08-02-2014, 12:45 PM
Други Светски рат - документарци
03-01-2015, 06:33 PM
![[Слика: apocalypse.png]](http://1.bp.blogspot.com/-dh2uazBgeJ4/VJcOWDEu4SI/AAAAAAAAAZY/f3hNGaWLSwc/s1600/apocalypse.png)
Ово ми је био један од бољих документараца о Другом рату. Ако вам је до здравља НЕ ГЛЕДАЈТЕ документарац о Великом рату који је урадила иста екипа. Да је наша држава нормална, требала би да тужи продуценте за ову срамоту и увреду која нам је нанета. Не сећам се кад сам се осећао више пониженим.
Гаврило је Босанац коме су Срби ставили пиштољ у руке.
За Цер, Колубару, борбу са тифусом, Албанску голготу, злочине према цивилима, Крф и пробој Солунског фронта није одвојен ни један једини секунд у овом документарцу. Највећа увреда је на крају где помињу жртве, поред свих већих нација помињу Норвежане, Португалце, Белгијанце...ни једна једина реч о страдању Српске војске. Набрајајући на крају све те бројеве војника који су дали живот у Великом рат ми као да нисмо постојали. Ни реч. Нула. Цивилне жртве, ни реч. Ни ми ни Црногорци. Ништа.
Срамота. Као да нисмо ни постојали.
03-01-2015, 08:00 PM
Недавно је на Хисторију емитована док. емисија о атентату у Сарајеву и почетку рата. Емисија је урађена стварно објективно и непристрасно. Као главни кривац за избијање рата наводи се немачки цар, поменути су аустроугарски злочини над цивилима у Србији, победа Срба на Церу и Колубари, оплели су и по Оскару Поћореку; другим речима, стварно сам се пријатно изненадио.
30-03-2015, 06:15 PM
30-10-2017, 12:10 AM
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)