Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Др Стеван Мољевић „Равна гора у светлу и магли“

(13-12-2019, 03:22 PM)Мића Адмирал Пише:  И мени недостаје Динчић. И не само он, још неколико одличних форумаша је одустало.
Мислим да је томе крива и " уређивачке политика " Погледа. Негде се склизнула кроз ове године.
На пр. Динчић има ( имао ) 20 угледа, исто као и Ватхра, тј. исто су двадесетоугледни на Четничком форуму четник и партизан.
Адмирале, реци шта треба поправити у "уређивачкој политици" да би се побољшао квалитет форума и да се исправе грешке.
Одговори

Није ме уређивачка политика удаљила већ бројне обавезе око једне монографије. Требало је много истраживати, ишчитавати, преводити, упоређивати и сл. Потпуно је било сулудо мешати различите историјске периоде. То је огромно преоптерећење када ви анализирате 1916. годину, а дискутује о догађајима (1941-1945), па и касније. Надам се да поново неће искрснути нека монографија, па да се више пишемо.
Одговори

Удружење архивских радника Републике Српске је у сарадњи са Архивом Републике Српске објавилo капитално дјело „Др Стеван Мољевић: Изабрани текстови“. Књигу су приредили мр Бојан Стојнић и др Гојко Маловић. Рецензије књиге потписују мр Зоран Пејашиновић и проф. др Боривоје Милошевић.

Књига садржи 11 поглавља и потпоглавља: Предговор, Изабрани текстови (Улога и значај Врбаске бановине, Говор на Сабору у Добоју, Хомогена Србија, Апел Крајишницима, Сјећања на 1941–1942, Југославија, Мисли на растајању), Извори и литература и Биографија Стевана Мољевића.

Књига је штампана у 300 примјерака. Објављивање књиге подржало је Министарство просвјете и културе у Влади Републике Српске

https://arhivrs.org/?p=1428
Одговори

Ово звучи одлично!
Одговори

Милославе, за ово "Сјећање на 1941-42", шта мислиш колико је веродостојно?
Одговори

(24-12-2020, 08:16 PM)Бенито Пише:  Милославе, за ово "Сјећање на 1941-42", шта мислиш колико је веродостојно?
Јесте, то је однела његова ћерка, а дала је оном старом историчару Драгачевцу, Драгоју Тодоровићу, објавио је део у књизи о Мољевићу.
Одговори

Ок, зато и питам. Сад баш нешто чачкам око Драгоја...
Одговори

Покушао сам да набавим књигу, обзиром да има само 300 примерака реко да пожурим и морам рећи да сам изненађен неозбиљношћу запослених у Архиву, послао сам мејл на arhivrs@inecco.net, нико ми већ 2 недеље није одговорио, послао сам и поруку на званичну ФБ страницу https://www.facebook.com/arhivrs/ иста ситуација, на крају сам позвао Телефон/ (051) 340 240, где ми се јавила нека љубазна госпођа са образложењем да они наводно нису још из штампарије добили ни један примерак и да још увек не знају колика је цена књиге.
Одговори

(06-01-2021, 05:04 PM)Kaludjer Пише:  Покушао сам да набавим књигу, обзиром да има само 300 примерака реко да пожурим и морам рећи да сам изненађен неозбиљношћу запослених у Архиву, послао сам мејл на arhivrs@inecco.net, нико ми већ 2 недеље није одговорио, послао сам и поруку на званичну ФБ страницу https://www.facebook.com/arhivrs/ иста ситуација, на крају сам позвао Телефон/ (051) 340 240, где ми се јавила нека љубазна госпођа са образложењем да они наводно нису још из штампарије добили ни један примерак и да још увек не знају колика је цена књиге.

Мени су послали чим је објављена.
Одговори

(24-12-2020, 01:40 PM)Mitic Пише:  Удружење архивских радника Републике Српске је у сарадњи са Архивом Републике Српске објавилo капитално дјело „Др Стеван Мољевић: Изабрани текстови“. Књигу су приредили мр Бојан Стојнић и др Гојко Маловић. Рецензије књиге потписују мр Зоран Пејашиновић и проф. др Боривоје Милошевић.

Књига садржи 11 поглавља и потпоглавља: Предговор, Изабрани текстови (Улога и значај Врбаске бановине, Говор на Сабору у Добоју, Хомогена Србија, Апел Крајишницима, Сјећања на 1941–1942, Југославија, Мисли на растајању), Извори и литература и Биографија Стевана Мољевића.

Књига је штампана у 300 примјерака. Објављивање књиге подржало је Министарство просвјете и културе у Влади Републике Српске

https://arhivrs.org/?p=1428

Шта би на крају од ове књиге? Је л неко дошао у додир?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Тресла се гора, родио се миш.
Одговори

Тек следе "бисери".
Одговори

Изгледа да нема ништа од књиге. Члан форума "Калуђер" је покушао да је набави, али још нема ништа
Одговори

(06-01-2021, 05:14 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(06-01-2021, 05:04 PM)Kaludjer Пише:  Покушао сам да набавим књигу, обзиром да има само 300 примерака реко да пожурим и морам рећи да сам изненађен неозбиљношћу запослених у Архиву, послао сам мејл на arhivrs@inecco.net, нико ми већ 2 недеље није одговорио, послао сам и поруку на званичну ФБ страницу https://www.facebook.com/arhivrs/ иста ситуација, на крају сам позвао Телефон/ (051) 340 240, где ми се јавила нека љубазна госпођа са образложењем да они наводно нису још из штампарије добили ни један примерак и да још увек не знају колика је цена књиге.

Мени су послали чим је објављена.

Па како сте онда ви узели књигу?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним