Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Битка за Калабића (2)

Па тај мањи коалициони партнер је имао највише министара у дотле најв. влади (Мирко Марјановић).
Одговори

Свакако сјајне и лепе вести.
Хвала Милославу Самарџићу и Горану Бранковићу на сјајно обављеном послу.
Пратио сам ово суђење. Био сам лично присутан неколико пута у Вишем суду у Ваљеву када су извођени докази.
Слушао сам и лично сада на жалост покојног академика Веселина Ђуретића, који је био један од сведока, поступак је заиста био јако професионалан.
Треба рећи да не важе данашње и јучерашње њихове мантре као то је само нека процесна исправка како рекоше.
Дакле нису те одлуке поништене само из разлога процесних разлога, као што је била немогућност одбране, непостојање права на правично суђење којег у његовом случају није ни било, него је Законом о рехабилитацији било јасно предвиђено да се не може рехаабилитовати лице извршилац злоина и о сваком злочину за који је био оглашен тим Земаљаским и Државним одлукама се јасно расправљало и утврђено је да се он није и не може довести у везу ни са чим за шта га они терете.
Сада су у проблему, како сада објаснити ко су "лоши момци" ДСР-а, како објаснити правну тековину овог друштва и државе.
Оно што би сада требало је тражити да званична држава нађе Гроб Николе Калабића и да претраже терен око Дегурићке пећине.
Одговори

(20-05-2023, 12:52 PM)РежисерСтари Пише:  
(20-05-2023, 12:28 PM)Ђорђе Пише:  Колико он контролише правосуђе се видело у случају Вучићевић, монтиран ни из чега управо да би удба (непоменик) послала поруку судијама..

Толико их је удба уплашила да рехабилитоваше Калабића.

Управо.  Smile
Одговори

Него, видех да су родитељи формулисали своје захтеве у вези масакра у ош "Владислав Рибникар". Траже суспензију директорке, психолога и педагога до окончања истраге, као и провере просветне инспекције.
Хоће ли неко тражити одговорност и суспензију историчара са ИСИ-са зато што су погрешно писали и информисали широку јавност о историјској личности Николе Калабића??? Хоће ли неко од тих "генија" икада одговарати за све глупости које су сервирали српском народу? Хоће ли бити суспендован Предраг Марковић, директор те "установе", макар суспендован, за сва зла која је нанео Србима?
Одговори

Је л' истина да је умрла Весна, Калабићева унука?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(13-09-2023, 06:32 PM)Николај Пише:  Је л' истина да је умрла Весна, Калабићева унука?

Јесте. Бог душу нек јој прости.
Одговори

Бог да јој душу прости.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Бог нек јој душу прости.
Одговори

Бог да јој душу прости!
Одговори

Нек јој је Богом просто. За неку утеху, барем је дочекала рехабилитацију свог деде.
Одговори

Страшно!Јако тужна вест,баш сам је волео!Млада,паметна лепа,увек слатко насмејана!Колико је имала година?
Одговори

(14-09-2023, 10:28 AM)Бесеровић Пише:  Страшно!Јако тужна вест,баш сам је волео!Млада,паметна лепа,увек слатко насмејана!Колико је имала година?

Имала је 66 година. Јуче јој је била сахрана.

https://groblja.rs/rs/deceased/97747-vesna-kalabic
Одговори

Изгледала је много млађе!Слава јој!
Одговори

Јако ми је жао, неколико пута сам се сусретао са њом у поступку рехабилитације, била је дивна увек ведра и насмејана.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним