Поруке: 1,146
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
Па тај мањи коалициони партнер је имао највише министара у дотле најв. влади (Мирко Марјановић).
Поруке: 219
Теме: 0
Придружен: Oct 2018
Углед:
36
Свакако сјајне и лепе вести.
Хвала Милославу Самарџићу и Горану Бранковићу на сјајно обављеном послу.
Пратио сам ово суђење. Био сам лично присутан неколико пута у Вишем суду у Ваљеву када су извођени докази.
Слушао сам и лично сада на жалост покојног академика Веселина Ђуретића, који је био један од сведока, поступак је заиста био јако професионалан.
Треба рећи да не важе данашње и јучерашње њихове мантре као то је само нека процесна исправка како рекоше.
Дакле нису те одлуке поништене само из разлога процесних разлога, као што је била немогућност одбране, непостојање права на правично суђење којег у његовом случају није ни било, него је Законом о рехабилитацији било јасно предвиђено да се не може рехаабилитовати лице извршилац злоина и о сваком злочину за који је био оглашен тим Земаљаским и Државним одлукама се јасно расправљало и утврђено је да се он није и не може довести у везу ни са чим за шта га они терете.
Сада су у проблему, како сада објаснити ко су "лоши момци" ДСР-а, како објаснити правну тековину овог друштва и државе.
Оно што би сада требало је тражити да званична држава нађе Гроб Николе Калабића и да претраже терен око Дегурићке пећине.
Поруке: 14,520
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Него, видех да су родитељи формулисали своје захтеве у вези масакра у ош "Владислав Рибникар". Траже суспензију директорке, психолога и педагога до окончања истраге, као и провере просветне инспекције.
Хоће ли неко тражити одговорност и суспензију историчара са ИСИ-са зато што су погрешно писали и информисали широку јавност о историјској личности Николе Калабића??? Хоће ли неко од тих "генија" икада одговарати за све глупости које су сервирали српском народу? Хоће ли бити суспендован Предраг Марковић, директор те "установе", макар суспендован, за сва зла која је нанео Србима?
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Је л' истина да је умрла Весна, Калабићева унука?
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Бог да јој душу прости.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 5,844
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,532
Нек јој је Богом просто. За неку утеху, барем је дочекала рехабилитацију свог деде.
Поруке: 1,887
Придружен: Feb 2022
Углед:
807
Страшно!Јако тужна вест,баш сам је волео!Млада,паметна лепа,увек слатко насмејана!Колико је имала година?
(Последња измена: 14-09-2023, 10:39 AM од
Бесеровић.)
Поруке: 1,887
Придружен: Feb 2022
Углед:
807
Изгледала је много млађе!Слава јој!
Поруке: 219
Придружен: Oct 2018
Углед:
36
Јако ми је жао, неколико пута сам се сусретао са њом у поступку рехабилитације, била је дивна увек ведра и насмејана.