Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Strip - Srpski Bog

Ovg meseca iz štampe je izašao strip SRPSKI BOG, autora: Miloša Dragojevića i Ivice Sretenovića. Zbog same teme koja je usko povezana sa istorijom, odnosno 2.sv. ratom na prostorima Kraljevine Jugoslavije, i koji kao takav ispravlja istorijsku nepravdu prema Ravnogorskom pokretu ali i Srbima uopšte, strip je dočekan "na nož" od strane komunista i neo-levičara. Tako se, među strip stvaraocima, ali i publikom (za koju se ispostavilo da je leglo komunista) proneo glas o "četničkom stripu, koji svojim nacionalizmom preti da zatruje njihov, do tada gotovo netaknuti, prostor"! 

U samom stripu se pojavljuju istorijske ličnosti poput: Draže Miahailovića, Tita, Krcuna, Đilasa... Akcenat je stavljen na komunističke zločine i preventivne likvidacije uglednih Srba, kao i na zaveru protivu Srpskoga naroda.

Strip se može naći u svim većim knjižarama širom Srbije, a može se i poručiti.
Одговори

Имам стрип, послали су ми аутори.
Импресивни цртежи, као што се назире у овом видеу. Што се тиче сценарија, у ствари ово је блажа верзија описа комуниста. Заснован је на истинитим догађајима, у то нема сумње. Е сад што би комунисти волели да све буде као у серији "Друг Марко", где се каже да су "после ослобођења" наступила "тешка времена" за Озну и Удбу, дакле за џелате а не за жртве, то је друга ствар.
Препорука и само напред!
Одговори

(30-09-2023, 10:31 AM)Милослав Самарџић Пише:  Имам стрип, послали су ми аутори.
Импресивни цртежи, као што се назире у овом видеу. Што се тиче сценарија, у ствари ово је блажа верзија описа комуниста. Заснован је на истинитим догађајима, у то нема сумње. Е сад што би комунисти волели да све буде као у серији "Друг Марко", где се каже да су "после ослобођења" наступила "тешка времена" за Озну и Удбу, дакле за џелате а не за жртве, то је друга ствар.
Препорука и само напред!

Hvala!

Sam scenario ima još dva dela od kojih se drugi trenutno crta. Verujte da će već u drugom delu iz blagog preći u jako tvrd opis zla zvanog komunizam. Smile
Одговори

Прочитао сам пропратне текстове...
Свака част!
Одговори

Поздрав,

Дајте нам податке како се стрип може поручити од аутора.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Možete poručiti ovde od izdavača:
https://systemcomics.com/shop/strip-albu...-korica-a/

Ako želite od autora pošaljite podatke na: 0611962155
Ime i prezime, adresa, broj telefona. Slanje post expresom.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним