Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kapetan Nikola Bojović

Nedavno se pojavio intervju sa Kapetanom JVuO Nikolom Bojovićem. Naime, on tu iznosi neke (za mene) nove "informacije",  veliča Đurišića, dok Kalabića naziva pijandurom i kabadahijom. Imajući u vidu da je Nikola bio visoko pozicioniran Četnički ofir, kako vi komentarišete ove navode, ukoliko su istini nravno? Takođe, bih voleo da znam nešto više o ovom komandantu. U prilogu link intervjua.

https://youtu.be/WFhFHsxaT6A?si=QQt-CgDDhVqprJ-m
Одговори

Тај Јутјуб канал је прољотићевски. Тако да други коментари нису потребни.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Зашто Ђуришићеви сарадници заробљени током Операције Шварц нису пуштени из логора након оснивања ЦДК јуна 1944.?
Одговори

Moguće da je proljotićevski, ali mene zanima Kapetan Nikola Bojović i zašto su njegovi stavovi bili takvi, ako zaista jesu? Inače, u ovom intrvjuu on kaže kako ljotićevci nisu bili ništa bolji od ustaša i komunista. Zašto bi to neko objavio na ljotićevsom kanalu?
Одговори

(06-12-2023, 10:25 AM)Miloš D. Пише:  Nedavno se pojavio intervju sa Kapetanom JVuO Nikolom Bojovićem. Naime, on tu iznosi neke (za mene) nove "informacije",  veliča Đurišića, dok Kalabića naziva pijandurom i kabadahijom. Imajući u vidu da je Nikola bio visoko pozicioniran Četnički ofir, kako vi komentarišete ove navode, ukoliko su istini nravno? Takođe, bih voleo da znam nešto više o ovom komandantu. U prilogu link intervjua.

Овај интервју, готово идентичан, има у књизи Милослава Самарџића "Разговори са Равногорцима". Најбоље да он ово преслуша, па нека потврди да ли је баш тај интервју.
Што се тиче мишљења капетана Бојовића о Николи Калабићу, оно је потпуно ирелевантно, јер нису имали никаквих додирних тачака за време рата, нити је Бојовић показао да има нека специјална сазнања о ратном путу Николе Калабића.
Одговори

Изузетан човек,горштак,моралан и етичан.

Не само у књизи Разговори са равногорцима,већ и у интервјуу српској речи,књизи од Монтане до источне Босне,Србобрану,Истоку итд,свуда исто прича.Дакле не мења ставове,напротив.

О Калабићу има лоше мишљење и није једини.Вероватно на основу утисака из сусрета са људима који су имали контакт са Калабићем у рату.Он сам контакт није имао,до заробљавања,а ни након тога.

Јако негативно мишљење је имао и о Љотићевцима,ал' ето га на Љотићевском каналу,по мишљењу "струке",тј шумадинцаSmile

Да су сви били као Бојовић где би крај био.
Одговори

(06-12-2023, 04:59 PM)Бенито Пише:  
(06-12-2023, 10:25 AM)Miloš D. Пише:  Nedavno se pojavio intervju sa Kapetanom JVuO Nikolom Bojovićem. Naime, on tu iznosi neke (za mene) nove "informacije",  veliča Đurišića, dok Kalabića naziva pijandurom i kabadahijom. Imajući u vidu da je Nikola bio visoko pozicioniran Četnički ofir, kako vi komentarišete ove navode, ukoliko su istini nravno? Takođe, bih voleo da znam nešto više o ovom komandantu. U prilogu link intervjua.

Овај интервју, готово идентичан, има у књизи Милослава Самарџића "Разговори са Равногорцима". Најбоље да он ово преслуша, па нека потврди да ли је баш тај интервју.
Што се тиче мишљења капетана Бојовића о Николи Калабићу, оно је потпуно ирелевантно, јер нису имали никаквих додирних тачака за време рата, нити је Бојовић показао да има нека специјална сазнања о ратном путу Николе Калабића.

Ово је радио неко други.
Мени није причао да је Калабић издао, али знам да је то мислио, то јест да је причао другима.
Ово друго што си рекао, слажем се.
Књига ИСИ о Калабићу цитира Бојовића и друге четнике који су тако говорили за Калабића, али не каже да је то било 0,01 посто четника.
Одговори

Погледај интервју Српској речи из 1990.
Одатле су ове ствари+други интервјуи(исток,Србобран)
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним