Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Прикривени рат између Русије и Француске
#1

Многи оцењују СВО, односно рат Русије и Украјине као амерички прокси-рат против Русије. То је, вероватно, тачно и могло би много о томе да се каже. Али, то овде није тема....
Тема је упорно гурање Француске у први план сукоба са Русијом на територији Мало Русије, али и на другим меридијанима. То је попримило озбиљне размере.
Француска је у сукобу са Русима у средњој и западној Африци, најчешће у државама које су биле њихове бивше колоније. Французи дају или продају оружје многима који су, или планирају да буду у сукобу са Русијом. Украјинска војска ужива силну војну помоћ француске војске и државе. И у људским ресурсима и у материјалним добрима и војним средствима.
Посебна тема постала је и Србија. Макрон је искористио блискост са Овај и увалио нам је Мираж авионе. Нормално, то је недопустиво кршење Устава Србије, али Скупштина је одавно постала и остала проточни бојлер за све лудачке и корупционашке комбинације диктатора полуделог од пара и власти.
Најновија идеја коју је изнео, а наводно он се тога сетио, је да ће Србија до 2050. године остати без скоро 50% струје колико јој треба за обичну потрошњу. Па, ето излаза из те тешке ситуације.... "Наши француски пријатељи" понудили су изградњу низа мини-нуклеарних електрана по Србији. Наравно, Овај је главни промотер те идеје....
За све то време, француске војне снаге, па чак ни Легија странаца, нигде се нису сукобили са Руском војском, па чак ни са њиховим "приватним" војним формацијама.
Да ли ће политиком Овај доћи до још једног историјског парадокса - да једине две силе савезнице Краљевине Србије у Првом светском рату, Француска и Русија, зарате међусобно баш на тлу Србије?
Одговори
#2

Какав парадокс,уместо да се похвали бар некад, периклово доба за Равногорску идеју у Србији,уз наравно аргументовану критику,хвале се бољшевици у Москви?!

Колико су се испунила пророчанства о паду Украјине,толико ће и ова о рату Руса и Француза у Србији.

Дајем 200 динџи да ће заратити код КосјерићаSmile
Уозбиљите се!
Одговори
#3

Ти си, изгледа, себи узео улогу администратора овог форума. Ајде, настави па да видимо шта ће да буде...
Одговори
#4

(07-04-2024, 01:59 PM)Бенито Пише:  Ти си, изгледа, себи узео улогу администратора овог форума. Ајде, настави па да видимо шта ће да буде...

Па једино да ме банујете,да не нарушавам идилу.Тад ћете имати мање-више,једногласје на форуму.

Све што напишем у склопу је теме,ал слабо ко аргументима одговара.Неко не сме,неко нема аргументе,неко не уме.

Ја немам обавезу,нисам историчар,не продајем књиге,не пишем,немам разлога да своје ставове не износим.

Банујте ме,имаћете јединство на форуму,и сви једни другима аплаудирајте и решен проблем.
Одговори
#5

Једноумље је код твог Вучка на Информеру.
Овде можеш и да се самобанујеш. Нико ти не брани.
Одговори
#6

(07-04-2024, 02:15 PM)Бенито Пише:  Једноумље је код твог Вучка на Информеру.
Овде можеш и да се самобанујеш. Нико ти не брани.
Код Вучка је привид демократије,код твојих Југословена из Двери,и левих либерала је мркли мрак.
Ок,нећу више писати на форуму.
Поздрав свим корисницима,хвала на сарадњи.
Одговори
#7

Дакле, да наставимо.... Шта мислите о новој генијалној идеји Овај да Србија, уз помоћ Француске, крене у изградњу мини-нуклеарних електрана? Да ли ћемо после тога доћи на идеју да нам Французи дају и технологију за израду нуклеарних бојевих глава?
Уопште, да ли Србија постаје још једно од попришта прикривеног, а све отворенијег, који је Француска покренула против Русије?
Одговори
#8

Мислим да нико нема ексклузивно право већ је искључиво ко понуди више и у којој комбинацији може да се захвати више.
То су највећи домети ове тзв. државе.
И због тога мислим да неће бити Француској остављен толики простор. Има ту још кандидата.
Одговори
#9

Цитат:Ок,нећу више писати на форуму.

Али настави да причаш те приче на месном одбору. Тамо оне могу да наиђу на плодно тло.

Чињеница је да су Французи нагњечени на много афричких локација и то од стране Руса, а да због своје услужности Американцима не могу вући самосталне потезе, тј. морају да мере шта овима одговара.

Са непомеником су лако нашли заједнички језик - вероватно је транспорт оружја у Украјину улазница за друге подухвате. Мада су вучићевци већ подводили јавну имовину Вансију.

Мада сам склон да поделим мишљење са ДИДзМ-ом. Онај воли паре и ко му више плати, тај иде на вечеру. Не треба да чуди зашто држава личи на велики куплерај.
Одговори
#10

Овај данас у званичној посети Француској.
Мали потписује Меморандум о разумевању у вези мини нуклеарних централа.
Одговори
#11

Увод

Наш човек је био међу пионирима у области истраживања фисије и ланчане реакције. Конкретно, 1939. године је, између осталог, учествовао у мерењу ефикасног пресека неутрона у вези са фисијом урана, а то је основа за прорачуне ланчаних реакција у нуклеарним реакторима и нуклеарном оружју. Интересано је да је све то радио на Институту Кири. Можда би добио и Нобелову награду са Иреном Жолио да није избио 2. светски рат. Будући да је био члан КПЈ, након рата је отишао у СССР, где је радио са нобеловцем Капицом. Након повратка у Југославију оснива "Винчу". Винча има два реактора - већи је престао са радом у Орвеловој години, дочим је мањи вероватно још у функцији. Ја га видео својим очима пре двадесетак година и чуо својим ушима пуцкетање на ГМ детектору. За време Ђинђићеве владе, тога се вероватно сви сећате, организовано је враћање нуклеарног горива у Русију, одакле је и долазило за време Титоизма. До неког тренутка ми смо имали стручњаке који су били у стању да направе струју из реактора, као и бомбу која би могла да експлодира након неконтролисане ланчане реакције. На ЕТф-у је постојао смер "Медицинска и нуклеарна техника", који је у току транзиције преименован у "Биомедицински и еколошки инжењеринг", што звучи педерски најблаже речено.

Разрада

Онај ко има нуклеарни реактор може да направи нуклеарну бомбу. Па и термонуклеарну, зашто да не. Под условом да му странци не убијају свако мало нуклеарне физичаре. Осим овог малог реактора у Винчи, месецима се већ шапуће да постоји барем још један реактор на територији авнојевске Србије. Локација - рударскометалуршкикомбинатбор. Што и јесте логично, јер зашто би наши поуздани партнери из далеке али пријатељске Кине зависили од нашег непоузданог електроенергетског система.
Да скратим. Да би неко правио струју из енергије атомског језгра мора да реши следеће проблеме - нуклеарно гориво, стручни кадар и одлагање нуклеарног отпада. Ми тренутно немамо решење ни за један од ова три проблема. Французи имају одговор на сва три питања.
Што се тиче стручног кадра и менаџмента будуће потенцијалне нуклеарке постоје две опције. Прва опција је - стручњаци из иностранства. Друга опција је - наши домаћи партијски кадрови. Ова друга опција би изгледала као у цртаном филму о породици Симпсон.

Закључак

Ја сам против уплива странаца у наш домаћи нуклеарни програм. А посебно Француза који, као врхунске америчке марионете, упорно гурају прст у око Русији. Да, могуће је да се Вагнеровци и Легионари сукобе на нашој територији, а постојање било каквих реактора додатно компликује већ компликовану ситуацију. Посебно у овако великом куплерају, да се надовежем на Ђорђа, где важи истинска преамбула устава "плати, па клати".

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#12

Велике приче, поготово у случају као што је Овај наш, обично су мамци и димне завесе иза којих се крију много приземнији и тренутни интереси. Није искључено да ће се прича о мини нуклеарних централа у Србији и остварити. Али, та прича је пре свега била потребна да би се сакрила она врста сарадње која је много, много ургентнија.
Макрон и француска Влада преузели су на себе тешку обавезу да постану највећи европски, а можда и светски савезници Украјине и Зеленског. Рат је кренуо, нарочито после Авдејевке, у негативном правцу за режим Зеленског.
Иако су ми, изгледа, многи саветовали да иницира мировне преговоре са Русијом, преко трећих правних лица, Зеленски  се, по нечијем савету, ипак одлучио да настави рат. Са тим ставом није био сагласан генерал Залужни, па је смењен са места команданта украјинске војске. Рат је ушао у трећу, изузетно критичну фазу за обе стране, али из различитих разлога. 
Проблем је у томе што је од свих западних савезника Украјине само Француској, у потпуном интересу, да се рат у Украјини настави. Зато је Француска и избила у први план као први савезник украјинске ратне политике против Русије.
Између осталог, Французи су обећали Украјинцима чак милион граната за артиљеријског оруђа кратког и средњег домета, како би се зауставило напредовање Руске војске на целом фронту. Међутим, за такав подухват потребно је имати много савезничких влада, поготово на тлу Европе, који ће помоћи у том науму. 
Француска у последњих два месеца, прво тајно, а сада и потпуно јавно, купује све количине барута и нитро-глицерина у Европи. Ту производњу нема већина земаља у Европи. Али, једна има....
И тако... Почела је прича коју сад јавно слушамо и гледамо из Париза.
Одговори
#13

Интересантно је, барем мени, да је релативно недавно основано Српско нуклеарно друштво.
Ево интервјуа са особом која је на челу СНД-а, па кога интересују нуклеарни ратови Запада и Русије може одгледати:

https://www.youtube.com/watch?v=mCD1lZznyew

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#14

Француска има најсигурнију цивилну нуклеарну технологију и ако крећемо у том правцу логичан је избор тим више ако знамо да је наш први и једини нуклеарни рекатор купљен у Француској.Исти такав је Израелу омогућио да постане нуклеарна сила.Ја бих ипак још мало сачекао са окретањем нуклеарној енергији док не искористимо преостале залихе угља и да најзад проверимо шта је са овом технологијом складиштења соларне енергије које је изумео наш човек.https://www.youtube.com/watch?v=HEpBk9J886c&t=4s
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним