Поруке: 17,109
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,911
Мислиш на серију о Ранковићу, која ће разјаснити његову улогу у масовним убиствима 1944/45?
Поруке: 1,114
Теме: 11
Придружен: May 2021
Углед:
257
Дајте неки коментар на емисију и прву епизоду..
Поруке: 6,044
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,590
Погледао сам прву епизоду, али нисам одгледао крај.
Приказали су га као револуционарног борца против диктатуре, као борца за бољу будућност итд. И онда је ваљда 1945. дошла та "боља будућност" са масовним злочинима у коме се хапсило, убијало на све стране, а чији је организатор био управо друг Марко.
Чак је добро уочио ово и Титов преводилац Иван Ивањи, а ово је краћи приказ његовог текста:
"Заиста је апсурдно да исти они, који се згражавају над "злочинима" Удбе и Озне, истовремено величају њиховог организатора и шефа Александра Ранковића. Једнако је глупо да они који у Голом отоку виде симбол зверстава Титове Југославије, идеализују Ранковића, па ваљда је јасна, ако ништа друго, а онда одговорност шефа тајних служби за све што се у том логору и око њега догађало. А просто напросто лаже онај ко о убеђеном Југословену и комунисти говори као о некаквом тобожњем "српском патриоти", да не кажем националисти"
Поруке: 1,290
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
309
Пита ме отац вечерас, уз крекет жаба и зујање комараца - "Је л' сад ово значи као да је он био за Србе?"
Мени довољно.
Поруке: 383
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
231
Доказ само да црвени и даље владају...Испаде већ у првој епизоди да је највећи херој који је Србија имала. Катастрофа
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Поруке: 1,290
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
309
Једном један мудар човек рече: "У Србији се све може променити преокренути, само одлуке АВНОЈ-а никада."
(Последња измена: 01-09-2023, 02:34 PM од
Ђорђе.)
Поруке: 14,687
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,184
Ово за сада је катастрофа. А изгледа да тек следи крешендо глупости.