(01-10-2023, 02:33 PM)Шумадинац Пише: Капетане, шта би ти урадио да се војска на Косово врати?
Teško pitanje. Moje mišljenje da treba da vežemo sudbinu za Rusiju ali bukvalno u svakom smislu. Totalno, znači 101%! Znači ako Rusija izgubi u ratu s Ukrajinom da podelimo njenu sudbinu. Ako pobedi takođe. Jedva stvar je sigurna: Rusija nikad u istoriji nije izgubila RAT!Rusi znaju da ratuju! Vidi šta rade zapadnoj tehnici, krckaju je kao orahe! Jesu oko Krima ali su ispravili pre nekoliko godina. Budemo uz Rusiju. Rusija čuva Republiku Srpsku!
Rusija je nuklearna sila i koja ima pravo veta u UN I imati takvog prijatelja sa pravom veta vredi kao 192 članice UN.
Problem naše politike je što nemamo rusofila državnika na čelu države. Poslednji je bio Kralj Aleksandar Prvi koga su ubili. Kod nas sve šibicari secikese laži rusofili.
Rusi dobro znaju naše političare. Znaju da Srbi vole Rusiju aloi političari su nešto drugo kod nas. Prevrtljivi, potkupljivi, lopovi.
Drugo. Sad pričam kao vojnik koji nešto i vidi. Ne plašim sa NATO-a ni malo.
90tih Srbi nisu imali saveznika ama baš nikoga što kaže Njegoš "tužni sirak bez iđe ikoga".
Znači nismo se odrekli Kosmeta u daleko goroj situaciji po Srpski narod i sad da kao generacija uđemo u istoriji koja se odrekla dela naše zemlje? Pa to ni jedna generacija Srba nije i ne bi uradila. Zar mi da budemo najgori. Daleko je danas bolja situacija za nas nego 90tih.
NATO ima uspeha samo na Balkanu, ali svuda gube Avganistn, Sirija...Ukrajina,
Nisu ovo 90 godine! Nikako!
Njima se žuri zato nas pritišću. Menja se geopolitika u svetu. A drugo posle vizne liberalizacije šištari će masovno da isprazne Kosmet!
Sutra da vojska uđe na Kosmet siguran sam a evo smem da se kladim NATO neće kurcem da mrdne. Imaju posla u Siriji, Ukrajini...99 nikad se neće ponovoti...ali jednu stvar sigurno hoće: EKONOMSKA IZOLACIJA SRBIJE--to će sigurno biti, povlačenje stranoh firmo gde Srbi motaju kablove za 300 eur, podsticanje haosa u zemlji, nema putovanja u EU...Neće oni protvi nas ni metak potrošiti. Znaju kako nam omladina razmiljša komformistički, zapadnjački...tu je NAJVEĆI PROBLEM! Može li se bez moglilnog, interneta šoponga u Trstu itd?
Ili liturgija u Dečanima ili šoping u Trstu šta nam je milije?
Ako nismo kadari izdržati sankcije ekonomnske onda nismo ni zaslužili Kosmet!!
Nismo mi Kosmet vratili 1912 uz cveće i pečurke nego uz borbu!
DA BI VOJSKA UŠLA NA KOSMET MORA JOŠ MNOGO STVARI DA SE URADI! Treba stvoriti preduslove i uslove za sve to.
Kultura, mediji, stanje u društvu, procena.
I nije mi jasno da se Srbi boje više i da su plašljiviji nego 90 tih. Neverovatno. Ili je došla neka nova generacija Srba jajare, kukavice ili sam ja omatorio.
I živim za taj dan kad će srpska vojsa da uđe na Kosmet. Doćekaću ga!
DOGODINE U PRIZRENU!
KAKVA PREDAJA!
KUKAVIČLUK JE BOLEST!
DEFETIZAM JE BOLEST!
Цитат:Моја војска није била тим границама.
Моје регуларне и признате војске нема од 1945-те године када суокупатори и злочинци све њене припаднике и њеног ђенерала стрељали мученички...
Чекамо васкрс наше Војске, тренутак је близу него ико што мисли...
Што се тиче 90-их, 'тели сте Милошевића који је шиљио.... на Западне силе па добио по носу од Клинтинове администрације.
Никада никоме на памет у Србији да не буде да окрене нашим савезницима Америма леђа. НИКАД!Горко смо прошли због Милошевићеве анти америчке политике.
Цео војни, политички полицијски врх СРЈ, РС, РСК је осуђен на деценијсје и доживотне затворе у Хагу због Милошевићевих пораза и капитулација.
Ако хоћемо заувек мир истина је горка и тешка а то је Србија пуноправни члан НАТО пакта и чланица ЕУ све остало је нереално...Вудели сте само један тренурак у Бањској...
[size=1]Послато од Шумадинац - Пре 4 часова[/size]
vIDEO SAM U BANJSKOJ DA SU NEUKI LOKALCI, SLABO U TRENAŽI UBILI ŠIPTARSKOG OKUPATORA. PRVO UBISTVO ŠIPTARA POSLE 2012 KAD JE NAŠ SNAJPER UBIO ŠIPTARSKOG OKUPATIRA. Da su bili bolje drilovani ili da su naše Kobre ušle razucale bi bande šiptarske. Kad ti lokalac ubije profesionalna njihovog tu ništa nije kako treba.
Ostalo je besmisleno odgovarati jer nema pojma.
Tomislav Karadjordjevic je priznavao tu vojsku. Obilazo ratišta svuda oko Knina i u RS.
Vojvoda Djujic novćano pomagao RSK i RS. Odlikovan odrednom Republike Srpske. Nije ga odbio.
Tišina sramoto jedna i bruko!
Vojnik je vojnik. Oficir je ofcir. Takvi su nam bili komandanti šta da se rade i ja bih voleo da mi je lično Stepa bio General ali to je sudbina.
Vojska je vojska. Ostavi se politike i idoelogije. Srbin je Srbin je Srbin gde god bio. Nisu momci koji su izginuli na Košara "Miloševićeva vojska"nego naši Srbi, srpska vojska!