Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ја мислим да грешиш по неким питањима.Прво нико у Европи неће звати Американце већ покушавају да придобију Русе. Након неуспелих паламуђевина неких европских лидера,сад се тог посла прихватио Макрон.А што се тиче С.А.Д. и Русије,они никада нису били ближи.Још од времена царске Русије.Превише је параметара који указују на то.Да се рецимо Клинтонова администрација нешто питала и да су они на власти,Русија би доживела неколико терористичких напада. Овако су то спречиле америчке службе шаљући Русима информације о потенцијалним терористима који су руској контра интелигенцији некако измакли из вида.

Изнео сам у претходном упису своја размишљања и нећу се више освртати на то. Време ће показати.

п.с. Ако има некога ко мисли да Амери транспортују трупе у Пољску због Руса и да имају неку намеру да их нападају тај или не зна ништа ни о војскама, ни о безбедности, ни о политици. Такав нонсенс може да дође само од људи који нису најбоље упућени или од злонамерних комуниста чији је живот мржња и само мржња у којој ће на крају и да иструле.
Одговори

(16-02-2020, 07:42 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Прво нико у Европи неће звати Американце већ покушавају да придобију Русе.
Нисам баш толико сигуран у то. Они би да позивају Русе као што су их позвали 1941-е. Али питање је да ли ће Русија прихватити, пошто се тамо још добро сећају 27 милиона жртава. А пошто Европа (мислим њихова елита) игра на карту Америке логично је да ће наставити.
(16-02-2020, 07:42 PM)ЈВуО-КГ Пише:  А што се тиче С.А.Д. и Русије,они никада нису били ближи.
По чему то закључујеш? Колико видим у САД у јавност још увек важи оно "Руско уплитање у изборе".
(16-02-2020, 07:42 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Да се рецимо Клинтонова администрација нешто питала и да су они на власти,Русија би доживела неколико терористичких напада. Овако су то спречиле америчке службе шаљући Русима информације о потенцијалним терористима који су руској контра интелигенцији некако измакли из вида.
Све је то у реду, али санкције и даље остају и продужавају се, Северни ток руске нафте и даље притискају да се не изведе. Крим и даље нису признали да је Руско, нацисти из Кијева се и даље подржавају и гранатирају Домбас... Можда много тражим, али попуштање на нечему од тога би био неко зближавање.
(16-02-2020, 07:42 PM)ЈВуО-КГ Пише:  п.с. Ако има некога ко мисли да Амери транспортују трупе у Пољску због Руса и да имају неку намеру да их нападају тај или не зна ништа ни о војскама, ни о безбедности, ни о политици.
Немају намеру, као што Хитлер није имао намеру. Мислим, ко зна, можда неки лудак заиста покрене офанзиву некад, али дотле, Пољаци од Амера купују авионе, хеликоптере... не од Руса или неког од Европљана. А Америма добро дође као тржиште за извоз и проширује сферу утицаја ван Немачке у Европи.

Слобода или Смрт!
Одговори

(16-02-2020, 10:38 PM)Коста Пише:  Нисам баш толико сигуран у то. Они би да позивају Русе као што су их позвали 1941-е. Али питање је да ли ће Русија прихватити, пошто се тамо још добро сећају 27 милиона жртава. А пошто Европа (мислим њихова елита) игра на карту Америке логично је да ће наставити.

Велико је питање шта је уопште прекомпонована Европа.Русија ту мора да буде водећа земља из бројних разлога.Ниједан Србин ни грађанин Србије не треба да заборави да је нама савремена Европа управо из Русије стигла.То што се та Русија под бољшевичким ударом распала и сама себи затирала трагове прошлости и дела традиције,то је већ друго нешто.Слично се десило и код нас,само у другом облику и у више фаза од 1945. на овамо.А ЕУ покушава очајнички да се спасе играјући на обе карте или што би рекли добро јутро чаршијо на све четири стране.К'о да им је Вучић главни идеолог.Нема од ЕУ ништа,само одлажу банкрот,а ове санкције према Русији само то убрзавају.

Пример:

Цитат:По чему то закључујеш? Колико видим у САД у јавност још увек важи оно "Руско уплитање у изборе".

Клинтоновски/квази демократски/комунистички мејнстрим медији пласирају то ради извртања ствари.Међутим "на терену" стање није такво.Велика већина Американаца подржава Трампа.Нису С.А.Д. само Њу Јорк Стејт.

Цитат:Све је то у реду, али санкције и даље остају и продужавају се, Северни ток руске нафте и даље притискају да се не изведе. Крим и даље нису признали да је Руско, нацисти из Кијева се и даље подржавају и гранатирају Домбас... Можда много тражим, али попуштање на нечему од тога би био неко зближавање.

Е те санкције важе само за ЕУ.Пуна Русија америчке робе.Да ли је пласирају директно кршећи санкције које су сами наметнули или то раде преко нас или тако неког ко није увео санкције Русији.То не знам.

Крим ће временом да се призна као и већи део Украјине који ће вероватно припасти Русији а мањи део(западни) Пољској.Бандеровцима непријатно како год окренеш.На то сам хтео да се надовежем у следећем цитату,али није битно,може и овде.Велико је питање ко прави целу фарсу.Па ни сама Русија се не понаша озбиљно у Украјини,ако би радили по пеесу они ушли у западну Украјину и тамо под Карпате за неколико дана. Више би им потешкоћа правио транспорт трупа него украјинска војска.Америчка војна реакција би изостала свакако јер нису блесави да улазе у рат са Русијом због неке вештачки склепане државе.

п.с. Драго ми је да је овај пдф оживео мало. Smile
Одговори

Ko ce da pobedi u Americi nije uopste nesto bitno. Amerika ima problem sa sustinom. Izgleda da je doslo do zamora materijala i to se polako urusava.

Recimo mladje generacije 30, 40 godina slabije kupuju, zatim nece ni kuce da kupuju nesto, nego stanuju privatno....a Amerika lezi na potrosnji.
Filozofija tih mladjih je sloboda, necu ja kredit oko vrata, makar nemao nista ceo zivot. Stari im se cude, kako tako...Al tako.Smile Nece ni da se zene, ni decu....ni namestaj ne kupuju nesto...

Drugi problem je jacanje socijalista, kao Sanders. Ovi izbori gde ovaj gej kao pobedio su cista namestaljka. Nece Sandersu da dozvole da pobedi, medjutim Sanders ima stasnu podrsku demokratski nastorjenihih biraca. To je u sustini Obamina greska jer forsirao socijalu. I ne samo Obamina nego i Bil Gejts finansirao demokrate dugo i sad zapretio da nece da ih pomaze ako dovedu socijalistu. Mogu oni muckama da dovedu koga hoce, ali je problem sto socijalizamvirus pusten medju narodom.Smile

Pored svega, socijala u Americi postoji, ali to ne diktira drzava nego kapitalisti na taj nacin sto zaposljavaju i kurtu i murtu iako ta radna mesta nisu neophodna, ali da se sacuva mir. Posle 10 godina im daju otkaz da se ne uale. Posle malo prodje vreme, pa kad bude frka sto mnogo nezaposljeni, onda ih ponovo zaposle.
I to se tako obrce. Sto rece jedna Amerikanka...pokupljeni sa ulice.Smile

Svi u Americi oko mene su bili zgranuti da je Tramp pobedio. I oni koji glasali za njega. Ja u izbore ne verujem u Americi. To se namesta. A i nema neka razlika.
Ima nesto, recimo Tramp ukino neke kazne ako nemas zdravstveno sto Obama uveo, smanjo malo zakone za manja preduzeca - ako im uvedes jednu novu obavezu moras dve da im sklonis. Al to nista nesto posebno ne menja stvari. Mi nemamo zdravstveno u Americi 20 godina, ne treba nam.

Amerika i Rusija sada saradjuju, jer se plase Kine. Saradjuje svako sa svakim kad se ukaze prilika. U sustini Krim Rusiji nece zapad da prizna, bez obzira sto nemajju nacin da to vrate Ukrajini. To cuvaju za neka buduca vremena.

Koliko ja vidim sad nije fora ko ce koga da pobedi, nego ko ce poslednji da propadne, taj je pobednik.Smile

Od EU nema nista, to je Britanija pokazala. Oni misle 100 godina u napred. Evropa ce da se mrcvari tako neko vreme pa ce i to da propadne. Ona je nista sada u svetu. Nista ne znaci.

Po prici Rusa Rusija osim naoruzanja...ostalo nista. Kaze jedino Moskva nesto...ostalo vrlo slabo. On ocekuje da to tamo pukne iznutra, nezadovoljstvo naroda.

Kina...ona bez kopiranja ne moze nista da uradi.Smile Ali stvarno. Kina je tek prica jer smo pricali sa Kinezima.... To isto ne moze na duge staze iz nekih drugih razloga....velika diktatura.

Znaci ko poslednji propadne.Smile
Одговори

(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Нема од ЕУ ништа,само одлажу банкрот,а ове санкције према Русији само то убрзавају.
Не знам шта можемо да очекујемо од садашње ситуације и докле ће ово трајати. Наравно да ништа позитивно не може бити од ЕУ, али бојим се да може релативно брзо прерастати у анархију, тј још горе од грађанског рата које ће увући и нас.
(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Клинтоновски/квази демократски/комунистички мејнстрим медији пласирају то ради извртања ствари.Међутим "на терену" стање није такво.Велика већина Американаца подржава Трампа.Нису С.А.Д. само Њу Јорк Стејт.
Свакако, али велика већина Американаца не зна ни где је "та" Европа на мапи, нити зна шта се тамо дешава. Ево рецимо САД подржава Турску преко Нато изјављујући саучешће што су погинула од Руса тридесетак њихових војника који су се нашли са исламистима у Сирији, дакле дубока држава још увек даје знакове живота.
(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Е те санкције важе само за ЕУ.Пуна Русија америчке робе.Да ли је пласирају директно кршећи санкције које су сами наметнули или то раде преко нас или тако неког ко није увео санкције Русији.То не знам.
Кад су почели са санкцијама негде видех да је робна размена између САД и Русије веома симболичан, те да санкције гуше највише ЕУ државе због чега се редовно буне њихови властодршци рецимо у Италији.
(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Крим ће временом да се призна као и већи део Украјине који ће вероватно припасти Русији а мањи део(западни) Пољској.Бандеровцима непријатно како год окренеш.На то сам хтео да се надовежем у следећем цитату,али није битно,може и овде.Велико је питање ко прави целу фарсу.Па ни сама Русија се не понаша озбиљно у Украјини,ако би радили по пеесу они ушли у западну Украјину и тамо под Карпате за неколико дана. Више би им потешкоћа правио транспорт трупа него украјинска војска.Америчка војна реакција би изостала свакако јер нису блесави да улазе у рат са Русијом због неке вештачки склепане државе.
Дубокој држави у САД је у корист искључиво да се трајно негде створи неред. Ето пример Ирака, за који се говорило већ 15 година да ће се распарчати, што би било природно јер су и ту вештачке границе, али по питању Украјине, бојим се да Русија није баш у предност јер су Нато војнике нагомилали на Руске границе, али партија шаха доживела преокрет кад је Русија на позив Сирије решила већи део проблема тамо, иза леђа Нато-у и преузела примат. Сад је Русија тиме дошла да буде и на јужној граници Турске, што омета султана у његовом покушају за обнову Отоманске империје а уједно ослабљује турску контролу на Дарданеле.
Мислим да је Путин добро одиграо до сада тамо, остаје да се види како ће се одупрети у Идлибу.
(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише:  п.с. Драго ми је да је овај пдф оживео мало. Smile
Дај Боже да настави да се развија овај подфорум, има много тога занимљивог о чему да се пише. Smile

Слобода или Смрт!
Одговори

То што називамо америчком дубоком државом а заправо мислимо на Клинтоновску екипу у садејству са одметнутим деловима појединих америчких служби безбедности,ових дана се баш напрегло да колико може уздрма куглу земаљску.Корона вирус,данас неки протести против Путина уз одавање почаси оном убијеном опозиционару који је био као неки руски националиста,скуп Каталонаца на челу са њиховим вођом на неком стадиону,затрпавање медија(страних) о руском шпијуну који је требао да убије бугарског трговца оружјем и још доста тога.

https://www.bellingcat.com/news/2020/02/...ed-notice/

Огласио се и шеф Australian Security Intelligence Organisation ,Mike Burgess који је рекао да на територији Аустралије данас активно ради више страних агената него у време Хладног рата.Сви знамо шта се дешавало тамо у скорије време па оваква вест и не представља неку сензацију. https://indaily.com.au/news/2020/02/25/m...-war-asio/

Дефинитивно је утврђено и то да су,према изворима Пентагона,неки државни системи донирали сиријској опозицији оружје у вредности од 716 милиона долара.Али не као да би се борили против Асада већ против исламске државе. Smile

У Мајамију ухапсили неког Мексиканца који је наводно шпијунирао за Русе како тврди The Miami Herald.https://www.miamiherald.com/news/local/article240390941.html

Све су ово радње и радњице те тзв. дубоке државе.Дестабилизација дуж целог света.Начин се углавном не бира.Шта је најпогодније,најбрже и најлакше,на то се и иде. Неки би све ово,а међу њима и ја назвали потезима очајника.Изгубили су оно што су до скоро имали а то је скоро па потпуна контрола света.Трамп их је пореметио више од очекиваног.И сада остаци остатака те дубоке државе који још увек располажу добраним финансијским средствима покрећу субверзивне делатности где год се укаже прилика само да би створили слику потпуно слуђеног и изгубљеног света.

Неки кругови цео овај актуелни процес догађања по свету називају Endtime Madness,не мисле наравно ни на какав крај света већ на крах ових о којима причамо.

Само неке од вести које се не објављују код нас или их објаве али у неколико секунди и ван штампаних медија.

https://www.vox.com/2020/2/22/21148477/c...urch-jesus

https://science.news/2020-02-25-iranian-...wuhan.html

https://www.theguardian.com/world/2020/f...s-detected

https://www.thelocal.it/20200228/coronav...e-outbreak

https://www.newstarget.com/2020-02-26-5g...virus.html

https://www.rt.com/news/481905-turkey-re...ve-europe/

Шта је на све ово урадио Трамп? Smile

Потписао мировни споразум са талибанима на штету бораца исламске државе.Може да се деси да ће ово у самом Афганистану да закомпликује ситуацију и надам се да Амери нису глупи да дозволе да се талибани и исламисти споје и тако Трамп испадне изигран. У том случају тешко Блиском истоку. Smile
Одговори

(01-03-2020, 12:42 AM)ЈВуО-КГ Пише:  Дестабилизација дуж целог света.Начин се углавном не бира.Шта је најпогодније,најбрже и најлакше,на то се и иде.
Дестабилизација је главни циљ. Али нису баш најбржи и најлакши начини. Ето примери Ирак, Авганистан, тамо су од 2003-е, коштало је десетине миликарде долара, а 30 година како им посвећују "пажњу". Искрено не знам колико баш Трамп кочи ту "дубоку државу", али свакако би било много горе да је била Хилари. А иначе та дубока држава није почела са Клинтоном, већ дуго пре.

(01-03-2020, 12:42 AM)ЈВуО-КГ Пише:  Потписао мировни споразум са талибанима на штету бораца исламске државе.Може да се деси да ће ово у самом Афганистану да закомпликује ситуацију и надам се да Амери нису глупи да дозволе да се талибани и исламисти споје и тако Трамп испадне изигран. У том случају тешко Блиском истоку. Smile
Не знам баш какав је споразум потписан у Авганистану, али беше ми занимљиво кад сам чуо да је недуго потом САД опет бомбардовала тамо. На Блиском истоку се сад Русија више пита од САД, надајмо се да ће ућуткати оног Отоманског фанатика.

Слобода или Смрт!
Одговори

(08-03-2020, 03:23 PM)Коста Пише:  Не знам баш какав је споразум потписан у Авганистану, али беше ми занимљиво кад сам чуо да је недуго потом САД опет бомбардовала тамо. На Блиском истоку се сад Русија више пита од САД, надајмо се да ће ућуткати оног Отоманског фанатика.

Није прошао ни цео дан а већ их оплели поново.

Руси су почели и озбиљно копнено да се питају. Ту је она диверзантска јединица ССО о којој нико не зна ништа прецизно. Нагађа се да има између 2000-5000 војника,подофицира и официра.Сви војници су професионалци.Они су по целој Сирији и Блиском истоку.Често потпуно и дубоко иза леђа непријатеља.
Одговори

НАТО одлучио: Четири борбене групе иду на исток Европе, три на границама Србије
https://rs.sputniknews.com/20220324/nato...76727.html

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(09-03-2020, 12:46 AM)ЈВуО-КГ Пише:  Руси су почели и озбиљно копнено да се питају. Ту је она диверзантска јединица ССО о којој нико не зна ништа прецизно.
Украјинци их скењали првог дана.
Одговори

(25-03-2022, 06:47 PM)Сербство Пише:  
(09-03-2020, 12:46 AM)ЈВуО-КГ Пише:  Руси су почели и озбиљно копнено да се питају. Ту је она диверзантска јединица ССО о којој нико не зна ништа прецизно.
Украјинци их скењали првог дана.

Који је извор ових података. Јел' Зеленски или Бајден? Један је глуп а други излапео Кидање
Одговори

Руски извори наводе да руске снаге постижу све циљеве и да је све досад ишло по плану. Ни Вучићевић им није раван.
Одговори

(25-03-2022, 11:07 PM)Сербство Пише:  Руски извори наводе да руске снаге постижу све циљеве и да је све досад ишло по плану. Ни Вучићевић им није раван.

„Неко одрасте а неко само остари“
Одговори

Jбмти Војну силу која месец дана гранатира и ",осваја" није у стању да стави један мало већи град под контролу и реши пар хиљада терориста у Мариупољу.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним