09-09-2025, 03:52 PM
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(09-09-2025, 11:57 PM)Бенито Пише: Ова књига има неколико скривених "ексклузива". Једну од њих сам и ја поменуо, доста давно, у Квизу Српска историја. Сазнао сам је управо читајући овај рад док је био још у рукопису. Ту "ексклузиву", али ексклузиву само за српску историчарску и културну јавност, а иначе чињеницу познату у европској историографији, у међувремену су потврдила чак двојица српских историчара, који су тражили и видели оригинал тог документа.
Међутим, на овом форуму, због изнетог податке, доживео сам опште нападе "спасилаца Сербства", с нарочито данас покојног Просветара, коме се историјске чињенице нису уклапале у мозаик историје који је сам створио.
Наравно, није то ништа ново. Често људи буду измснипулисани, па од жртве манипулације, постану ватрени заступници те исте манипулације, а да тога не постану свесни до краја свог живота.
Ко буде прочитао књигу, кад налети на тај податак, сетиће се о чему је реч.
(13-09-2025, 05:10 PM)Митић И ту биографију упознајемо кроз историју Француске и Србије, и на тај начин видимо шири историјски контекст тог времена у којем је Пижон радио и борио се за своју Отаџбину. Пише: И опет ћу да се поновим, биографије у фуснотама су изузетне.