Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
(17-08-2019, 08:20 PM)Посматрач Пише: Ти ниси читао Мољевићеве описе, не би овако писао. Мољевић је описао разговоре. Агрумент "зашто би" је потпуно ирелевантан. Па да се тај аргумент иначе примењује вероватно би пола починилаца тешких кривичних дела били ослобођени.
Ја у клин, ти у плочу. Ја све време причам о Банковићевом интервјуу и његовој вредности као доказа за ову причу, ти вртиш о "Мољевићевом рукопису" (кога очигледно нема, јер да га има, већ би поставио факсимиле овде).
Цитат:Овде је све бачено у блато и релативизовано, па је вероватно могуће наћи и вештака који тврди да на оним сликама са Озном није Никола Калабић него "двојник"
За одговор на то питање потребне су само добре наочаре, ништа више.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 17,015
Теме: 632
Углед:
1,877
Вечерас је промоција ''Мољевићевих мемоара'' у Бањалуци. Ако неко буде, нек јави утиске.
Поруке: 4,404
Теме: 55
Углед:
651
Нека неко јави и Мољевићу, сигурно и њега интересује шта пише.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 2,490
Теме: 19
Углед:
950
Да ли су Мољевићеви мемоари заиста производ УДБ-е?
Углед:
950
Наиме, у њиховој архиви постоји и "Елаборат о четничкој организацији Драже Михаиловића", што је заправо четворотомна књига Николе Миловановића. Да ли је из те серије?
Углед:
950
Када сам радио са документима СДБ-а видео сам да има тих елабората. Подељени су на: војну, политичку и организацију злочина и колаборације. Четири групе. Рађени су као што си ти радио Општу историју. Мање писања - више цитирања, првенствено преко сачуваних депеша. Отуда су оне напомене црвеном бојом њихове, тј. УДБ-е а не Драже. То је стил Николе Миловановића- онако како је он радио Контрареволуционарни покрет. Онда сам укапирао да је он одређен од стране службе да сачини научно писменије. На пример, он пише књигу о Драгиши Васићу, а у политичком елаборату има много материјала о Васићу. И сигурно да је ту и др Мољевић.
Углед:
950
Убеђен сам да је исти Миловановић писао причу о Калабићевој издаји иза које су се потписали Бата Пејановић и Слободан Крстић.
Поруке: 1,472
Теме: 8
Придружен: Aug 2013
Углед:
309
Велики поздрав за господина Динића, иако се не познајемо и никада нисмо комуницирали, желим да кажем да би нам била част да чујемо више ријечи од Вас на овом форуму, јер сте на старом, ако се добро сјећам, били активнији.
Углед:
950
Многобројне обавезе су ме омеле да будем активнији као раније.
Поруке: 1,146
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
И мени недостаје Динчић. И не само он, још неколико одличних форумаша је одустало.
Мислим да је томе крива и " уређивачке политика " Погледа. Негде се склизнула кроз ове године.
На пр. Динчић има ( имао ) 20 угледа, исто као и Ватхра, тј. исто су двадесетоугледни на Четничком форуму четник и партизан.