Гласање: Да ли сте за увођење обавезног гласања? - Немате дозволу да гласате у овом гласању.
Да
66.67%
2
66.67%
Не
33.33%
1
33.33%
* Ви сте гласали за ову понуду. Приказ Исхода

Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Обавезно гласање

Занима ме ваше мишљење око увођења обавезног гласања у Србији

Да ли сте за или против тога и зашто?

Да ли смо као друштво зрели за тако нешто?

Ја сам за увођење обавезног гласања

По мени последице које би сносио онај који не изађе на изборе биле би хибрид система "кажњава" у Боливије и Белгије. Свако ко не изађе на гласање не би могао да подигне наредне три плате (по угледу на државе у Јужној Америци) плус бирократске препреке (као у Белгији) 

По некојој мојој процени излазност би била сигурно 85/90%

Такође да не буде као у Грчкој где је "обавезно гласање", а излазност је 60%

Рецимо у Холандији је укинуто обавезно гласање, али у главама им је остало тако да је излазност увек не мања од 80%

Са овим би се наравно подигао (коалициони) цензус
Одговори

Како обавезно гласање кад у бирачким списковима има више људи него на пописима?
Одговори

(18-03-2025, 06:39 AM)пек. Пише:  Како обавезно гласање кад у бирачким списковима има више људи него на пописима?

Вероватно си видео снимак када је "Ненадлежна институција са углавном церемонијалним надлежностима" била у посети Голупцу или Великом Градишту, па му онај његов локални грешник објашњава како имају око 7.000 становника, а имају око 8.500 гласача.
Али авај, ова појава се прикључила Погледима пре неколико дана са задатком да ботује.
Ја мислим да је Бокан лично ангажован, јер ситуација је врло критична. Или Бокан или вештачка интелигенција, треће није дато
Са њим није могућа разумна комуникација, врти неколико флоскула и фраза. Из тог разлога сам му пожелео да се добро исповраћа од мајонеза из сендвича и да добије вишедневну дијареју од паризера.
А салмонелу је можда већ добио кроз уши.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Ја сам више за тест пре самог гласања,типа,да се одговори на три питања. Прво да се поређају боје на застави Србије,друго колико слова има азбука и треће да се саберу два двоцифрена броја. Мислим да ће 50% да отпадне.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним