Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Српски Аутохтонизам

Прво да дамо некакав разлог отварања ове теме - њену важност.

1 - Што се грчити да доказујеш аутохтоност, Свети Сава је све рекао?
1 - Зато што то уистину није важно за наш психички став (Срба), али труд који непријатељи Срба улажу да докажу да Срби нису аутохтони, ваљда нешто значи?

2 - постоји официјелна историја (права) и аутохтонисти (лаже).
2 - Официјелна историја у Србији, да је краће назовем титовска (без и мало грешке, мада је он није основао...), је плаћена и форсирана историја, насупрот њих су Прави Српски Историчари, а које данас зову (од муке) "аутохтонисти" (нека тај назив привремено и остане). Прва има све паре Српскога (и не само...) буџета и свака Лаж му је допуштена, "друга" је прогањана, кажњавана и забрањивана и РЕМЕЋЕНА (скривана, уништавана, итд).

Пре него кренемо даље, да нешто решимо, ко су то "аутохтонисти"?

На основу ставова Милослава Самарџића и Дарка, мени је сасвим јасно да они под "аутохтонистима" подразумевају рецимо Деретића!?

Деретић НИЈЕ АУТОХТОНИСТА! Он је као и сваки квази Србин, учинио МЕДВЕЂУ услугу Србији!

Њега је "неко" пустио да износи у принципу тачне ствари (ипак "мало" надуване), али ДОКАЗЕ за своје тврдње - МУ НЕ ДАЈУ ДА ИЗНЕСЕ!
Уосталом он и не крије да ради за ... (нпр америку). То је увек истицао!

Са друге стране, тај штап-шаргарепа рецепт казује СВЕ!
Ако будете паметни и баталите Православље - аутохтони сте Илири.
Ако не, остајете гомила г.....!

Значи реч је о веома великом ПРЕВАРАНТУ И МАНИПУЛАНТУ!

Па ко су онда "аутохтонисти"?

Аутохтонисти су бројни историчари које нећу поименце набрајати, прво да некога не испустим, а друго да неко због тога не сноси последице (који су живи).

МЕЂУТИМ!
Највећи број Српских аутохтониста не налази се међу историчарима!
Да не набрајам ни мртве, ни живе:
- Међу антрополозима сигурно преко 90% (рекли не рекли), већина рекла.
- Међу археолозима преко 60% од којих то многи и рекну (а има и званичну школу).
- Међу етнолозима (врло мали узорак), преко 50%.
- Међу генетичарима 100% (већина то и рекне).

Насупрот томе, већина живих титиних историЋара, ако и има неки аутохтониста, то неће рећи ни за живу главу!
Не смеју због осуде и притиска.
Али има их много више него што се мисли!

Па да видимо (по сељачки) дал тај аутохтонизам пије воду?

Јер зашто би толики силни научници били његови поклоници, ако је лаж? Дал су ти (и други) бројни људи, толико надувени и глупи, да верују у једну теорију завере и будалаштину, као што титовци говоре? У једну не доказљиву глупост суманутих лудака - аутохтониста! Једну болесну србо-мегаломанију и заверу коминтерне и Стаљина, мире марковић и њеног јула, политичарску патку, која нас брука пред светом?

Даћу вам пример где се јасно види ко су титовци, аутохтонисти, где су проверена документа (извори), археолошке ископине и важност ове теме.

Све лудачке конструкције титоваца - тзв. Сеоба Словена и Срба, падају пред овим (нећу у ситна цревца):

- Шиптари су Народ досељен овде 1000+ године, под човеком познатог презимена Манијаком!

- Том селидбом дошла је на балкан мала група простих чобана пореклом из Ирана (Кавказ - Сицилија - Србија). Донели су овде готово ништа сем оваца, паса и језика.

- Асимилацијом (посебна прича) Срба и Српских Племена (пре и изнад свега), тај је Народ увећан до данашњих величина.

- Сва данашња титовска, енглеска, немачка историја, од њих направи волшебно Илире?

Направили су од досељених Шиптара Илире?
А метод је јасан, Србе и Српска Племена из данашње албаније, су КОРИСТИЛИ У ДОКАЗИВАЊУ ИЛИРСТВА ШИПТАРА!

Ту им није сметала сеоба Срба, Словена и Куртигура... Није им сметао у аутохтоности Константин Порфирогенит, курта и мурта...

Да су та бивша Српска Племена из албаније од којих су настали шипци, заиста Српска и САМО СРПСКА, ваљда не треба причати?
Али, да мало и то обрадимо.
Неки моји другари из црне горе, у својим родословима иду до Ликинија, (беше) и Диоклецијана, тврдећи да су они били СРБИ! Неки људи из Призрена имају још невероватније родослове! За Српска Племена (пошиптарена) из албаније, шта мислите какви су родослови?
Или, записи...

Значи да вратимо, за пошиптарене Србе не смета Порфирогенит у Илирству (њима се то ДОКАЗУЈЕ).
За оне који су остали Срби смета!

Нећу ни губити време да оповргавам Српство монтенегрина... А данашњих Срба из црне горе и нетреба. Јер су они исти народ (Српски) са пошиптарењацима србима из албаније.

Значи званична, официјелна, методолошка, са изворима, историја (коју ја зовем бритотитоистичка), која се убија да докаже елеганцију у претрчавању "к" у "јот" у "изворима", је једна НАЈОБИЧНИЈА колекција ПЛАЋЕНИХ ђубради!

Они пред светом свој аутохтон народ праве дођошким, а дођошки преврћу (помоћу свог) у аутохтон!

Ето зашто је аутохтонизам важан, јер он не даје право досељеном, него аутохтоном. Зато се и толико упиру око тога и подмећу разне деретиће (продавце сензационалистичких књига) да БРУКАЈУ Српске аутохтонисте - боље рећи ИСТОРИЧАРЕ.

Веома исто је и са историјом ЈВУО.
На све ће британци пристати, само уколико се пристане на ЛАЖ да је тита поставио Стаљин, а не БРИТАНИЈА! Јер то им треба да УНИШТЕ Србима памћење и памет, али и односе са Братским Православним Народом, да би онда Српство без памети и брата, лакше погубили. Деретић је у овом случају перо симић. Као што је у другом вук драшковић и цела плејада која глуми Српство а у ствари су марионете Српских крволока.

Међутим Српски Народ није глуп, зато се ја уопште не бојим за нпр. Дражу, Илирство и Православље у Срба!
Сувише је овај Народ муке видео да пада на глупе енглеске форе.
Одговори

Па већ постоји.

Не замјери, него да не расплињавамо ставри.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(08-09-2013, 04:34 PM)херцеговац Пише:  Па већ постоји.

Не замјери, него да не расплињавамо ставри.
Заиста није исто "Континуитет винчанске цивилизације" и "Српски Аутохтонизам", види и сам и опрости.

Поздрав!

П.С. Сад сватих!
Извини што сам мењао прву поруку, па си после видео садржај!

Да додамо и неке одлике Српског "аутохтонизма".

Пре свега он је ЈЕДИНСТВЕНА појава у свету (колико ја знам).

Аутохтонизма нема као правца, ни у чијој другој историји.
Нема га ни код Руса, ни нигде!
Грци (којима су британци кројили историју), упркос томе што су практично у европи равни шиптарима (не у малој Азији). Укратко, мало племе "овладало" са пуно Пелазга итд. Без икакве нервозе својатају:
- Тројанске Народе (Трачани, Илири...)
- Трачане македонце, Филипа Македонског (доказано Трачани)
Исто и енглези (тешка мешавина), Немци, Французи, сви!

Свуда су историчари ИСКЉУЧИВО аутохтонисти (у опису посла), сем у униженим Србијама, где се увек ценило и плаћало и славило:
тркање, ко ће више упљувати и облатити Српски Народ!
Све под формом: науке, реалности, елеганције, лепоте, уметничког доживљаја...

Значи да би ствари једном (некада сутра...) требало окренути и "аутохтонисте" звати историчари, а остало плаћеним самоубицама.
Одговори

(08-09-2013, 03:39 PM)Лепи Бора Пише:  Највећи број Српских аутохтониста не налази се међу историчарима!
Да не набрајам ни мртве, ни живе:
- Међу антрополозима сигурно преко 90% (рекли не рекли), већина рекла.
- Међу археолозима преко 60% од којих то многи и рекну (а има и званичну школу).
- Међу етнолозима (врло мали узорак), преко 50%.
- Међу генетичарима 100% (већина то и рекне).

"Наведене проценте сам навео":

а) Из главе.
б) Захваљујући истраживању које сам нашао ту и ту или спровео тад и тад.

Заокружи Боривоје тачан одговор. У случају да је под б) очекујем да то истраживање јавно и покажеш. Што наравно нећеш бити у могућности, јер исто не постоји, а и кад би постојало било би тотално другачије од овог Креза

(08-09-2013, 03:39 PM)Лепи Бора Пише:  Деретић НИЈЕ АУТОХТОНИСТА! Он је као и сваки квази Србин, учинио МЕДВЕЂУ услугу Србији!

Њега је "неко" пустио да износи у принципу тачне ствари (ипак "мало" надуване), али ДОКАЗЕ за своје тврдње - МУ НЕ ДАЈУ ДА ИЗНЕСЕ!

Победа КезКезКез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Морам овде да поближе образложим једну горе не довољно обрађену тему:
тзв: монтенегринство!

Како су апсолутно увек били свесни да глупост о Илирству шиптара, спада у глупост и подлост, над глупостима и подлостима, као и целокупна прича о досељеним Србима. Бојећи се веома лаког де аргументовања тих сплачина.

Британци су изузетно јако гурали да се Срби из Црне горе одрекну свог неупитног Српства. Како би онда само из тих квази-народа, којима ће признати Илирство, изводили остале историјске "истине", које им требају.

У томе им је погодовало:
- Државна самосталност Срба из ЦГ кроз велики део историје.
- Гордост ондашњих Срба, новије генерације.
- Незаинтересованост и хедонизам Срба из Србије.
...

Као и потреба да униште Србе на том делу морске обале, а који су већ једном и држали Русе на својој територији (две муве из ударца).

Сметало:
- Цела крвава историја Срба тог краја.
- Неупитно Народно опредељење за Српство.
- Чињеница да је Српски Племенски систем тамо најбоље очуван.
...

Одлука да се створи нови монтенегрински народ је донета.

Последице су видне, а реализација углавном позната. Да напоменемо само неке факте:
- Крвав обрачун у току првог рата са Србима тамо.
- Обрачун са Краљем Николом, као велика зла крв и срамота.
- Увођење и наметање комунизма пре и после другог рата са невероватном крволочношћу.
...

Преломне тачке су ипак биле, крај црногорске Монархистичке државности и увођење комунистичке државности.

Са колико је крволоштва увођен комунизам у црној гори, нека послуже примери: псећих гробља, као и послератни прогони Срба и Цркве. Нигде није комунизам тако увођен као тамо!

Ово сам испричао ради схватања колико је проблем широк и присутан и на какве све начине и зашто се труде да Српски Аутохтонизам буде уништен.

Наравно нема никакве шансе да успеју.
Одговори

Читам сада (докон што каже Дарко), где смо све причали о Српском аутохтонизму и сродним темама:

На: "Историјска методологија":
Историјска методологија

На: "Континуитет винчанске цивилизације":
Континуитет винчанске цивилизације

И овде!

Покушао сам да уверим Дарка (и друге), да аутохтонизам није бунцање:
- Изнео (без доказа), ставове: историчара, антрополога, генетичара и етнолога
- Изнео и образложио зашто је то веома шкакљиво питање и дао смернице
- "Доказао" глупост "сеобе Словена", примером о шиптарима.
- Изнео и ставове по неких ауторитета тих области.

Да би се од мене тражило да набрајам нпр: Рељу Новаковића, Олгу Луковић, и силну гомилу опште познатих упокојених аутохтониста? Да не говоримо о свима из свих векова.

Или да набрајам оне које ЈА знам да су аутохтонисти - да имају после проблеме?

Прво, да рецимо Дарко зна уистину чињенице, сам би нашао (лако) сведочанства за оно што сам тврдио. Да зна на какав су начин шиптари добили Илирство, тј. да зна доказе за ту лаж, не би му требало ништа друго! Значи обрни, окрени знање! А интернет не даје знање, него пуни људе лажима и измишљотинама.

Опет нисам сигуран да је свима јасно о чему се ради код историчара сеобара, па да појасним.

Да су Срби Илири, ЈАСНО је то СВИМА! А ПОГОТОВУ онима који се тиме баве - државним селидбарима!

Али да би се ово горе разумело, треба ОПЕТ ЗНАТИ!
Знати да најновије књиге и унутар њих теорије "селидбара", немају унутар себе више ништа од "селидбарења", сем позиве на радове ранијих професора, ментора, итд...

Или да будемо још прецизнији, када се САДА тврди да нису више у питању СЕОБЕ, већ ратничке групе - шта је то?

То је свест разних аутора да цео један систем, који је вековима држан, где су људи докторирали, магистрирали, студирали, писали радове, јели паре, НЕМА ВИШЕ НИ ЈЕДАН АДУТ!
То све мора кад - тад пасти, што пре (наравно) то боље.

Али, као што титина историографија, НЕЋЕ пасти тако лако, јер много их има са научним титулама, интересима и радовима тог типа, апсолутно исто је и овде.

Са тиме да "сеобари" имају још пуно задатака (и подршке) од њиховог комитета - британије!

И значи, да би све то човек могао да сагледа, НУЖНО је имати ЗНАЊЕ о тим стварима. Ја сам већ изрекао да ми то нису ни шпанска ни грчка села, па ко верује, нек верује и обрнуто. Потрудио сам се да што боље аргументујем све то, али да крећемо у историји од нуле до бинга - НЕМА ТЕОРИЈЕ!

Немам ни времена ни интереса за тако нешто. Немам ни спремљену литературу, јер ме је све то занимало релативно давно, па да опет све претресам од почетка, нема шансе. Запамтио сам смернице, овде их изложио, дао као подршку и нпр. проценте аутохтониста археолога, верујте (или не) то су (...) тачне процене!

Значи ко хоће овиме да се бави и да му буде 100% јасно да су Срби = Илири. Мора уместо да учи глупости са интернета, крене ДЕБЕЛО да учи из књига и радова!

Ако неко има питањце, радо ћу помоћи ако могу, али не именима аутохтониста.
Одговори

Данас, или сутра, за неко време...

Шиптари ће под заштитом "научног" света Србима ПРЕУЗЕТИ Грачаницу, Пећку Патријаршију, све захваљујући "НАШИМ" званичним повјесничарима!!!

Прво ће да је де-србизују, онда Илиризују и узеће је Шиптари!

А овде многи бране НЕВЕРОВАТНЕ фалсификате и педерлуке тзв. "званичне српске историјографије"!!!

Бране те гомиле тенденциозних тумачења и монтирања, које су извели овдашњи шакали - "историЋари"!!!

Једини "аргумент" радивоју радићу (нпр) је ко?
Па деретић!
А ни ту хуљу није ЗНАО и УМЕО да демантује, него се ОБРУКАО!!!

Ето ко су усисивачи државних пара - "историЋари"!

Зато, ако Србија не прекине са слављењем тих ХУЉА и не усвоји своју ПРАВУ историју: о Дражи, о Илирству, о много тога!

Пропашће!

А сам Бог сигурно неће Дозволити да се овакве лажи и даље шире!

Ха, да неће онај билмез престолоотимач Српске Круне и престолонаследник југославије, да стане педерима и историјским педерима на пут?

Оће, оће, да поједе воће...
Одговори

А ко ти каже да пре Пелазга исто није био неки народ на тлу данашње Грчке? Само зато што Пелазги нису записали да је ту био неко пре њих ти то узимаш здраво за готово?

Одговори

Ово је са теме Наслеђе Винче:
(13-09-2013, 11:57 AM)Громовник Пише:  ...
И досадан си више са тим Брозом и Енглезима, помињеш их и где треба и где не треба. И Јован Цвијић је сматрао да су Шиптари Илири, иако није био под утицајем ни Броза ни Енглеза.
Значи Цвијић није био масон?
Јер су масони суштински, КЛАСИЧНИ припадници британске обавештајне службе, поготову били онда. Интересантно је да некако никада нису били тако и ТРЕТИРАНИ?!

И што сам ја досадан, ако су се енглези СВУДА утрпали?
Јел треба о томе ћутати, бити енглез?
...

Да се вратимо на Српски Аутохтонизам.

Чињеница је да бити Српски Аутохтониста, по аутоматизму значи(ло) да се одричеш: рада у школама и државним установама, бесплатног издавања књига, промоција у медијима (новине, нпр), али и: потпадаш под удар општих поруга, великих сметњи и притисака, прогона, па све до физичког елиминисања.

Рецимо Милојевић, који је све то осетио још у 19. веку, а који уопште по својој озбиљности није одударао од ондашњих "научника".

И тако је било и под обреновићима, и под карађорђевићима и под титом, е онда долази Слобо!

Морамо овде поменути и масоне, са "слободним универзитетима"!

Рецепт је свуда исти:

Када су масони на власти, влада демократија и слобода универзитета. Новине и ТВ сасвим глатко прескачу, крију и оправдавају да:
Се слободно прогања и убија опозиција, а на факултетима не сме нико ни да прдне, да је другачије него то масонски комитет рече!

Када није масон на власти, новине и ТВ се свим силама УПИРУ да докажу како нема демократије и слободе универзитета!
Научници од једном нису више дужни да РАДЕ за ПАРЕ које добијају од друштва, већ су СВЕШТЕНИЦИ НАУКЕ!

То је била и ситуација код доласка Слободана Милошевића на власт.
Шиптари су били (и данас остали) Илири, малтретирали су Србе на Косову и Метохији, без икаквог обзира и то као РЕГУЛАРНИ НАСЛЕДНИЦИ тих Светих Српских земаља!

Јер БРИТАНИЈА је одредила да су ОНИ наследници Илира, у сврху БРИТАНСКЕ потребе да се Србији одузме Космет и дода албанији (исто БРИТАНСКОЈ творевини из 1912.), у сврху БРИТАНСКИХ тежњи да се Русији "тампонира" излаз на Средоземље! У тим БРИТАНСКИМ интересима, наравно да је БРИТАНСКИ тита играо по БРИТАНСКОМ плану! Као и пре и после тога сви БРИТАНСКИ обавештајци - масони.

Да се вратимо на Слобу.
У један мах Српство је добило слободу у СВИМ правцима, ПРЕЋУТНО је тада и прихваћено да шиптари НИСУ ИЛИРИ (јасно ки дан...) у сврху Српске борбе за Космет.

Али, "државни" историЋари под Слобом, беху у категорији слободних универзитета (тј. масони), па се нису претргли да ДОКАЖУ најједноставнију ствар на свету: Да су Срби = Илири, а да су шиптари досељеници (чак ни то...).

Уместо тога (гле чуда), опет на време УЛЕЋЕ (квази) историЋар деретић и својим ненормалним глупостима, ОЛАКШАВА посао "државним" историЋарима под Слобом!

Уместо да ураде посао, они налазе нову мету, да доказују да деретићеве приче о Србима пре амеба ниЈесу истините!?!

И СВЕ тако иде у овој држави:
Квази Краљеви, квази Четници, кавази историчари, квази политичари, квази Српски Аутохтонисти!

Најобичнији "масонски" шаблон, калуп, штанц...

Тако масон деретић (шпијун од вајкада, оф хорс), учини невиђену бруку од огромног броја правих Српских Историчара, који су (и сада) крваво плаћају своја уверења да наука мора бити Истинита, Праведна и непристрасна!

Данас само кажу: Срби = Илири = деретић (њихов брат, а то оћуте).

Е сад пошто често важи правило: "Да је било ово, било би оно..."

Шта би било да је Слоба био паметан, уместо луд?

Одмах би РАЗЈУРИО гнездо крпеља, нерадника и пијавица, речима:
"Народ вас плаћа, а ви држите страну титу и шиптарима - ЧИБЕ!"

Али, не!
Пристао је, или насео на (не мења резултат) на тезе о:
- слободи шпијунима у тајним организацијама
- слободи универзитета, храмова верске, лоповске и сатанске слободе
...
Па је према томе и резултат данас, свима видљив и мерљив...

Ипак остаје чињеница, да су бројни Српски Аутохтонисти у свим лудим режимима који су владали у Србији, покушавали и покушавају, да упркос бројним притисцима, подметачинама и уценама, помогну Србији да изађе на СВОЈ пут. Пут Светога Саве, Истине и Правде.

Али Бог и свака Правда - победити Мора.
А свака лажа ће отићи где јој је место, макар то било на крају времена.

(13-09-2013, 01:23 PM)Громовник Пише:  А ко ти каже да пре Пелазга исто није био неки народ на тлу данашње Грчке? Само зато што Пелазги нису записали да је ту био неко пре њих ти то узимаш здраво за готово?
Видиш ваљда да спадам у оне који врло мало вреднују ИКАКАВЕ "сеобе народа", тако и за Пелазге и њихове претке, јер је то мало битно.
Одговори

Али не спориш ваљда чињеницу да су и сами Хелени досељени однекуда, те су по досељењу приметили и записали постојање Пелазга, који су ту били пре њих?

Слажем се да историју не треба злоупотребљавати у дневно-политичке сврхе, као што то раде светске силе, делом и да би сакриле своја недела из пролости.

Одговори

У сваком случају,
да су историЋари чак ЛАГАЛИ да су Срби били пре амеба,
па да их човек и разуме (бране своје...),
а шта рећи овако?
Прескачу милионе доказа и ФОРСИРАЈУ милијарде лажи на штету својих храниоца и свог потомства и бруку својих предака!

Такав ће им и Суд бити.

(13-09-2013, 02:17 PM)Громовник Пише:  Али не спориш ваљда чињеницу да су и сами Хелени досељени однекуда, те су по досељењу приметили и записали постојање Пелазга, који су ту били пре њих?

Слажем се да историју не треба злоупотребљавати у дневно-политичке сврхе, као што то раде светске силе, делом и да би сакриле своја недела из пролости.
Нема шта да се ја слажем, или не слажем. Чињеница је да су Грци досељени из Африке на Балкан, али ПРЕ СВЕГА у малу Азију! Успели су да у доста градова завладају над подељеним староседеоцима, али пре свега у малој Азији.
Одговори

А ко је био пре Пелазга на територији данашње Грчке?

Ти рече да "мало вреднујеш ИКАКВЕ сеобе народа". Како то одједном у случају Грка прихваташ као чињеницу?

Одговори

(13-09-2013, 07:38 PM)Громовник Пише:  А ко је био пре Пелазга на територији данашње Грчке?

Ти рече да "мало вреднујеш ИКАКВЕ сеобе народа". Како то одједном у случају Грка прихваташ као чињеницу?
Ово прво није битно. Битно је да су Пелазги били чист продукт Винчанске групе. На крају крајева небитно...

Што се тиче вредновања сеоба народа. То би била посебна тема, али ајде нешто "укратко" (25 км).

Класичан појам сеобе народа, узрокован је тиме што протестантски секташи нису знали да читају Свето Писмо у 19. веку.

Читајући тамо како је Бог Израиљу дао земљу филастејаца и амонаца... У 19. веку разни национал романтичари (читај фашисти и расисти...), хтели су да ту "законитост" пребаце и на свој "свети" народ. Да би онда имали легалитет да пљачкају, отимају и освајају туђе државе, од "несветих" народа.

Сад мора и да додамо следеће.
По Цркви Христовој (Православној), не треба мирјанин да чита директно Свето Писмо, јер ће сигурно отићи у ЈЕРЕС!
Свето Писмо се једино може разумети, ако се зна и Свето Предање (Чувано у Недрима Цркве). У супротном човек пада у јерес.

Конкретно код заузимања територија амонаца, моаваца и филастејаца, Израел је од Бога добио ту НАРЕДБУ и ту ЗЕМЉУ!

А добио је јер су ти народи били толико ГНУСНИ, да је то неописиво (оном ко не зна о чему се ради). Спавање са родитељима, силовање деце и мушкараца, печење своје рођене деце (ритуално на тигању...) и још горе поступке содоме и гоморе, Бог више није хтео да Толерише!

Тако је Бог који је ту земљу Дао амонцима, моавцима... одлучио да је Да Израелу. Што значи да је Бог сваком Народу Дао земљу да живи у Миру и Праведно. Уништити неки Народ и отети му земљу, може само Бог!

Наравно, звекани то нису знали (нити могли знати, нити хтели...), па су тражили сеобе свуда и увек...

Једна од тих сеоба је и сеоба Грка, на просторе Пелазга.
Ван свих прича о томе да су Грци истребили Пелазге, са сигурношћу се може рећи да су их углавном асимиловали, односно САМИ ПРЕУЗЕЛИ масу ствари од Пелазга и постали (сем језика) Пелазги. Тај процес је тотално завршен тек почетком 20. века...

Исту вредност има и Бугаризација Срба, остало је све ИСТО, чак и језик, а само је народно име промењено.

Слично је и мађаризација Словена у панонији, све исто сем имена народа и језика.

Укратко, од свих тих сеоба, истребљења, промена становништва у пракси НЕМА НИШТА!

А то поготову (не)важи за сеобу Словена и истребљење Илира!
Тога НЕМА НИ У ЧЕМУ, ни крви, ни језику, ни имену, ни култури - НИГДЕ!

Тога има само у умовима и књигама (плаћених) тровача Српског Народа.
Одговори

Нисам на прави начин објаснио став Цркве о питању читања Светог Писма, па морам да коригујем.

Нови Завет, апсолутно могу и треба (да не кажем мора), да чита СВАКО!
Ту нема ничега што захтева неко не знам какво образовање, или искуство.

Са Старим Заветом је ствар много другачија!
Није немогуће да ће га неко читати и правилно (јасно) схватити!
Али такви су 1 у 10 милиона (ако ико уопште).

Наиме Стари Завет, је толико комплексан, да се не може разумети без Духовног вођства!

Ако је човек Светитељ, ствар је у реду, па према томе је НУЖНО да мирјанин има Светитељска објашњења тих догађаја, да би правилно уопште разумео тему над темама! Али ко је од нас Свет?

Може само да буде горди будалаш, да то и помисли...

У супротном, мирјанин пада или у јерес, или духовно малакше - пада у депресију.

А све то "протеривање камиле кроз иглене уши", се заиста ИЗБЕГНЕ када се пре Старог Завета, прочитају неке од бројних књига Светих о читању Старог Завета. Свеједно, ако је неко пао у депресију, мора читати дела Светих и требало би да му буде боље, мада БОЉЕ то урадити пре! Јер Свето Писмо Старога Завета, заиста је књига над књигама, комплекснија од било ког другог дела (сем Новог Завета).

П.С. Дарку остадох "дужан" за народ који је био у Грчкој пре Пелазга. Било је неког народа (или Племена), али сам име заборавио. Углавном они су асимиловани и постали Пелазги, а то би требало да је било у време првог Аријевског похода. Он је био више "културни" поход, па је вероватно у питању била мирна асимилација (уз услов да су уопште и били национално другачији од Пелазга). Зато то заиста нема неке везе, бар колико се сећам, а врло лако могуће да нисам у праву.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним