Оцена Теме:
  • 19 Гласов(а) - 4.26 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Јел ово Раковић на слици?
[Слика: 312932_287431251268136_1606049520_n.jpg]
Одговори

(17-12-2013, 04:40 PM)Вукашин Петковић Пише:  Јел ово Раковић на слици?
[Слика: 312932_287431251268136_1606049520_n.jpg]

Јесте.
Одговори

Хвала! Smile
Одговори

Народна библиотека Србије је данас на свом сајту Велики рат, објавила неколико бројева хрватског листа "Илустровани лист", излазио је током Првог светског рата. Прегледајући број од 03. октобра 1914, запазих ову слику, рекао бих да се ради о Брозу, шта ви кажете?
[Слика: 063b2c5a5f79b5843e7fb6a2.jpg]
Одговори

Не само да је Тито, него сам прилично сигуран да је ова фотографија монтирана, и да је од ње створена ова доле познатија, где иза њега стоје официри прекрштених руку, да изгледа као да су на вежбалишту за време служења војног рока, док је очигледно реч о првој борбеној линији.

[Слика: tito-u-kaznenoj-ekspedic.jpg]
Одговори

(18-12-2013, 08:59 PM)Николај Пише:  Не само да је Тито, него сам прилично сигуран да је ова фотографија монтирана, и да је од ње створена ова доле познатија, где иза њега стоје официри прекрштених руку, да изгледа као да су на вежбалишту за време служења војног рока, док је очигледно реч о првој борбеној линији.

[Слика: tito-u-kaznenoj-ekspedic.jpg]
У праву си 100%.
Ово треба људи да виде!
Одговори

Мислим да су две слике снимљене заредом, погледајте палац леве руке и положај главе.
Одговори

(18-12-2013, 07:50 PM)Вукашин Петковић Пише:  Народна библиотека Србије је данас на свом сајту Велики рат, објавила неколико бројева хрватског листа "Илустровани лист", излазио је током Првог светског рата. Прегледајући број од 03. октобра 1914, запазих ову слику, рекао бих да се ради о Брозу, шта ви кажете?
[Слика: 063b2c5a5f79b5843e7fb6a2.jpg]

Ово је потпуно нова слика настала на истом месту који тренутак раније или касније од оне познате .Свака част за слику
Одговори

Погледајте наслов испод фотографије.
Пера Симић је мислио да је фотографија настала у Батајници. Изгледа да су се Броз и Дража (и) у 1 свет. рату гледали преко нишана, директно.
Крунско питање је- ко је све од историчара знао за ову фотографију, а није ни покушао да је објави? Јер ради се о правој "историјској посластици".
Одговори

[Слика: qwq.jpg]
Ко је на слици?
Одговори

Жика Павловић "Артиљерац", командант Орашачке бригаде Горске Гарде.
Одговори

(20-12-2013, 01:31 PM)Николај Пише:  Жика Павловић "Артиљерац", командант Орашачке бригаде Горске Гарде.

Тачно то је он. До сада је долазило често до забуне око официра са овим истим именом и презименом, па им је извођен надимак по роду војске, да би се правила разлика између њих, поготово што су били на блиским теренима и понекад у истим јединицама. Та двојица официра су -
1. рез. пеш. п.поручник ЖИВОРАД Р. ПАВЛОВИЋ ЖИКА - рођ. 1914 год. у Аранђеловцу. Учитељ, са службом у Крагујевцу. У четницима од јуна 1941 год, у Гружи. Био је на разним дужностима, а највећа - команд. Прве крагујевачке бригаде. Заробљен у Босни у прол. 1945 год. У Крагујевцу, 4. авг. 1945 год. осуђен на смрт. Тело му је бачено поред Петровачке реке, на улазу у Крагујевац.
2.акт. арт. п.поручник ЖИВАДИН А. ПАВЛОВИЋ ЖИКА - из с. Бивоље или Кравице код Крушевца. У четницима од лета 1941 год, у Гружи. Био на разним дужностима, као и команд. Орашачке бригаде. Погинуо у нападу на Калиновик, дец. 1944 год, а сахрањен на Фочанском гробљу.
Одговори

Мени се чини да се село зове Крвавица, не Кравица.
Одговори

(20-12-2013, 04:52 PM)Милослав Самарџић Пише:  Мени се чини да се село зове Крвавица, не Кравица.

Тачно.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним