Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Операција ''Тојфел''

Zato što je engleski ili američki dokument, prevod sa nemačkog.
Liči mi na arhivu blečli parka. U HW 5 i HW 13 su takvi izveštaji. Ovo 32 označava paragraf, odnosno Teile.
Kako su u Blečliju imali posebnu sekciju sa medjusobnom razmenom američkih i britanskih signala, ovo može biti i izvor iz nekog američkog arhiva.

Gde si našao ovo Mitiću? To bi moglo ukazati na poreklo izvora
Одговори

(07-06-2023, 07:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  Откуд на енглеском?

То је из овог каталога

https://discovery.nationalarchives.gov.u.../C10911683

Поручио сам онлајн и послали ми Британци око 120 страница (слика). 

Данас су ми послали линкове. Видећу да скинем све те слике, па да Вам некако пошаљем. Или ћу да Вам пошаљем линк са кога се могу скинути те 120 странице.
Одговори

Pa da. 

Ne moraš, imam. Bolje da si pitao pa da kupiš nešto što nemam, za razmenu. Piši mi drugi put pre nego što uletiš u trošak.
Одговори

Koliko si platio, ako nije tajna?
Inače, uvek je bolja opcija naći privatne istraživače, prodješ mnogo povoljnije.
Bolje mi se obrati sledeći put pa ću ja da ti nabavim, kad već hoćeš da se luksuziraš Smile
Одговори

(07-06-2023, 07:24 PM)Chicot Пише:  Koliko si platio, ako nije tajna?
Inače, uvek je bolja opcija naći privatne istraživače, prodješ mnogo povoljnije.
Bolje mi se obrati sledeći put pa ću ja da ti nabavim, kad već hoćeš da se luksuziraš Smile

Тотално сам заборавио да Те консултујем. Знам да имаш те дешифриване поруке или декрипте.

Напиши ми у приватној поруци шта немаш, јер највероватније ћу још нешто да поручим. 

Платио сам 180 евра.
Одговори

Odrali te. Ja sam tu fasciklu platio par funti, ne secam se tacno ali ne vise od 10. 
Trenutno sam u selidbi, za par dana Cu ti pisati. A ti dotle sacekaj da ne bacas pare.
Одговори

(07-06-2023, 07:32 PM)Chicot Пише:  Odrali te. Ja sam tu fasciklu platio par funti, ne secam se tacno ali ne vise od 10. 
Trenutno sam u selidbi, za par dana Cu ti pisati. A ti dotle sacekaj da ne bacas pare.

Важи. Нећу одмах да купим, али дефинитивно планирам да узмем још нешто. Сачекаћу.
Одговори

Поздрав,

Књига Равногорска историја писац Радован Калабић стр 182 описао је битку на Краљици април 1943 и наводи губитке од немаца и хрвата 457 погинулих ратни плен 273 заробљене пушке 26 митраљеза и 6 минобацача.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним