Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Тако је!
Одговори

Је л' овај са еполетама у средини мајор Здравко Милошевић?

[Слика: image.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Не знам, не пише на полеђини.
Одговори

Је л' неко зна нешто о овој особи, ја први пут чујем за њу:

Цитат:Поручник Миленко Јовановић, један од пилота који је 6. априла полетео у одбрану Београда. Преживео је обарање свог авиона и касније се нашао у четницима. Септембра 1944. на позив Краља пришао је партизанима

[Слика: 6.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Миленко Јовановић није био припадник 6. ловачког пука.
А мислим да код Београда није било других ловачких јединица (осим Живице Митровића на Харикену).
Одговори

(21-10-2023, 08:45 PM)Николај Пише:  Је л' неко зна нешто о овој особи, ја први пут чујем за њу:

Цитат:Поручник Миленко Јовановић, један од пилота који је 6. априла полетео у одбрану Београда. Преживео је обарање свог авиона и касније се нашао у четницима. Септембра 1944. на позив Краља пришао је партизанима

[Слика: 6.jpg]

Не знам да ли су исти.
капетан II кл. Миленко Јовановић, шифра Тончек, био је одређен од мајора Жарка Тодоровића за првог команд. Штаба Команде Војводине, па од истог смењен. Опет, августа 1942. год. био је одређен "за рад преко Саве"... једно време - начелник Штаба Команде Војводине...
Одговори

Могуће да је то тај.

Одговори

Да ли су ово Дражини четници или Божа Јаворца уједно и Косте Пећанца. Нашао сам слику на фејсбуку као четници јаворског корпуса, али су неки писали да су четници са ове слике Боже Јаворца.
[Слика: FB-IMG-1716760985077.jpg]

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

(28-05-2024, 12:30 AM)Chetniks Пише:  Да ли су ово Дражини четници или Божа Јаворца уједно и Косте Пећанца. Нашао сам слику на фејсбуку као четници јаворског корпуса, али су неки писали да су четници са ове слике Боже Јаворца.
[Слика: FB-IMG-1716760985077.jpg]
Не, то су четници Јаворског корпуса. Фотографија је из 1944. године. Дакле, после смрти Јаворца.
И немој то да Те буни. Божо је био командант Летећег батаљона Јаворског корпуса од лета 1942 до пролећа 1943, тако да је и он био део ЈК.
Неки од ових четника су били и под његовом командом.
Одговори

Да ли се знају имена овим четницима и где је настала слика?

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

(28-05-2024, 11:39 AM)Chetniks Пише:  Да ли се знају имена овим четницима и где је настала слика?
Колико се сећам, да.
Одговори

(28-05-2024, 01:36 PM)Бенито Пише:  
(28-05-2024, 11:39 AM)Chetniks Пише:  Да ли се знају имена овим четницима и где је настала слика?
Колико се сећам, да.

Јел можеш ако знаш да ми напишеш имена и место где је настала слика, зато што сам слику ставио на најлепше четничке слике па би да напишем. Хвала у напред.

Одговори

Не би могао, пошто се не сећам. Давно било...
Одговори

(18-01-2021, 12:56 AM)Мића Адмирал Пише:  
(17-01-2021, 08:45 PM)Милош Шарац Пише:  Четник "Ђедо".Зна ли неко ко је на слици?
Извор:Народни Музеј у Ваљеву
[Слика: 8-76-5804.jpg]

Najv. pes.narednik Vasilije J. Mirkovic Djedo iz Garde.
Пошто ја верујем Мићи цитирам његов опис слике једног другог Четника,Интересантно да је у Албуму Гарде Милослава Самарџића особа са чупавом густом косом исто потписана као Мирковић а види се да није иста особа. Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 8 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним