Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 2.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ђенерал Младић: Најзаслужнији људи за стварање РС

(01-11-2014, 03:55 PM)Романија1 Пише:  Мислио сам фигуративно. До јесени 95. су држали толико, а после су поклањане те територије. Нпр. код Сарајева су пут између наше прве линије и остатка једнице пресјекли Амери, и тако онемогућили да ови пошаљу муницију нама (и тако су хтјели да испадне да су Турци борбом освојили Сарајево) међутим, прва линија се одржала и побједила Турке - али ипак Дејтоном то поклонише њима.

Не разумем. Како "Амери" ? Бомбрадовали су линију ?
Одговори

Не знам да ли баш Амери - странци - Холанђани - СФОР, јбем ли га. Нису бомбардовали, већ су пут пресјекли и тако пресјекли контакт између два дијела јединице. И нису дали да се шаље помоћ, рачунајући да ће ови бити побијени без муниције. Наши на првој линији хтјели да се повуку јер је Турака било много више а и нестајало им муниције. Тада је командант извадио пиштољ и рекао да ће убити свакога ко хтједне да се повуче. И побједисмо.
Одговори

(30-10-2014, 09:14 PM)Громовник Пише:  Јесте, био је Србин и када је скидао кокарде Србијанцима који су отишли преко Дрине да ратују за своју браћу.
Жали Боже таквих Срба.

Човјек код дрвета има дугу косу и кокарду, као и овај десно. Smile
Немораш вјеровати свакавим будалаштинама.
[Слика: image.jpg]
Одговори

То је касније у рату. Ова слика је вјероватно из 1994. или 1995. године. Али ни тад је дотични није никако волио.

Не знам да ли је скидао кокарде Србијанцима (знам да није био код Госпића), али их је скидао резервистима Јенеа, локалним Србима у Книнском корпусу (пријетио војним судом итд.)
Скидао је и српску заставу у Голубићу у центру Книнџа, уз поруку, "Кад завршим са усташама, онда све ви на реду бандо четничка!". То су факти, није никаква анегдота.
Знам људе који су били на лицу мјеста кад се то десило за оба случаја.
Одговори

Ко прво, анегдота није измишљен догађај, већ је истинит и занимљив.
Као друго, већ сам описао те "четнике".
Одговори

Не знам какве си то четнике описивао, ти људи су били Младићеви војници, резервисти Книнског корпуса.
Одговори

Аха, па то је онда било 1991. док је био у Хрватској. Тј. док је била још ЈНА.
Одговори

"Рођен сам у некадашњој старој Херцеговини, старој српској кнежевини. Босна и Херцеговина представљала је вештачку творевину комунистичког система, а пре тога аустријског царства. Ми Срби, одбацујемо назив Босна. Ми смо Срби и знамо ко смо."
Ратко Младић
Одговори

(01-11-2014, 08:37 AM)Борко Радовић Пише:  Како "дан проије Дејтона Срби држали 75-80% Босне" ? Срби су уочи Дејтона држали 60% БиХ а сваким даном у све лошијој позицији.

Дан прије Дејтона Срби су држали мање од 40% Босне. Неки веле чак 37%!
Од скоро 80%! Љеп резултат, нема шта!

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Држали су барем 55% у то време. Сада држе 49% а морали су по Дејтонском споразуму да врате велику територију у сарајевској регији, на Озрену, делове Херцеговине и Посавине, док су по Дејтону добили само Мркоњић-град. Према томе, то су фантазије о 40 или 37%.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(19-08-2015, 04:35 PM)Николај Пише:  Држали су барем 55% у то време. Сада држе 49% а морали су по Дејтонском споразуму да врате велику територију у сарајевској регији, на Озрену, делове Херцеговине и Посавине, док су по Дејтону добили само Мркоњић-град. Према томе, то су фантазије о 40 или 37%.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_Wa...Dayton.png

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(19-08-2015, 01:26 PM)мунгос Пише:  Љеп резултат, нема шта!

Зар се не пише лијеп?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(19-08-2015, 05:15 PM)Бранке Пише:  
(19-08-2015, 04:35 PM)Николај Пише:  Држали су барем 55% у то време. Сада држе 49% а морали су по Дејтонском споразуму да врате велику територију у сарајевској регији, на Озрену, делове Херцеговине и Посавине, док су по Дејтону добили само Мркоњић-град. Према томе, то су фантазије о 40 или 37%.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_Wa...Dayton.png

Пише ли нешто колико су процентуално држали, ја не могу да нађем?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Ђе ли је живио овај мунгос па овако измишља глупости!
После пада Крајине до Дејтона, Срби су изгубили Мркоњић и Шипово (од данашње РС). И то је то. Ако су прије тога држали 75 %, а ти кажеш после су имали 37 %, како може двије општине да чине 40 % Босне?.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним