05-08-2013, 06:49 PM
Ко је на слици ?
(05-08-2013, 07:13 PM)четнички курир Пише: Долазак мисије Ренџера код Ђенерала Драже лета 1944 године. Ко је на слици сем Мекдаувела? Господине Самарџићу поставите ову слику боље резолуције ако нађете.Имам оригинал, али није много бољи. Ваљда што си били у хладу, испод дрвета. Пише само да је то Мисија ''Ренџер'' у покрету према ВК, 29. августа 1944. То је негде између Прањана и Брајића.
(05-08-2013, 08:32 PM)Зоран Недељковић Пише: Изгубио сам трку за Уроша Мијатовића, док сам се регистровао. Овако по сећању, пошто сам на мору, мислим да је рез.официр и одлично је говорио енглески језик, па је био на услузи савезн. мисијама. Самарџићу да ли си сигуран да је емигрирао у Канаду а не у Енглеску ?Да, сигурно си препознао из Албума 2. Само што сам тамо написао само име, нисам знао ништа друго. Сада ми је рекао Лука Степановић, аутор књиге ''Равна Гора победити мора''. Он је живео и у Канади и сигурно зна то. Дао ми је интервју за ''Разговоре са равногорцима'' 3. том, има страшно много података за Топлицу. Разговарали смо једно недељу дана, има око 150 питања. И наравно исто толико одговора.
(06-08-2013, 08:48 AM)четнички курир Пише: Прањани августа 1944 године. Дража седи за столом са Мекдаувелом и Милодраговићем. Ко су остали са слике? Да није Дражин рођак Петровић из Ивањице , младић који стоји поред стола?Незнам како да увеличам фајл. Нов сам на форуму
Скроз десно седи Потпуковник Лука Балетић, мало му се види глава
(06-08-2013, 08:48 AM)четнички курир Пише: Прањани августа 1944 године. Дража седи за столом са Мекдаувелом и Милодраговићем. Ко су остали са слике? Да није Дражин рођак Петровић из Ивањице , младић који стоји поред стола?Незнам како да увеличам фајл. Нов сам на форумуСлике се постављају преко овог сајта:
![[Слика: nepoznati_2.jpg]](http://s21.postimg.org/4x42fa9tj/nepoznati_2.jpg)
(06-08-2013, 02:47 PM)Милослав Самарџић Пише:(06-08-2013, 08:48 AM)четнички курир Пише: Прањани августа 1944 године. Дража седи за столом са Мекдаувелом и Милодраговићем. Ко су остали са слике? Да није Дражин рођак Петровић из Ивањице , младић који стоји поред стола?Незнам како да увеличам фајл. Нов сам на форумуСлике се постављају преко овог сајта:
http://postimage.org/
Иде се на ''Пронађи'' (на свом компјутеру), па одмах на ''Пошаљи''.
При дну стране пише ''Хотлинк за форуме (1)'' и у наставку ''Копирај у клипборд''. Кликне се на ово друго и онда само ''пејст'' на форуму.