Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Беломорска Маћедонија

Колико је истражено српско-словенско у данашњој Егејској Македонији? Какав је био однос Краљевине Србије и Краљевине Грчке после Првог светског рата? Неки људи иду толико далеко да тврде да су Грци над њима чак извршили геноцид. Беспотребно од Грка прве српске непријатеље. Чак сам наишао на тврдњу да у Солуну готово и није било Грка током турске окупације. Један од главних доказа им је оригинална слика "Издаја Србије" из 1915. године. Неко је на форуму стварно писао о српским црквама у данашњој Грчкој.
Одговори

Ево нешто на ту тему.Група Мизар је снимила неколико песам на ту тему.Песму ћете чути и спот видети на линку који ћу поставити а што се тиче присуства Словена у данашњој Грчкој оно није тајна ,масовно су протерани након грчког грађанског рата и отоме сте могли понешто видети у филму Црвени коњ.Иначе ради се о Словенима аколико јсе међу њима осећало Србима мени није познато.Треба бити опрезан са аутоматским сврставањем свих Словена данашње Грчек међу Србе јер је доста њих током окупације приступило бугарским трупама(Бугарска је окупирала свега 10% Грчке али је зато на тој територији почињено 90% злочина !!! ) као и квислиншким батаљонима у другим деловима Грчке.Током грађанског рата Словени из тих крајева су опет масовно подржали комунисте па је тако јаз између њих и Грка постао провалија.Грци су им се крваво осветили и заиста се може говорити о геноциду током и након грађанског рата а за период након Великог рата заиста не знам.https://www.youtube.com/watch?v=WyrBxSaN5CI
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним