Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Поштовани Вања, кадром којим завршава серијал Радашин Булајић је убедљиво показао какав је дилетант. Он је Равну Гору видео само на тв. Аутор овог поста, заједно са другом браћом, је пре 22 године садио оне бориће изнад Чичиног споменика. А Булајић мисли да је то самоникло, и зато узима Тару јер је то њему слично. Смрча нема на Равној Гори, као на Тари. Разлика у надморској висини је огромна. Ето чак ни то Булајић не зна о сопственој земљи, а треба да расправља ко је са ким када ратовао.
Поздрав
Поруке: 213
Теме: 8
Углед:
14
Поштовани, слажем се да је било боље да су те сцене снимане на Равној Гори, не знам шта му је био трошак да снима тамо а не на Тари.
Радош је овде видео одличну прилику да заради, а сценарио му је катастрофалан. Пола породице му у серији, а син му и глуми у истој.
„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.
Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Поруке: 17,005
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
Претплата за Републику Српску за обе књиге је 30 КМ; можете се јавити Верољубу:
veroljub@teol.net
Углед:
14
Баш сад гледам које је филмове режирао Вељко Булајић. У суштини, он има 2 филма о Др. Св. рату. Козару и Битку на Неретви.
http://sr.wikipedia.org/sr/Вељко_Булајић
Нисам гледао Козару, а у Неретви четници стоје боље неко у другим партизанским филмовима. Из Неретве памтим ону реченицу четничког официра кад одбијајући да се повуче каже ''Четници се никад не повлаче''. У Неретви четници нису сви брадати, нити су у том филму иког заклали и слично. По мени је гори Хајрудин Крвавац, који је режирао Ужичку републику где су четници приказани са највећим предрасудама.
Други најгори филм партизански који сам гледао а пун је предрасуда је Празник.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Празник_(филм_из_1967)
Ту четнички официр за столом док седи са два америчка авијатичара једе прасетину и каже им ''Ово је мој рат''. Филм је глупав и неквалитетан. Тај филм је режирао Ђорђе Кадијевић. Не знам одакле настао тај термин ''Булајићеви четници''.
„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.
Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
(Последња измена: 02-02-2014, 01:42 AM од
Вања.)
Углед:
14
Е видиш не сећам се тог клања. Мада, ипак мислим да је Ужићка република нешто најгоре. Поготово оно кад пале људи у цркви.
„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.
Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
Слажем се. Будалаштина првог реда.
Поруке: 2,160
Теме: 21
Углед:
342
Ужичку републику је режирао Живорад Жика Митровић, радио је и Марш на Дрину.
Поруке: 17,005
Теме: 632
Углед:
1,872
Данас смо почели да шаљемо књиге, јављајте кад стигну...