Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Шта је ово?
#1

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/462687/...ihailovica

Унапред се извињавам ако је неко већ поставио тему. Наравно...Блицтабаџија
Одговори
#2

Опет нека подметачина од стране црвених бандита , који се још увек куну у " црвеног краља " !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Одговори
#3

(06-05-2014, 09:18 AM)јашадр Пише:  Опет нека подметачина од стране црвених бандита , који се још увек куну у " црвеног краља " !

Какви "црвени бандити" и "црвен краљ". То је "Блиц".
Како се каже "Вежи коња где ти газда ( Axel Springer Gruppe ) каже ".
Одговори
#4

Велико стратиште логораша побијених на Сајмишту до данас без обележја о томе чије сени ту почивају

САМО педесетак метара од споменика Симона Херцла, деде родоначелника ционистичког покрета Теодора Херцла, на Јеврејском гробљу на Гардошу, у Земуну, лежи заборављена масовна гробница. У њој почивају посмртни остаци 6.500 Срба, махом цивила са Козаре, и нешто мање партизана.

Поред гробнице само бели споменик, који је давних дана подигао СУБНОР “жртвама фашистичког терора 1941-1945”. Нигде табле да је поред масовна гробница, да су у питању српски цивили, да их је било 6.500 и да су страдали у монструозном логору на Старом сајмишту, које већ годинама чека меморијал!

– На нашем гробљу налазе се три масовне гробнице – каже Ненад Фогел, председник Јеврејске општине Земун. – Највећа је ова, у којој су остаци Срба убијених или умрлих на Сајмишту. Друге две, мање, јесу муслиманска и масовна гробница утопљеника. Претпоставља се да су у муслиманској остаци мобилисаних припадника Ханџар дивизије, који су умирали на путу за Источни фронт, док су утопљеници вероватно жртве Новосадске рације, у којој су Мађари 1942. убијене цивиле бацали у Дунав.

Пошто су у душегупкама убијени Јевреји, жене, деца и старци из Јуденлагера “Семлин”, Старо сајмиште 1942. добија име Прихватни логор Земун. Према речима проф. др Милана Кољанина, ту интернирана 31.972 заточеника, од којих је у логору, или непосредно по одвођењу, живот изгубило 10.636 људи – 13 дневно!

Од маја, а нарочито током лета 1942, доведено је више хиљада заточеника, прво из окупиране Србије, а затим и из усташке НДХ. Од лета 1943. стигли су и заточеници из остатка окупиране Југославије, из Грчке и Албаније.– Нарочито велики прилив настао је после немачко-хрватске војне операције на Козари, у лето 1942, када је убијено и интернирано више десетина хиљада партизана и српских становника са овог подручја, углавном у Јасеновац и Стару Градишку. Више хиљада мушкараца упућено је у логор на Сајмишту ради слања у немачке концлогоре и радне логоре – каже Кољанин.

Поред гробнице је само овај Споменик жртвама фашистичког терора 1941-1945.

На Сајмишту су владали глад, болести и тортура, што стражара, што логорских полицајаца регрутованих од самих заточеника. Помор ескалира у августу, када је просечно умирало по 76 људи дневно. Само 22. августа умрло је 340 људи! По Кољаниновим речима, лешеве су запрежним колима, ноћу, радници Градског физиката одвозили до гробља, где су сахрањивани. У почетку у масовне гробнице на Православном и Католичком гробљу, али је брзо нестало места, па се прешло на Јеврејско.

Одмах по ослобођењу Државна комисија за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача формирала је Анкетну комисију за испитивање злочина у логору на Сајмишту, која је на Јеврејском гробљу пронашла 6.500 жртава.

Тада је на ову, масовну гробницу Срба, и то у самом срцу Србије, пао заборав.

Али не односе се сви народи овако према својој историји.

До масовне гробнице екипа “Новости” стигла је трагајући за недавним написом у израелском “Џерусалим посту”, који је пласирао тезу да корени политичког ционизма и јеврејске државе леже, не у Паризу, Бечу или Пољској, већ у Земуну. А претеча је чувени рабин Јуди Бен Шломо Хај Алкалај.

У свом делу “Чујте о Израелу”, објављеном 1934. у Београду, рабин Алкалај, каже “Џерусалим пост”, пружа радикалну интерпретацију добро познатих јеврејских молитви у којима позива на окупљање “деце Израела”.

Он је, иначе, венчао родитеље Теодора Херцла, Јакова и Жанету, који су затим живели у Будимпешти, где се Теодор и родио. За живота, отац ционизма није обишао Земун, ни гробове својих бабе и деде – Симона и Регине, који су данас постали незаобилазна станица свих Јевреја који посећују Београд.

Ненад Фогел сматра да није претерано рећи да је у Земуну постављен камен темељац ционистичком покрету. Алкалај је био рабин и за сефарде и за ашкеназе, јер је тада постојала јединствена јеврејска општина.

– Служио је у постојећој синагоги, а живео у дворишној кући, где је била и школа. Данас су ту станови откупљени током деведесетих. Дружио се са Симоном Херцлом, Теодоровим дедом. Ни кућа Херцлових, у данашњој Гундулићевој улици 17 (некадашња Апостелгасе 253), више не постоји.

ЦИОНИЗАМ РОЂЕН У ЗЕМУНУ

Ненадов отац Данило Фогел у књизи о земунској јеврејској заједници објавио је да је рабин Алкалај директни претеча ционистичке идеје да Јевреји морају организовати покрет за обнављање своје домовине у Ерец Израелу. Писао је о политичком препороду јеврејства, који доноси верску, економску, моралну и језичку обнову.

Алкалај је 1864. године, између осталог, објавио: “Наша света земља биће земља слободе; слободни ће бити сви становници, без обзира на веру и народност”.Гроб Симона Херцла, незаобилазна станица свих Јевреја

– Овога су се држали сви припадници ционистичке организације Хашомер Хацаир, којој је припадао и мој отац. Јевреји су се спремали да живе са Арапима, док прсте нису умешали Енглези – каже Ненад Фогел.

Алкалај је објавио 53 књиге и публикације, од којих прве две на ладину, а остале на хебрејском. Заговарао је повратак хебрејског као говорног језика.

Теодор Херцл

Идеје ционизма наишле су у Земуну на плодно тло, а један од најпознатијих оновремених циониста био је млади Аладар Полак, који је себе прозвао Радала. Његова мајка била је Фани Херцл, сестра од стрица Теодора Херцла. Као одушевљени циониста, Радала се залагао за активан и борбени однос Јевреја, а против фаталистичког препуштања судбини. Умро је у 25. години. Пошто га је Аустроугарска мобилисала за Велики рат, а није хтео да се бори против Срба, младић је гурнуо ногу под воз. Рана се, међутим, инфицирала и преминуо је од сепсе.

Али било је и отпора ширењу ових идеја, па су поједини омладинци морали да крију своју припадност ционистичкој организацији. Посебно су се бојали тадашњег професора гимназије Бернара Кона, оца познатог књижара и издавача Геце Кона.

УТИЦАЈ СРПСКИХ УСТАНИКА

НА Алкалајеву идеју о јединству можда је утицало добро познавање Кабале, али је тешко занемарити утицај српских устаника против Отоманског царства, који је захватио подручје око Земуна почетком 19. века, констатују новинари “Џерусалим поста”. Ционистички рад у Земуну, каже Фогел, манифестовао се преко културних институција, а касније и спортских друштава.Новости
Одговори
#5

Александар Kиш: Србија рехабилитује усташе и СС-овце
23. децембра 2018.


Не, не налазите се у Загребу и Хрватској где се нацистички усташки поздрав “За дом спремни” проглашава народним и где се рехабилитују усташе. Налазите се у Србији у којој званични судови наше државе својим одлукама рехабилитују чланове усташког покрета и припаднике “Принц Еуген” СС дивизије. У Вршцу, Зрењанину, Новом Саду већ се јављају захтеви за рехабилитацију припадника СС дивизије “Принц Еуген”.

То се догађа већ две године, а да нисмо ни знали, нити су неки медији успели да то прогурају у наслове. Kако пишу “Новости”, пре две године, суд у Републици Србији (дакле, понављам, не у Загребу, у Хрватској) донео је одлуку о рехабилитацији извесног А.М, припадника усташког покрета од 1941. године до када га партизани нису ухватили и стрељали 1944.

Е ту лежи цака – за време ДОС-ове власти донесен је 2006. године закон о рехабилитацији, а потврђен је и 2011. када је и Дачићев СПС био на власти – по којима су у глобалу невини – сви које су партизани стрељали без суђења.
Тада у то време, то су нам представили као закон који у ствари рехабилитује стварне жртве које су нове, комунистичке власти, убиле на правди Бога без суђења.

И не само то – него се рехабилитација односи и на оне припаднике квислиншких снага за које нема доказа да су икада починили злочин. Јако, јако, лоша дефиниција и веома лош закон, уосталом као и све што је донесено после 5. октобра и “Црне деценије” која је следила.

Намера је била да се рехабилитују заиста невини људи – који су убијени само што их је комунистичка власт мрзела, па и припадници Равногорског покрета који су страдали после рата. Разумљив циљ. Међутим, чини се да је то био само изговор да се крене у рехабилитацију много шире групе људи.

Шта је проблем? Законски, не можеш да направиш разлику између Србина, Хрвата или Немца. Тако, по сили закона, Љотићевац, Недићевац, усташа и СС-овац су апсолутно у истој равни, и уколико нема доказа да је појединац починио злочин – породица може да тражи рехабилитацију и повраћај имовине која му је одузета после рата.
Дакле, уколико не постоји прецизан доказ да је одређени нпр. усташа клао Србе – он је апсолутно невин, и жртва је комунистичке власти.

Тако је и усташа Петар Хољац, рођени Земунац, документовано усташа, са усташким потврдама – рехабилитован од стране српског суда. Сада његова породица тражи повраћај имовине. Јер – 2014. године, Виши суд у Београду проглашава усташу – цивилом и да је убијен као цивил без суђења, и стога “жртва комунситичких власти” и проглашава га практично невино убијеним, и поништава одлуку послератног суда о конфискацији имовине.
Сада треба вратити усташи кућу. Српски виши суд, судећи по закону о рехабилитацији од 2006/2011 каже да је усташа Петар Хољац – лишен живота из политичких и идеолошких разлога! И што је најгоре о рехабилитацијама не одлучују стручне комисије него судије по својој вољи, како ко мисли да је ОK. Свуда у свету рехабилитација је дуги процес кроз сито и решето.

Ако вам је деда убио усташу у рату, немојте то да причате јер могу деду да вам прогласе убицом из идеолошких побуда.

Е, сад. Из агенције за реституцију покушавају да из петних жила одбију да врате имовину нацистима и усташама. На срећу у закону по повраћају имовине и обештећењу, од поврата су изузети припадници квислиншких покрета, те кажу да нису у обавези да врате икакву имовину ма шта суд одлучио.
Ово су катастрофалне последице закона о рехабилитацији. Kоји сам по себи јесте лош, лоше изведен и оставља на вољу судијама да одлуче у појединачним случајевима.

Да закључимо. Усташа, кољач и убица, за којег постоји 100 сведока да је клао и убијао, буде ухваћен од стране партизана и стрељан – без суђења, једноставно куршум у главу- по Српском закону је невина идеолошка жртва комунистичких власти – јер му претходно није званично суђено.
После 70 година од рата, сведока више нема, и они који су преживели Јасеновац и злочине “Принц Еуген” дивизије, али и Балиста на Kосову – су већ мртви и не могу да сведоче. То је стандарно изврдавање правде – сведоци су убијени или су умрли од старости и не постоји доказ да је нечији дека клао Србе.

Демократска Странка, Социјалисти и ДСС – били су децидно на власти када су 2006/2011 доношени закони. Последњи тај закон, 2011. ступио је на снагу док је Борис Тадић, Демократа био председник Србије. Толико о моралу.

Александар Kиш
Одговори
#6

Бог зна колико дуго ћемо испаштати због будалаштиња кумунистичке власти.
(27-12-2018, 01:13 AM)Ултрадесничар Пише:  Александар Kиш: Србија рехабилитује усташе и СС-овце
23. децембра 2018.

Дакле, уколико не постоји прецизан доказ да је одређени нпр. усташа клао Србе – он је апсолутно невин, и жртва је комунистичке власти.

Ако вам је деда убио усташу у рату, немојте то да причате јер могу деду да вам прогласе убицом из идеолошких побуда.

Александар Kиш

Иначе, текст тако неписан, да ако му се на било који начин супроставиш испада да браниш усташе.
Типично комунистички, очито је аутор против рехабилитације уопште, али је мало "завио" причу преко усташа.
Одговори
#7

Закон о рехабилитацији је тако написан и спровођен да је врло брзо било јасно да свако може да буде рехабилитован. Причао сам пре више година са колегом адвокатом да и Лера могу да рехабилитују кад би поднели захтев, или било ког другог ноторног злочинца.

Сад кад су почели да јављају ко је све рехабилитован, почели су да се питају ”Како то? Како то?”
Одговори
#8

Који закон о рехабилитацији? Имали смо два. Док се није враћала имовина, Швабе и усташе се уопште нису јављале.
Ово је све последица антисрпске политике фантомске организације зване субнор, која ће због својих принадлежности, пробати да заустави сваку акцију за враћање достојанства српског народа. За своје принадлежности спремни су да пристану на све, а то да сарађују са усташама и Германима није ништа ново. Управо то исто су радили за време рата.
Одговори
#9

Овај Киш је позната бараба са мајсити милитари сајта. Битанга обична, само не могу да му се сетим надимка тамо.
Одговори
#10

(27-12-2018, 01:30 PM)Бенито Пише:  Ово је све последица антисрпске политике фантомске организације зване субнор, која ће због својих принадлежности, пробати да заустави сваку акцију за враћање достојанства српског народа. За своје принадлежности спремни су да пристану на све, а то да сарађују са усташама и Германима није ништа ново. Управо то исто су радили за време рата.

   

Хоће то, Субнор да је крив за идиотске законе које су доносиле власти у 21. веку. Закон о равногорским пензијама који нити може да функционише, нити би донео ишта већини пријављених.
И овај закон о рехабилитацији направљен да могу да рехабилитују сваког злочинца.
Оба закона који су равногорци славили као своју победу кад су донесени, да би убрзо видели које су срање.

По теби онда испадне да Субнор свемоћна организација, а равногорци гомила наивчина којима они управљају.
Одговори
#11

(28-12-2018, 12:03 PM)ватхра Пише:  
(27-12-2018, 01:30 PM)Бенито Пише:  Ово је све последица антисрпске политике фантомске организације зване субнор, која ће због својих принадлежности, пробати да заустави сваку акцију за враћање достојанства српског народа. За своје принадлежности спремни су да пристану на све, а то да сарађују са усташама и Германима није ништа ново. Управо то исто су радили за време рата.Хоће то, Субнор да је крив за идиотске законе које су доносиле власти у 21. веку. Закон о равногорским пензијама који нити може да функционише, нити би донео ишта већини пријављених.
И овај закон о рехабилитацији направљен да могу да рехабилитују сваког злочинца.
Оба закона који су равногорци славили као своју победу кад су донесени, да би убрзо видели које су срање.

По теби онда испадне да Субнор свемоћна организација, а равногорци гомила наивчина којима они управљају.

Уз дужно поштовање, на који од СУБНОРА ватхра мисли? Има их десет. Настали су из трулежног сеферјотског СУБНОРА, који се распао пре наказне државе коју су створили. Заправо, прво су се они распали, па затим све остало. СУБНОР и не значи "удружење бораца", већ "савез удружења бораца", од 1961 године. Само ова чињеница је довољан доказ о каквим се деструктивним хуљама, пљачкашима народа и зликовцима ради.

вархра: "испадне да Субнор свемоћна организација".
Не испада. Никада они и нису били снага по себи, већ су своју снагу црпли из окупаторских сила. У конкретном случају, нису сила те одртавеле зликовачке кеше, већ њихови унуци позицонирани у ДБ, власти типа Вучић и НВО типа Сташа Зајовић и Соња Бисерко (чији је рођени брат погинуо као усташа - ово да се зна ко су браћа по оружју комунистима). Па и ти унуци нису сила по себи, већ по Курцу и Меркелки. Они, ти удбашки унуци и праунуци, креирају и спроводе законе. Зато и даље пропадамо.
Колико може бити у интересу Курцу и Меркеловој да се подигне национална Србија? Не, послушни комунисти и тај биолошки распад звани СУБНОР беспоговорно слушају, насупрот Срба.
Одговори
#12

(28-12-2018, 12:03 PM)ватхра Пише:  
(27-12-2018, 01:30 PM)Бенито Пише:  Ово је све последица антисрпске политике фантомске организације зване субнор, која ће због својих принадлежности, пробати да заустави сваку акцију за враћање достојанства српског народа. За своје принадлежности спремни су да пристану на све, а то да сарађују са усташама и Германима није ништа ново. Управо то исто су радили за време рата.Хоће то, Субнор да је крив за идиотске законе које су доносиле власти у 21. веку. Закон о равногорским пензијама који нити може да функционише, нити би донео ишта већини пријављених.
И овај закон о рехабилитацији направљен да могу да рехабилитују сваког злочинца.
Оба закона који су равногорци славили као своју победу кад су донесени, да би убрзо видели које су срање.

По теби онда испадне да Субнор свемоћна организација, а равногорци гомила наивчина којима они управљају.
Ко је вас познавао ни пакао му неће тешко пасти.
Одговори
#13

Прве камиказе су били српски пилоти ?

[img][Слика: srpskekamikaze.jpg][/img]

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81...asi-piloti
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним