Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
Имаш ли неку слику четника са МГ42, ја знам само за ону где су Ђујићеви борци са једним примерком? Занимљиво да има релативно доста фотографија четника са "браунингом", скиданим са оборених авиона, иако су четници могли да дођу до њих само неколико месеци у току 1944. године, док са овим митраљезом их готово нема. Чак има и онај филмски запис из четничке радионице у Источној Србији где се види пар "браунинга", док их испробавају са новим постољем, конструисаним за дејство са земље.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
651
У ствари нашао сам још једну, такође Ђујићеви:
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
651
Те две нисам видео раније. Прва је екстра.
Поруке: 52
Теме: 0
Придружен: Sep 2016
Углед:
4
Ђујићеви четници су имали највише тих митраљеза мг42 зато што су узимали од Италијана.
И једно питање,да ли су Италијани бранили у неким тренутцима Ђујићеве четнике од усташа?Чуо сам да се Павелић чак и мало посвађао са Италијанима око тога.
Углед:
651
(08-11-2016, 03:46 PM)Никола02 Пише: Ђујићеви четници су имали највише тих митраљеза мг42 зато што су узимали од Италијана.
Плен од Хрвата.
Цитат:И једно питање,да ли су Италијани бранили у неким тренутцима Ђујићеве четнике од усташа?
Четници су се сами бранили од усташа.
(Последња измена: 08-11-2016, 05:04 PM од
Николај.)
Углед:
651
Иначе, нађох још једну овакву слику Ђујићевих (јединица Николе Плећаша):
Поруке: 14,535
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,070
Како се докопао емиграције?