови "жале" за жртвама НАТО агресора на Србију.
То је показатељ не да су данашњи Срби страшљиви и лењи, како се често представља у јавности, него да су легли на руду и да верују у комунистичку верзију историје и љубе убице својих очева.
Зато и не чуди онолико грактање "патриота" над судбином оне Франкенштајн скаламерије у Негришорима, која је ругло и у естетском, а поготово научном смислу. Једноставно, својом сталном кампањом у области просвете и културе, а нарочито путем мас-медија, комунисти су успели не само да наметну лажну слику српске историје у 20-ом веку, него су већ и лоботомизовали већи део Срба, који су спремни да иду за њима, иако многи од њих знају да их ови воде у тоталну пропаст.
Одговори

(25-03-2023, 01:06 AM)Бенито Пише:  Данас, када се обележава 24 године од напада на Србију, могли смо на све стране по Србији видети припаднике СУБНОР-а и СПС-а како полажу венце и одају сућут погинулим војницима и полицајцима, као и цивилима (поспрдно тада ПРВИ пут названим - колатерал демиџ) које су убиле снаге НАТО-А, као и Шиптарија на Косову и Метохији. 
Ниједан човек у Србији, и словима НИЈЕДАН није смогао снаге да приђе и на било који начин изрази незадовољство зато што ови типови "жале" за жртвама НАТО агресора на Србију.
То је показатељ не да су данашњи Срби страшљиви и лењи, како се често представља у јавности, него да су легли на руду и да верују у комунистичку верзију историје и љубе убице својих очева.
Зато и не чуди онолико грактање "патриота" над судбином оне Франкенштајн скаламерије у Негришорима, која је ругло и у естетском, а поготово научном смислу. Једноставно, својом сталном кампањом у области просвете и културе, а нарочито путем мас-медија, комунисти су успели не само да наметну лажну слику српске историје у 20-ом веку, него су већ и лоботомизовали већи део Срба, који су спремни да иду за њима, иако многи од њих знају да их ови воде у тоталну пропаст.

Све показује да су Срби мртав народ. Да Срби више не постоје. Сви чекају да се ствар заврши коначним распадом. Распадом свега. И државе и друштва и привреде и спорта. Срби се не буне ни због чега. Ништа им није довољно лоше и сувише штетно. Срби се не друже. Не смеју се. Нема ни доброг филма ни доброг вица. Да ли сте приметили: У Србији више нема глумаца који умеју да опонашају народни, шумадијски или моравски дијалекат, не да природно тако говоре. А хоћемо онакве јунаке. Ти јунаци су прошлост. Никаквог ми више живог контакта са њима немамо. Ако се плашимо субнороваца, зашто се плашимо да своја гробља и своје споменике чувамо? Не стоје код тих споменика партизани да нас бију. Да можемо, ми би та наша гробља поравнали да нам не оптерећују памет.
Кафанско србовање се не рачуна. Ако хоћете, и тога је све мање. На Интернету не могу да пребројим више од 5% да кажемо нормалних, стабилних Срба. Све то неки лунатици, фанатици, "национал-бољшевици" (?!), за(у)мишљени љотани, неки обреновићевци и којешта. Само нек је наопако.
"Обичан народ" каже "доста ми је свега", "уморни смо од политике"... итд. Како другима није доста свега и како нису уморни? Онда наш оде негде у бели свет и опорави се. Нашем човеку кад оде није више доста свега. Уморни смо ми једни од других и доста нам је нас, породице, рођака, комшија и пријатеља. Завршили смо.
Одговори

А можда и треба да пропадне овај ужас од државе?
Одговори

Пре неколико година, сада је већ прошло доста времена, на једном форуму Звездиних навијача, на годишњицу почетка Нато-бомбардовања тражио сам од људи шта су лично памтили од те ситуације.
Један млади форумаш грубо ме је тада стопирао, рекавши да оно није било политички форум.
А ја сам тада тражио само личне утиске и успомене...
Имам утисак да су поготово млађи људи хтели заборавити.
А ја памтим тај период као прилику личног препорода, када сам покушао да будем бољи човек мада и нисам затим успео.
Одговори

Иако сам био баш млад, једино по чему се сећам тог периода је чичина погибија у Витини и после сахране, ето пре два дана беше још једна годишњица. И угашено једно домаћинство у фамилији.
Одговори

(25-03-2023, 12:00 PM)Ђорђе Пише:  А можда и треба да пропадне овај ужас од државе?

Ваљало би да пропадне, ако није пропало па да кренемо из почетка...

@Лука

Звездини и партизанови су у души комуњаре и под окриљем удбе и кпј.

Тако да џаба си тражио емоције од њих...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Шта очекивати од државних клубова....?
Одговори

И ја сам Звездин симпатизер...
а има тамо национално свесних људи.
Дај људи, није то поента ствари...
Могао сам ја да питам људе у било којем српском електронском форуму, и да добијем исти одговор...

Поента је да млади, или модерни људи лако заборављају.
Па моје питање даље гласи: шта је остало у Србији из тог пролећа?
Шта је остало од самопожртвовања српских пилота и војника од тада?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним