Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равна Гора - 8. MAJ 2014
#1

http://www.generalmihailovich.com/2014/0...-2014.html

Равна Гора - Рaвногорски покрет, као и претходних година организује прославу [ 8. MAJ 2014 ]

[Слика: Ravna+Gora+Serbia+Photo+by+Sonjabgd.jpg]

Равна Гора - Рaвногорски покрет, као и претходних година организује прославу

Трећег српског устанка против окупатора у Другом светском рату, подигнутог на марковдан 8. маја 1941. године, првог у поробљеној Европи која је под нацистичком чизмом грцала скоро пуне две године.

У обавештењу достављеном медијима се између осталог каже:

- У срцу поробљене Европе армијски ђенерал Драгољуб Михаиловић је 1941 године на тај дан побио барјак слободе и први у Европи започео борбу против два највећа зла тог времена против комунизма и фашизма.

Равногорски покрет негује и чува традицију Југословенеке војске касније Југословенске војске у Отаџбини и на тај дан организује окупљање преживелих ратника удружења ослободилачких ратова, породица, симпатизера и поштовалаца првог герилаца Европе, његових официра и бораца. Равногорци као чувари слободарског духа кроз историју увек овој прослави дају значајну подршку и у њој сви активно учествују,каже се у допису достављеном нашој редакцији.

Постројавање равногораца заказано је за у 9 часова.
Одговори
#2

Равногорци обележили почетак „Трећег српског устанка“

Равна Гора – Припадници Равногорског покрета обележили су данас свечаним постројавањем јединица


[Слика: ravna%20gora%20ravnogorski%20pokret%20postrojavanje.jpg]

и светом литругијом долазак генерала Драгољуба Михаиловића на Равну Гору, на Марковдан, 8. маја 1941. године, чиме је, истичу, отпочео трећи српски устанак. Био је то први покрет отпора у поробљеној Европи, која је готово пуне две године грцала под чизмом нацистичке Немачке.

Према речима саветника председника покрета, Срђана Срећковића, традиционално окупљање тим поводом одржава се већ 25 година. „За нас је ово свето место, достојно ћемо обележити празник, без алкохола, не правимо вашаре и пикнике. Равногорци су дошли из свих српских земаља, јер је наш циљ мирно уједињење. Ту су и браћа из Русије, јер желимо да покажемо наше словенско и православно јединство“, објаснио је он.

Поред постројавања и подсећања на прошлост, Равногорци су организовали и акцију добровољног давања крви. „Одзив је веома добар, а драгоцена течност ће бити искоришћена у Здравственом центру у Косовској Митровици, у коме се лече пацијенти са подручја целог Косова и Метохије“, каже др Јованка Арсенијевић.

Књижевник Антоније Ђурић истиче да је генерал Михаиловић са Равне Горе послао поруку свету да не признаје капитулацију Краљевине Југославије. „Док су Хрвати Немце дочекали Хитлера цвећем, на Равној Гори су га сачекали плотуни. Када овде видим оволико људи, нарочито младих, верујем у сигурност опстанка овог несрећног народа који је током историје претрпео много недаћа, као мало који други. Једини смо ми за вођу и учитеља изабрали крвника Јосипа Броза, који је осакатио српску нацију“, навео је он.

Глас западне Србије
Одговори
#3

Да ли је неко од посетилаца форума био на Марковдан на Равној Гори.

Нисам био, из оправданих разлога, али су били многи моји пријатељи, браћа и сестре, и кажу да је било одлично, достојанствено и онако како доликује прослави Трећег српског устанка.

Ево како, на свој начин, извештава Б92 са скупа:

Одговори
#4

Ово је више исмијавање људи него репортажа. Знате ли колико је било отприлике људи..?
Одговори
#5

Било је много људи. разних равногорских и четничких формација и организација, из свих српских крајева и било је достојанствено, као и увек за Марковдан.

Што се тиче извештаја Б92, ставио сам га да видите како таква тв станица извештава са Равне Горе, а тек шта ли ће уснимити данас, 10. маја, када је практично вашар...

Самарџићу. да ли је за Марковдан био штанд Погледа на Равној Гори и да ли си и ти био или планираш данас?
Одговори
#6

Јели Равно Гора овсте треба ТВ?....ако је овака?

Како се преставља
https://www.youtube.com/watch?v=5ZXF-71FZv0

Те слике....из Равна Гора....грми ПИВО, ГИБАНИЦА И ПЕЋЕЊЕ

Како су се људи тако одпустили....вама борба неће да убије.....него ДИЕТ!

Јели Равно Гора овсте треба ТВ?....ако је овака?

Како се преставља
https://www.youtube.com/watch?v=5ZXF-71FZv0

Те слике....из Равна Гора....грми ПИВО, ГИБАНИЦА И ПЕЋЕЊЕ

Како су се људи тако одпустили....вама борба неће да убије.....него ДИЕТ и непокресност!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним