Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Списак голооточана

Списак свих затвореника интернираних по линији ИБ-а који је направила савезна УДБА, а који се налази Државном архиву Хрватске. На њему се налази 16.101 име заточеника. Укупно је, по том списку, у свим логорима за информбироовце на разне начине (убиство, самоубиство, природна смрт) живот изгубило 413 особа.
http://noviplamen.net/2013/12/25/16000-g...po-spisku/
Одговори

(09-01-2014, 06:17 PM)Вукашин Петковић Пише:  Списак свих затвореника интернираних по линији ИБ-а који је направила савезна УДБА, а који се налази Државном архиву Хрватске. На њему се налази 16.101 име заточеника. Укупно је, по том списку, у свим логорима за информбироовце на разне начине (убиство, самоубиство, природна смрт) живот изгубило 413 особа.
http://noviplamen.net/2013/12/25/16000-g...po-spisku/

Добар списак, АЛИ!

СФРЈ је била ОПАСНА курва.
Никада и никада ти спискови нису били тачни, већ ВЕОМА УМАЊЕНИ!

"Званичне" цифре зато је веома тешко прихватити, јер су ПРАВЕ цифре само негде у западној европи, или САД-у.

На пример (који познајем, мада сам био далеко од 68-ша...). У демонстрацијама из 1968. мислим да је званична цифра била (нпр) до 10 погинулих. По затворима, на улици, у ислеђивању... ако и толико.

Права цифра је око 2000 убијених!

Једноставно, ако погине од батина у затвору, није ни хапшен!
Одвуку га на неко ђубриште и оставе, или сакрију (маска побегао на запад...).
Али најчешћи метод је био да силовањем, направе човека који ће сам себи одузети живот, што код младих често успева. Тај метод је наравно демократски и проверен одавно.

Слично је било и за време и дуго после рата. Када некога унаказе, није ни хапшен, а ни постојао, једноставно нестао (па га тражи...).

Дуго времена су (после рата) практиковали да је дотични извршио самоубиство. Тако је рецимо око 20 Свештеника СПЦ то учинило, а као куриозитет да наведем, да је отац Слободана Милошевића тако скончао...

Касније, ипак "самоубиство" избегавају (јер остају сулуди документи), а "ишчезнуће" постаје популарнији метод.

Данас је намерно УБАЧЕНО У СВЕСТ, да су то методи Стаљина - није истина! Под Стаљином је сваки ухапшени био заведен, а породица није дирана. То је пракса из ДЕМОКРАТИЈЕ и њених револуција, из колонијалног система демократије и наравно лењинових бољшевика, а са којом је Стаљин прекинуо.

Међутим демократски тиранин - тито, остао је веран свом ментору и учитељу - западу.

...

Тако да је ова цифра од 400 страдалих (по мени) НИШТА.
Одговори

Видим да је општина под бројем. Има ли неко објашњење, који број је за коју општину?
Одговори

Не нађох Милана Николића... о њему сам објавио прву књигу, ''Ђаци на Голом отоку''.
Одговори

Интересантно је да је од 400.000 чланова КПЈ 1948. године избачено је 220.000 значи више од половине

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним