(07-06-2018, 11:52 PM)Бенито Пише: Нису, ваљда, Крџалије?
Условно речено, да.
Муслимански историчари тврде да је то био капетан Сергије Михаиловић, Дражин официр, командант Рогатичке бригаде, рођен у Шапцу. Али он је погинуо раније, у Рогачици код Бајине Баште, несрећним случајем. Сахрањен је у порти цркве, и данас му је гроб тамо, једва видљив.
Ствар је у томе што се командант овог одреда такође звао Сергије, а средње име му је било Михаил. И био је капетан. Тако се и он негде помиње као капетан Сергије Михаиловић. После је свима одговарало да се све што је он урадио приписује Сергију из Шапца, одговарало је и комунистима, и љотићевцима, и муслиманским историчарима...
Међутим, његово презиме, пошто је био Рус, било је Задокин. Дакле капетан Сергеј Михаил Задокин. Он је био и недићевац, и љотићевац и гестаповац, а и белогардејац - дакле Рус избеглица од бољшевика. А са својом групом је био и одметник. Није имао наређење да иде тамо, ван ''Недићеве Србије''.
Иначе, био је и противник четника, који су га на крају и ликвидирали. Мајор Лукачевић, у извештају Дражи, пише да је Задокин имао на души 12 српских глава.
Све ово открио је један наш историчар из Беча, ја сам само додао овај последњи документ, Лукачевићев извештај. Он ће то објавити, па ћу пренети чланак када објави. Има целу причу, са много докумената. Иначе, у Бечу сам упознао двојицу наших историчара, млађи људи, тамо су на специјализацији, веома су талентовани и перспективни.