Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Претплата на нове књиге: „Разговори“ 3 и „Фалсификати ТВ серије Равна Гора“

Поштовани Вања, кадром којим завршава серијал Радашин Булајић је убедљиво показао какав је дилетант. Он је Равну Гору видео само на тв. Аутор овог поста, заједно са другом браћом, је пре 22 године садио оне бориће изнад Чичиног споменика. А Булајић мисли да је то самоникло, и зато узима Тару јер је то њему слично. Смрча нема на Равној Гори, као на Тари. Разлика у надморској висини је огромна. Ето чак ни то Булајић не зна о сопственој земљи, а треба да расправља ко је са ким када ратовао.
Поздрав
Одговори

Поштовани, слажем се да је било боље да су те сцене снимане на Равној Гори, не знам шта му је био трошак да снима тамо а не на Тари.
Радош је овде видео одличну прилику да заради, а сценарио му је катастрофалан. Пола породице му у серији, а син му и глуми у истој.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

(30-01-2014, 11:43 PM)Вања Пише:  Да је серија прокомунистичка не би се звала Равна Гора, нит би Дража и остали били приказани као надахнуте патриоте. Нит би се из епизоде у епизоду величала Српска војска из Првог Светског рата, нит би краљ био онако приказан како му је жао што напушта земљу и сматра то стидом. Да је серија прокомунистичка Дража би вероватно већ у Априлском рату сарађивао са Немцима а комунисти се против истих борили. Да је серија прокомунистичка не би последња сцена у њој била она где војници на Равној Гори певају Боже правде.
Серија је бедан покушај Радоша Бајића да нам прикаже како су поделе биле бесмислене, да стави у центар Србе а маргинализује сукоб на релацији четници-партизани. Серија је лоша јер има предугачке сцене и мало сцена у једној епизоди, мало дијалога, превише ликова, глумаца убачених у серију само зато да би зарадили.

Нема то везе са факултетом, већ сматрам да је Бајићев покушај како га је он назвао ''откривањем истине'' јадан. Јер је серија катастрофална.
Добро, шала мала. Smile
Али оно за назив серије, стварно ти није неки аргумент.
Одговори

(31-01-2014, 12:00 AM)Вања Пише:  Па добро, ја то сматрам тако. Да је неко, по мени, хтео да направи Серију у којој ће величати комунисте, не би јој дао назив нечега што симболише њиховог највећег противника. А навео сам шта још сматрам као разлоге за своју тезу. У сваком случају, серија је лоша.

Можда их није директно хвалио(комунисте), али индиректно приказујући четнике у светлу истом као што их је Булајић приказао(најгорем), уз коришћење додатних лажи које чак ни Булајић и комунисти нису користили, је на скривени начин показао на чијој је страни.
Погледај само како је Тита урадио а како Дражу. Тито је њему способан, Дража неспособан, килав, мекан итд.
Са стране скривене поруке коју носи, серија је изразито прокомунистичка.
Одговори

Претплата за Републику Српску за обе књиге је 30 КМ; можете се јавити Верољубу:
veroljub@teol.net
Одговори

Баш сад гледам које је филмове режирао Вељко Булајић. У суштини, он има 2 филма о Др. Св. рату. Козару и Битку на Неретви.
http://sr.wikipedia.org/sr/Вељко_Булајић
Нисам гледао Козару, а у Неретви четници стоје боље неко у другим партизанским филмовима. Из Неретве памтим ону реченицу четничког официра кад одбијајући да се повуче каже ''Четници се никад не повлаче''. У Неретви четници нису сви брадати, нити су у том филму иког заклали и слично. По мени је гори Хајрудин Крвавац, који је режирао Ужичку републику где су четници приказани са највећим предрасудама.
Други најгори филм партизански који сам гледао а пун је предрасуда је Празник. http://sr.wikipedia.org/wiki/Празник_(филм_из_1967)
Ту четнички официр за столом док седи са два америчка авијатичара једе прасетину и каже им ''Ово је мој рат''. Филм је глупав и неквалитетан. Тај филм је режирао Ђорђе Кадијевић. Не знам одакле настао тај термин ''Булајићеви четници''.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

(02-02-2014, 01:41 AM)Вања Пише:  Нисам гледао Козару, а у Неретви четници стоје боље неко у другим партизанским филмовима. Из Неретве памтим ону реченицу четничког официра кад одбијајући да се повуче каже ''Четници се никад не повлаче''. У Неретви четници нису сви брадати, нити су у том филму иког заклали и слично.
На почетку филма, када им Орсон Велс (тј. Јевђевић) држи говор испред цркве, они машу ножевима и деру се као помахнитали: "Кољи, кољи, на нож!" И наравно кољу рањене партизане на крају филма, код оних стећњака. Колико сам могао да видим, већина има браде и шубаре од пола метра.
Одговори

Е видиш не сећам се тог клања. Мада, ипак мислим да је Ужићка република нешто најгоре. Поготово оно кад пале људи у цркви.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

Слажем се. Будалаштина првог реда.
Одговори

Ужичку републику је режирао Живорад Жика Митровић, радио је и Марш на Дрину.
Одговори

(02-02-2014, 07:29 PM)Вукашин Петковић Пише:  Ужичку републику је режирао Живорад Жика Митровић, радио је и Марш на Дрину.

Да, Ужичку републику је радио послије Марша на Дрину, па је моро да се искупи због претходно урађеног "просрпског" филма, и онда је добио налог да одради онакав филм по сценарију Дедијера, Мире Алечковић и осталих. Исправи ме ако гријешим.
Одговори

Данас смо почели да шаљемо књиге, јављајте кад стигну...
Одговори

Стигло!!!Ваистину!
Одговори

Преузео.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним