Поруке: 16,975
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Гледао синоћ.
Ако је гледао још неко, да разменимо утиске.
Глумци су одлични одрадили посао, од главне улоге надаље. Аутор се определио за верзију да је главни у убиству кнеза Михаила био министар војске Блазнавац, у сарадњи са Аустријом. Његов мотив је био да се дочепа власти, тако што ће постати главни намесник (нови кнез, Милан, имао је 14 година). Мотив Аустрије био је осујећивање српског напада на Турке, који би постао узор народима које је она окупирала.
Радња ми делује успорено а филм предуго (два сата и 20 минута), али, све у свему, добар је.
Поруке: 14,435
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
(29-09-2023, 04:22 PM)Monarhist Пише: (29-09-2023, 10:57 AM)Милослав Самарџић Пише: Гледао синоћ.
Ако је гледао још неко, да разменимо утиске.
Глумци су одлични одрадили посао, од главне улоге надаље. Аутор се определио за верзију да је главни у убиству кнеза Михаила био министар војске Блазнавац, у сарадњи са Аустријом. Његов мотив је био да се дочепа власти, тако што ће постати главни намесник (нови кнез, Милан, имао је 14 година). Мотив Аустрије био је осујећивање српског напада на Турке, који би постао узор народима које је она окупирала.
Радња ми делује успорено а филм предуго (два сата и 20 минута), али, све у свему, добар је.
Али костимографија, униформе...мајко Божија... 
Нисам гледао, али мислим да је Милинковић солидан режисер.
Сад видим и да је српски кандидат за Оскара. Милославе, да ли мислиш да би Ђенерал могао бити оне тамо године наш кандидат, тј која је процедура за то?
У удбашкој Србији, у левичарској ЕУ и Америци?
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 161
Теме: 0
Придружен: Aug 2020
Углед:
50
Гледао синоћ. Утисци ми се поклапају са Милославом. Подела улога одлична, глумци одлични. Такође мислим да је филм успорен и предуг, посебно што је фокус на неколико дана уочи атентата и љубави са сестричином Катом.
Мушки костими, неком премали, неком превелики, углавном изгужвани. Не познајем епоху па не могу да коментаришем кројеве.
Пошто ме занима оружје, очи ми боде обрачун на крају, да не откривам потенцијалним гледаоцима који. Војник из једнометног пиштоља пуца два пута, а други глумац из двоцевног три пута. Мени боде очи. А и главни пандур на крају потеже преламајући Вебли, поранише неколико деценија. А и он у један подрум после улази са Наганом, опет грешка.
Да не мислите да само критикујем, филм ми се свидео, све у свему. Очекивао сам више биографски филм ( дотакли су се), али је атентат сагледан из једног занимљивог угла.
Да, одушевила ме сцена са "лудим" Тарабићем.
Од мене препорука за филм. Идите у биоскоп без нереалних очекивања и погледајте.
Поруке: 1,170
Теме: 7
Придружен: Feb 2019
Углед:
250
Ови не знају да Бугарска није постојала 1868.
Поруке: 14,488
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,032
Милорад Мића Милинковић, у Београду познатији као Дебели, умро је данас у 60-ој години, у цркви у селу Јабуковац, у Борском округу.
Вероватно већина форумаша не зна, а можда ни сам Милослав, да је Милинковић прочитао велики број књига, између осталих и његових, које су биле везане за Други светски рат на простору Краљевине Југославије. Посебно се интересовао за четнике под командом Ђенерала Драже Михаиловића. И сам је био унук једног четника.
Бог душу нек му прости!
Поруке: 16,975
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Нисам знао. Нек му је лака земља.