Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ускоро-РАТНИ ДНЕВНИК поручника Милоја Лазаревића

http://www.generalmihailovich.com/2013/1...iloja.html
Одговори

Само јави када и где ће моћи да се поручи, или да се купи...
Одговори

[Слика: ratni-dnevnik-izgled.jpg]

Ово је споменик писан речју, из срца и из дубине душе једног српског официра, који остаје будућим генерацијама да их подсећа на светле ликове и јуначка дела најбољих синова нашег народа и напаћене Отаџбине. Да их надахњује њиховим јунаштвом и подвизима и да их обавеже да се сећају својих предака, храбрих устаника, бораца Југословенске војске у отаџбини ђенерала Драже Михаиловића.
Др.Милош Лојовић
Одговори

Где има да се наручи књига и колико кошта? Јави ми се у инбокс овде или на ФБ ако није проблем. Smile
Одговори

У Невесињу у суботу промоција књиге. Организују Борачка организација, Радио Невесиње и Народна библиотека.
Има ли неко информацију кад ће бити у Београду?
Одговори

Била је промоција у Београду, у секретаријату за дијаспору,( бивше министарство), у Васиној улици, пре двадесетак дана.
Било нас је петнестак. Све заједно.
Одговори

Па како мисле да им неко дође, где су објавили да ће бити промоција!?
Аматерски, тотално!
Одговори

http://www.virtualnahercegovina.com/inde...vo-svjetlo
Одговори

Капетан Милорад Поповић изгледа уопште није био задовољан њиме. Његов извештај Баћовићу од 24. новембра 1943. године: "Прва Невесињска бригада. Капетан Лазаревић одмах по пријему ове бригаде, не знам из којих разлога, изгубио је сваку вољу за рад те није ништа од себе дао како би ову бригаду организовао, мобилисао и корисно употребио у борбу. Његов рад био је испод сваке критике, и у опште није радио ништа, под изговором да је изгубио живце и да нема војске која ће да слуша и да се бори. Одказао је послушност после неколико подношења оставка на службу, коју сам ипак морао усвојити. У току највећих борби против црвених г. Лазаревић није дао ништа од себе нити пак његова бригада, опет кривицом старешинског кадра. Капетан Лазаревић увиђа своју кривицу, тако да он сам потписатом говори да воли пре да га стрељају него да командује са Невесињском бригадом, пошто он неможе да види очима тај народ. Нисам то хтео да извршим познавајући га као доброг официра, али га опет не разумем да се у толикој мери разочара, тим пре кад познаје овај народ, те у најкритичнијем времену да буде толико индолентан, те да ме не помогне у раду као и нашу општу ствар." Зборник, том 14, књига 3, страна 116
Одговори

Да, у праву си, има негативног колико хоћеш, Милорад је све рекао. Али у сваком случају, ово је нешто сасвим ново и надасве интересантно штиво. Ипак је то ратни дневник једног официра са доста нових фотографија и непознатих чињеница. А од новог, глава не боли.
Одговори

Наравно, ратни дневници су и иначе реткост, сваки новооткривени је велики плус.
Одговори

Да ли се зна колика је цена у динарима и где се може тачно набавити у Србији?
Одговори

Sad dobih informaciju o promociji u Nevesinju...
Elem, na prodaju je bilo desetak knjiga i mnogi koji su hteli da kupe to nisu uspeli da urade.
Ja sam do sada ziveo u ubedjenju da je svakom autoru i izdavacu interes da napravi sto veci tiraz i da knjigu proda u sto vise primeraka, ali ocigledno sam bio u zabludi...

P.S. Izvinjavam se na latinici.
Одговори

Како могу да дођем до тог дневника Лазаревићевог? Ипак је он командовао у Херцеговини где имам порекло.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним