11-03-2021, 09:37 PM
(11-03-2021, 04:28 PM)Kaludjer Пише:(10-03-2021, 05:33 PM)Милослав Самарџић Пише: Да ли помињу у тој књизи историчара Драгоја Тодоровића и његову књигу о Мољевићу, Пером, речју и делом за Уједињено српство? Можда нисам тачно навео наслов. Углавном, Драгоје је од ћерке која је живела у Аргентини добио Мољевићев рукопис, односи се на прву фазу рата, сусрет са Дражом итд. То је сигурно оригинал.
Опет сам пажљивије погледао, ипак се помиње Драгоје Тодоровић и његово дело "Речју пером делом и животом за Уједињено Српство-др Стеван Мољевић". То је на крају на страни 155 где наводе изворе и литературу, која је коришћена. Обично извор буде у фусноти, тако да није јасно на шта се и на ком месту ово односи. Извињавам се требао сам пажљивије погледати али кажем то је сасвим при крају књиге.
(10-03-2021, 10:02 PM)РежисерСтари Пише: Најављена је промоција књиге ,од стране историјског Архива у Ужицу,али сада је питање због епиодемиолошких мера.
Помиње ли у књизи свој боравак у ужичком крају,ко му је био водич до Златара око пролећа 42?
Пише да је 3. фебруара 1942 стигао у Ужице увече, умешан као избеглица, да се ујутру састао са Мишом Поповићем његовим Руђанином, и да је у његовој кући остао два дана, да је потом преко Владете Милетића, нашао стан код Олге Гмизовић на Царини-периферији и да га је лепо примила., касније наводи да је у кући Мише Поповића упознао многе људе, да су му у посету долаѕили инђ. Ступар, Чулић, Саво Челар, а да је један дан дошао младић у шумадијском оделу са брадом кога означава као капетана Николу М. који би требало да му омогући канал до Драже.
(11-03-2021, 04:28 PM)Kaludjer Пише:Касније када је сазнао да је тај Никола М који је требало да га води до Драже погинуо у борби са комунистима, па је преко С Челара покушао да нађе други канал до Драже, он га је упутио на неког апотекара у Пожегу, тамо је стигао 3. априла, где се упознао са Апотекаром Љубом Стефановићем који је преузео све да му преко учитељице Вере, а после и преко судије Радивојевића из Гојне Горе нађе пут до Драже.(10-03-2021, 05:33 PM)Милослав Самарџић Пише: Да ли помињу у тој књизи историчара Драгоја Тодоровића и његову књигу о Мољевићу, Пером, речју и делом за Уједињено српство? Можда нисам тачно навео наслов. Углавном, Драгоје је од ћерке која је живела у Аргентини добио Мољевићев рукопис, односи се на прву фазу рата, сусрет са Дражом итд. То је сигурно оригинал.
Опет сам пажљивије погледао, ипак се помиње Драгоје Тодоровић и његово дело "Речју пером делом и животом за Уједињено Српство-др Стеван Мољевић". То је на крају на страни 155 где наводе изворе и литературу, која је коришћена. Обично извор буде у фусноти, тако да није јасно на шта се и на ком месту ово односи. Извињавам се требао сам пажљивије погледати али кажем то је сасвим при крају књиге.
(10-03-2021, 10:02 PM)РежисерСтари Пише: Најављена је промоција књиге ,од стране историјског Архива у Ужицу,али сада је питање због епиодемиолошких мера.
Помиње ли у књизи свој боравак у ужичком крају,ко му је био водич до Златара око пролећа 42?
Пише да је 3. фебруара 1942 стигао у Ужице увече, умешан као избеглица, да се ујутру састао са Мишом Поповићем његовим Руђанином, и да је у његовој кући остао два дана, да је потом преко Владете Милетића, нашао стан код Олге Гмизовић на Царини-периферији и да га је лепо примила., касније наводи да је у кући Мише Поповића упознао многе људе, да су му у посету долаѕили инђ. Ступар, Чулић, Саво Челар, а да је један дан дошао младић у шумадијском оделу са брадом кога означава као капетана Николу М. који би требало да му омогући канал до Драже.
Слично пише и у оној контроверзној књизи,која ни(је) његова.Ипак,мислим да једно име фали.
Хвала за информације.