Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Словачка

(06-06-2024, 08:28 AM)Vlad Alekš Пише:  Будући да си поставио овај линк, мораћу тебе да замолим нешто.

Да ли можеш да ми објасниш шта значи уводна реченица:

"Словачки премијер Роберт Фицо изјавио је вечерас, у првом обраћању после атентата, да велике силе нису биле одушевљене када је одбио да бомбардује Београд 1999. године."

Ту уводну реченицу је ставио аутор текста. А са Спутњика је пренет тај текст

https://sputnikportal.rs/20240605/prvo-o...96224.html

Ваљда се том реченицом наглашава Фицоова суверена политика у односу на велике силе, што и сам Фицо каже у свом обраћању.
Одговори

(06-06-2024, 09:11 AM)Mitic Пише:  
(06-06-2024, 08:28 AM)Vlad Alekš Пише:  Будући да си поставио овај линк, мораћу тебе да замолим нешто.

Да ли можеш да ми објасниш шта значи уводна реченица:

"Словачки премијер Роберт Фицо изјавио је вечерас, у првом обраћању после атентата, да велике силе нису биле одушевљене када је одбио да бомбардује Београд 1999. године."

Ту уводну реченицу је ставио аутор текста. А са Спутњика је пренет тај текст

https://sputnikportal.rs/20240605/prvo-o...96224.html

Ваљда се том реченицом наглашава Фицоова суверена политика у односу на велике силе, што и сам Фицо каже у свом обраћању.

Знам да ниси ти аутор текста. То је јасно као дан.
Тебе питам јер си ти поставио линк.
Када смо ово разјаснили, можемо даље.
Ја не познајем Фицову биографију. Како је он могао да одбије да бомбардује Београд 1999. године? На којој је он функцији био тада?
Надам се да си сада мало боље разумео моје питање?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(06-06-2024, 10:21 AM)Vlad Alekš Пише:  Знам да ниси ти аутор текста. То је јасно као дан.
Ја не познајем Фицову биографију. Како је он могао да одбије да бомбардује Београд 1999. године? На којој је он функцији био тада?

Није имао државну функцију у Словачкој, а можда је одбио или није гласао за бомбардовање док је био у Европској комисији или Европском суду за људска права.

Ово му је биографија на сајту словачке владе.

https://www.vlada.gov.sk/7674/robert-fico/
Одговори

(06-06-2024, 10:38 AM)Mitic Пише:  
(06-06-2024, 10:21 AM)Vlad Alekš Пише:  Знам да ниси ти аутор текста. То је јасно као дан.

Није имао државну функцију у Словачкој, а можда је одбио или није гласао за бомбардовање док је био у Европској комисији или Европском суду за људска права.

Ово му је биографија на сајту словачке владе.

https://www.vlada.gov.sk/7674/robert-fico/

Реченица је апсолутни нонсенс. Или је аутор текста глупак, или је преводилац магарац.
А "Политика" је пис оф шит. Smile

Одговори

(06-06-2024, 11:58 AM)Vlad Alekš Пише:  Реченица је апсолутни нонсенс. Или је аутор текста глупак, или је преводилац магарац.

На линку Спутњика, постављен је са Твитера видео-клип Фицовог обраћања преведен на енглески и кад се погледа од четвртог минута, пише да нису све велике демократске земље биле срећне кад је одбио бомбардовање Београда.

Можда су ови са Твитера лоше превели на енглески. Или једноставно Фицо није до краја разјаснио.
Одговори

(06-06-2024, 12:15 PM)Mitic Пише:  
(06-06-2024, 11:58 AM)Vlad Alekš Пише:  Реченица је апсолутни нонсенс. Или је аутор текста глупак, или је преводилац магарац.

На линку Спутњика, постављен је са Твитера видео-клип Фицовог обраћања преведен на енглески и кад се погледа од четвртог минута, пише да нису све велике демократске земље биле срећне кад је одбио бомбардовање Београда.

Можда су ови са Твитера лоше превели на енглески. Или једноставно Фицо није до краја разјаснио.

Уморио сам се од овог дијалога.
У реду, Фицо је одбио да бомбардује Београд.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним