Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Списак палих четника

Ова тема би требало да помогне и допуни списак палих четника. Уколико имате некога из фамилије или једноставно знате за неку особу да је била припадник ЈВуО, а да је погинула или нестала, напишите.
Година и место рођења као и погибије би могла бити од користи уколико се зна.

Ево ја ћу започети списак са мојим дедом:
Добривој Симеуновић рођен 1917.године, село Доња Сипуља (близу Текериша) погинуо 1944.године на Пашиној Равни.
Одговори

Пишите околности погибије - против кога, ако знате месец или датум, још боље и извор сазнања.
Одговори

(19-01-2014, 07:39 PM)Александар Динчић Пише:  Пишите околности погибије - против кога, ако знате месец или датум, још боље и извор сазнања.

Знао сам само да је погинуо на Пашиној Равни, јер су комшије ишле тамо по тело, и сахрањен је 15. маја 1944. (у једној поруци сам написао 8.маја, моја грешка). У Милослављевој књизи сам прочитао о сукобу на Пашиној Равни, а управо Милослав ми је на овом форуму рекао да је Рачић са својима стигао на Пашину Раван 30. априла 1944. и да је 3. маја известио команду о сукобу са комунистима (2. пролетерска), те да је тада имао 5 погинулих и 20 рањених бораца.
Шта рећи него по ко зна који пут Хвала Милославу.
Одговори

1946. у селу Подгреда, испод планине Цинцар, код Ливна погинули су Давид Марић и Ђоко Пажин. Убила их је потјера Народне Милиције, страдали су пред кућом Илије Мишковића, који је и сам том приликом погинуо.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним