Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(28-07-2014, 03:55 PM)Романија1 Пише:  
(28-07-2014, 03:54 PM)Мргуд Пише:  
(27-07-2014, 10:14 PM)Бенито Пише:  Дуга је прича.
Углавном, сво злато је на крају завршило код Броза. И у сласт су га потрошили.

То што су нашли партизани завршило је сигурно код Броза. А ово остало вероватно код осталих који су пронашли. Изузев ако се нису и тог четничког докопали у току или после рата.

Амери су вратили злато Брозу после рата.

Не баш. Задња истраживања показују да су већи део задржали за себе.
Одговори

Задржали су трошкове бомбардовања српских градова, снабдевања партизана, и сл, а остало су вратили. Већи део злата, укупно гледано, је предат комунистима.
Одговори

Ко је овај официр?

[Слика: 2i1lc0j.png]
Одговори

Невиђена слика! Имам сличну, али ова је боља.
Одговори

(28-07-2014, 04:28 PM)Милослав Самарџић Пише:  Задржали су трошкове бомбардовања српских градова, снабдевања партизана, и сл, а остало су вратили. Већи део злата, укупно гледано, је предат комунистима.

Мислим да је наплата износила већи део злата, а да је мањи део враћен.

Били су неки текстови о томе. Нека постави неко.
Одговори

Ја сам гледао "Београд вечити град" на ту тему. Према њима, колико се сјећам, већина је враћена.
Одговори

(29-07-2014, 02:07 AM)Мргуд Пише:  
(28-07-2014, 04:28 PM)Милослав Самарџић Пише:  Задржали су трошкове бомбардовања српских градова, снабдевања партизана, и сл, а остало су вратили. Већи део злата, укупно гледано, је предат комунистима.

Мислим да је наплата износила већи део злата, а да је мањи део враћен.

Били су неки текстови о томе. Нека постави неко.
Можда из Америке, али није било све у Америци.
Одговори

(28-07-2014, 11:30 PM)Ратко Пише:  Ко је овај официр?

Да није Капетан Жика Павловић звани Артиљерац,командант 2.Орашачке бригаде Горске краљеве гарде? Свака част за слику!Smile

[Слика: 1488423_10202236695826137_1017133586_n.jpg]
Ево још једна слика капетана Жике Павловића!
Одговори

(29-07-2014, 09:04 AM)Ковач Пише:  
(28-07-2014, 11:30 PM)Ратко Пише:  Ко је овај официр?

Да није Капетан Жика Павловић звани Артиљерац,командант 2.Орашачке бригаде Горске краљеве гарде? Свака част за слику!Smile

[Слика: 1488423_10202236695826137_1017133586_n.jpg]
Ево још једна слика капетана Жике Павловића!

Ја мислим да јесте.
Одговори

Јесте, из архиве Гестапоа.
Одговори

На фотографијама видимо капетана Жику Павловића ''Артиљерца'', из села Крвавица код Крушевца, команданта 2. Орашачке бригаде Горске краљеве гарде и његову љубав Радмилу Јаковљевић. Радмила је рођена у Београду 08.12.1923. године, била је курир и обавештајац Горске краљеве гарде. Обављајући један такав задатак ухапшена је од Гестапоа у Београду 04. 01.1944. године. Њено хапшење било је део гестаповско - љотићевске акције ширих размера, у којој је похапшено много Дражиних људи. Фотографију где држи шмајсер Жика јој је, не знајући да је ухапшена, послао преко курира 02.02.1944, што видимо из посвете на полеђини. Курира који је носио писмо и ове фотографије Гестапо такође хапси, па тако оне постају део гестаповске архиве, где сам их и пронашао. Пошто се Радмила није јављала, Жика опет шаље писмо, које је такође заплењено... Радмила Јаковљевић након хапшења била је у истражном затвору Гестапоа, затим у Бањичком логору, а 20.06.1944. транспортована је у Аушвиц, где јој се губи сваки траг. Капетан Жика Павловић погинуо је у борби против комуниста, децембра 1944. године. Део предмета је и песма посвећена Краљу Петру II, такође заплењена у једном од хапшења. Велики број хапшења у овом периоду Гестапо је извршио захваљујући љотићевским доставама, а многе илегалце похапсили су сами љотићевци, па су их након бруталних саслушања предавали Гестапоу. Овде видимо и пропратни лист са заплењеним стварима двојице ухапшених, које љотићевци испоручују Гестапоу...

[Слика: 50mhj9.jpg]

[Слика: 2b8mfn.jpg]

[Слика: j5whn8.jpg]

[Слика: nywfur.jpg]

[Слика: se36s7.jpg]

[Слика: 2vt5cw1.jpg]

undefined

[Слика: 259k9c9.jpg]
Одговори

Одлична документа!
Занимљиво је да нико није та документа објавио пре тебе, ево 70 година.
Једини логичан закључак је да то намерно нису хтели да објаве, да се не сазна истина о ''браниоцима срБства'' - љотићевцима.
Одговори

Ако су љотићевци браниоци српства и патриоте, онда у целокупној светској историји издајници нису ни постојали.
Одговори

(30-07-2014, 07:31 PM)Ратко Пише:  На фотографијама видимо капетана Жику Павловића ''Артиљерца'', из села Крвавица код Крушевца, команданта 2. Орашачке бригаде Горске краљеве гарде и његову љубав Радмилу Јаковљевић. Радмила је рођена у Београду 08.12.1923. године, била је курир и обавештајац Горске краљеве гарде. Обављајући један такав задатак ухапшена је од Гестапоа у Београду 04. 01.1944. године. Њено хапшење било је део гестаповско - љотићевске акције ширих размера, у којој је похапшено много Дражиних људи. Фотографију где држи шмајсер Жика јој је, не знајући да је ухапшена, послао преко курира 02.02.1944, што видимо из посвете на полеђини. Курира који је носио писмо и ове фотографије Гестапо такође хапси, па тако оне постају део гестаповске архиве, где сам их и пронашао. Пошто се Радмила није јављала, Жика опет шаље писмо, које је такође заплењено... Радмила Јаковљевић након хапшења била је у истражном затвору Гестапоа, затим у Бањичком логору, а 20.06.1944. транспортована је у Аушвиц, где јој се губи сваки траг. Капетан Жика Павловић погинуо је у борби против комуниста, децембра 1944. године. Део предмета је и песма посвећена Краљу Петру II, такође заплењена у једном од хапшења. Велики број хапшења у овом периоду Гестапо је извршио захваљујући љотићевским доставама, а многе илегалце похапсили су сами љотићевци, па су их након бруталних саслушања предавали Гестапоу. Овде видимо и пропратни лист са заплењеним стварима двојице ухапшених, које љотићевци испоручују Гестапоу...

[Слика: 50mhj9.jpg]

[Слика: 2b8mfn.jpg]

[Слика: j5whn8.jpg]

[Слика: nywfur.jpg]

[Слика: se36s7.jpg]

[Слика: 2vt5cw1.jpg]

undefined

[Слика: 259k9c9.jpg]

арт.п.поручник ЖИВАДИН А. ПАВЛОВИЋ ЖИКА
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)