Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"Друг Марко" играна - документарна серија

У продукцији РТС-а.
Причао сам и причао....
А вама смешно...  Ваистину!
Одговори

Мислиш на серију о Ранковићу, која ће разјаснити његову улогу у масовним убиствима 1944/45?
Одговори

(09-04-2023, 07:45 PM)Бенито Пише:  У продукцији РТС-а.
Причао сам и причао....
А баш сам хтео да питам за мишљење...биће и Добрица један од ликова  Кез Креза
Одговори

(09-04-2023, 07:52 PM)Милослав Самарџић Пише:  Мислиш на серију о Ранковићу, која ће разјаснити његову улогу у масовним убиствима 1944/45?
А то сигурно....  Кидање
Иста филмска екипа која је радила и "Тајне службе Србије" и "Вера". Не зна се шта је горе од горег, а тек ово могу да замислим. Само кад видим Дугалића утегнутог као генерала, а глуми једног бизгова који је, пре рата, пљувао у траље....
Одговори

Дугалићу се баш осладиле ове еполете, како год га окренеш дочека се у некој униформи. 

(09-04-2023, 08:02 PM)Monarhist Пише:  
(09-04-2023, 07:45 PM)Бенито Пише:  У продукцији РТС-а.
Причао сам и причао....
А баш сам хтео да питам за мишљење...биће и Добрица један од ликова  Кез Креза

Па ослобађају Србију од брадатих окупатора.

Ово ће бити омаж никад прежаљеном другу Марку који би, "да га мрски Броз није макнуо, с тенковима улетео међу Арнауте и заувек нас ослободио тих напасти с белим капицама" - тих прича сам се наслушао, највише од стране људи који су сваке године на обележавању годишњице изгибеније на Сремском фронту. Последњи пут баш пре годину дана, под хладњаком пред кућом.

"Српски националисти" или бар ова клика која се лажно назива тим именом ће бити највећи промотери ове глупости.  Сирома'
Одговори

РТС се баш дао на рекламу, промовишу Друга Марка или Леку за све паре. Биће да им је то велико годишње достигнуће.  Ваистину!

С друге стране, Александар Ранковић и јесте перфектан отац данашње Републике Србије - разбојник, бандит, протува без икаквог очигледног квалитета осим велике дозе услужности и угузљубља према онима који органски не подносе Србију, уз савршену дозу насиља. Негативна селекција у свом пуном сјају.
Одговори

Дајте неки коментар на емисију и прву епизоду..
Одговори

Погледао сам прву епизоду, али нисам одгледао крај.

Приказали су га као револуционарног борца против диктатуре, као борца за бољу будућност итд. И онда је ваљда 1945. дошла та "боља будућност" са масовним злочинима у коме се хапсило, убијало на све стране, а чији је организатор био управо друг Марко.

Чак је добро уочио ово и Титов преводилац Иван Ивањи, а ово је краћи приказ његовог текста:

"Заиста је апсурдно да исти они, који се згражавају над "злочинима" Удбе и Озне, истовремено величају њиховог организатора и шефа Александра Ранковића. Једнако је глупо да они који у Голом отоку виде симбол зверстава Титове Југославије, идеализују Ранковића, па ваљда је јасна, ако ништа друго, а онда одговорност шефа тајних служби за све што се у том логору и око њега догађало. А просто напросто лаже онај ко о убеђеном Југословену и комунисти говори као о некаквом тобожњем "српском патриоти", да не кажем националисти"
Одговори

Пита ме отац вечерас, уз крекет жаба и зујање комараца - "Је л' сад ово значи као да је он био за Србе?"

Мени довољно.
Одговори

Доказ само да црвени и даље владају...Испаде већ у првој епизоди да је највећи херој који је Србија имала. Катастрофа

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Једном један мудар човек рече: "У Србији се све може променити преокренути, само одлуке АВНОЈ-а никада."
Одговори

Ово за сада је катастрофа. А изгледа да тек следи крешендо глупости.
Одговори

Борисав Челиковић, историчар, уредник у Службеном гласнику

Мистика и недореченост увек су привлачни за народ, мада се Ранковићу даје већи значај него што реално има. Историјска грађа показује да се није држао ништа посебно, био је типичан апаратчик. Није имао никакав став, што говоре и његови Мемоари, у којима ништа посебно није рекао. Време после његовог пада с власти и сахрана дали су му „српски ореол“ који реално није имао.

https://www.danas.rs/kultura/aleksandar-...gledanost/
Одговори

Српски Берија
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним