Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

Путинофили на апаратима.Испаде комичар из Кијева много тврђи орах.

Како су се само к...и,те Руси имају ово те оно,а војска им је распад класичан,као јна код нас.

Трули су,комунизам их је урнисао,25 година човек влада,па то нисмо имали на за време Бас партије у Ирски тако уништавање људи и система.

Тишина у Србији.

Руси губе на фронту!

Језива тишина!!!

Жали Боже младих осакаћених,уништених људи?За шта за кога?

Занимљиво највећи путинофили(не русофили није Путин Русија)су ови наши са запада?!Па дођите рођаци,па идите на фронт и помозите.Јунаци владе м...а на западу који ратује против Руса,и одатле злоупотребљавајући гостопримство млате по нету.
Одговори

Постало је очигледно да Руси немају апсолутно никакву намјеру да крену напред, можда чак ни до краја рата. Чини се да су се задовољили овим што имају. Јер да су хтјели да крену, кренули би већ много пута (за годину дана, нису мрднули са мјеста, осим Вагнер око Бахмута). Одговор зашто, вјероватно је једноставан, зато што не могу.
Као што у овој офанзиви ни Украјинци не могу ништа, тако не могу ни Руси, потребне су стотине хиљада жртава да би се освојио осредњи градић. Па како онда да Украјинци освоје Бахмут, Мариупољ, Доњецк, или Руси Херсон, Одесу, Харков? Данас је свјетски догађај кад неко освоји неко село које ни не постоји. Погледајте Маринку или Авдијевку, тешко утврђена села око који борба траје годинама. Па шта мислите, шта се налази иза њих ако их Руси освоје? Гомила исто тако деценију утврђиваних села.
Украјинци морају да се помире са изгубљеном територијом, Руси да се помире што су испустили харковску и херсонску област, и то је то.
Одговори

Управо то.

Што би рек'о један новинар Руси не могу да изгубе али не могу ни да победе...

Штета за Доњецк. Држе само 30%. А Славјанск и Краматотск који су симболи зла према Русима остају у рукама Украјинаца.


Укри шта су урадили, урадили су. Иде зима. Не верујем у неку поновну контраофанзиву. Око Работина и Бахмута им је једино преостало нешто мало простора.

Мислим да је време за мировну конференцију и поделу Украјине на Западну и Источну Украјину.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Украјина је оптужила три земље ЕУ,  а то су: Пољска  Мађарска и Словачка, да воде непринципијелну политику према Украјини, јер одбијају да приме огромне количине јефтиног жита из Украјине. С друге стране, ове три земље, а ускоро вероватно и Хрватска, увеле су привремене мере заштите од увоза појединих пољопривредних производа из Украјине, по знатно нижим ценама, правдајући то заштитом локалне фармерске производње.
Тај проблем нема Овај и његов режим.
Наиме, прошле године, у страху од нестанка напајања електричном енергијом, Украјина је испразнила све своје резерве залеђених малина. Ради се о количини од око 25 хиљада тона замрзнуте малине. Најмање једна половина те количине украјинске малине увезена је у Србију, по багателним ценама. Оригинал, а то је малина која није пребирана по квалитету, купљен је франко Србија за 0,65 центи. Односно за око 80-85 динара. 
Поставља се питање шта ће Србији толика количина малине? Одговор је врло јасан - малина је откупљена ради даље препродаје. Наиме, годинама Србија увози малине из Пољске, Мађарске и Украјине. Ради се о јесењим сортама малине које се производе у тим земљама и намењене су за продају у свежем стању. Све количине те јесење малине које се не откупе од немачких, данских, шведских или холандских трговинских ланаца, остају залеђене у пољским, мађарским или украјинским хладњачама. Једини начин да се те малине некако продају је да их откупе српски хладњачари и помешају са летњим сортама малине које се гаје у Србији. Тако се годинама спуштао квалитет српске малине у извозу, а под брендом да је то српска малина, и самим тим спуштала цена малине, а увећавао се приход хладњачара. 
Међутим, када је из Украјине, 2022. године, стигла количина малине која је већа и од домаће производње, цена српске малине у извозу пала је драстично. Хладњачаре - извознике је то погодило само донекле, мале хладњачаре који не извозе јер не могу добити никада дозволу за извоз од Министарства пољопривреде која се издаје на годишњем нивоу, погодило је озбиљно, а произвођаче малине у Србији - погодило је ДРАСТИЧНО! Читава ситуација је толико катастрофална да је Србија пред потпуним колапсом производње малина.
Наравно, уместо да брине о најосновнијим интересима малобројних српских сељака, Овај једе леба упола са паризером. Ово нису радили ни најординарнији мрзитељи Срба, комунисти и Хрвати, који су владали овом несрећном земљом. Али, Овај је показао још једном да је непревазиђена џукела.
Одговори

Руси да имај м** да, сада када удари зима да ударе јаку  офанзиву буквално би самлели Укре чија НАТО опрема најбоље не функционише у зимским условима.

Иначе Укр контраофанзива се смањила и једни и други су дебело укопани о већих озбиљних померања неће бити, можда код Работина, Бахмута и Купјанска који километар горе доле.


Дижу се и са једне и са друге стране огромни одбрамбени бедеми уз минирање,жице, бетонске стубове са осматрачницама и гомилом артиљерије уз огроман број ровова.

Крај рата је близу, једино ко Руси не ударе офанзиву, мада им дајем 10% да ће то да изведу. И једна и друга страна су пуно исцрпљене.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Нека је против Руса, па макар био и нациста.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/skand.../230925067
Одговори

[Слика: IMG-a97dead06c910d703efa669e18034667-V.jpg]

У Оружаним снагама Украјине појавиле су се српске гранате ХЕ М93П1 калибра 30 мм за аутоматске бацаче граната АГС-17, које је произвела компанија Слобода 2023. године.

Смешно је да су Срби покушали да сакрију порекло муниције променом фабричке шифре из SČ(Слобода Чачак) у АА, што довољно говори о одличном познавању произвођача крајњег купца њихових производа.


Восток

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Раније сам претпоставио да до напада руске армије неће доћи док се не реши питање авиона типа ф-16, који су громогласно најављивани као помоћ чланица НАТО према Украјини. Међутим, рат на подручју Израела и Палестине радикално је погоршао ситуацију за Украјину, која готово доминантно зависи од помоћи Запада, али пре свих САД. Пошто се главна пажња Беле куће сада преусмерава према одбрани Израела, Украјина ће за њих постати секундарно питање.
Већ такав развој ситуације је довољан да руска армија искористи све мане којима обилује Украјина и да пређе у офанзиву. 
Та руска офанзива је већ почела на различитим правцима. Највише су одмакли у области Купјанска, али то не значи да ће то бити главни правац ударца. Вероватније је да ће Руси покушати пробој на више, а можда и на више десетина праваца, и тако проверити непријатељску линију одбране, а да ће онда ударити тамо где је најтање.
Оно што је сигурно је да то неће бити само копнени напад. После вишенедељног ракетирања украјинске војске у области од Одесе до делте Дунава, врло је вероватно да ће руска армија покренути Црноморску флоту и покушати и напад на територију око Одесе и Николајевска. Уз то треба додати и веће укључивање ваздушних снага руске армије.
У сваком случају, уколико се сукоб у Израелу и Палестини ускоро не заврши, а по својој прилици и неће, може се очекивати убрзање завршетка сукоба на простору Мало Русије.
Одговори

Ове приче о тобожњим великим руским офанзивама слшамо већ годину дана.

Истина је скроз другачија.Војска им је ко јна 90-тих,потпуно су у глави и даље у времену комунизма,агент кгб-а више не зна,а изгледа није ни знао,шта је циљ овог рата.

Ко другачије покуша да делује фасује робију,запали му се и сруши авион,или се случајно оклизне.

Ово није национална и родољубива већ бољшевичка Русија.Потпуно су војно и економски лимитирани.
Д од демократије ту нема,човек јаше 25 година,то је сваком јасно да ту нема никаквог система,већ ко и код нас самовоља једног човека.


Са друге стране имамо слепе слуге четвртог рајха,ал они мени нису тема.
Тема је Русиха која је у оковима бољшевизма а то овде нико не види.
Одговори

[Слика: IMG-af608a2f1c1cc1d086636e435e2ef66e-V.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Генералштаб Украјине: Руси нападају, најжешће борбе у правцу Маринке

https://www.politika.rs/scc/clanak/58027...cu-Marinke
Одговори

У наредних пола године може се очекивати помјерање само код Авдијевке, тј. Руси би требало да је заузму кроз мјесец два три, слично као Бахмут.

Укр офанзива је завршена одавно, потпуна катастрофа. Чак и најоптимистичнији Руси су очекивали да Укр пробију бар прву линију. Штета што се не може доћи до објективних процјена о губицима.
Сад је питање какве су одбране линије на украјинској страни ако буде руске офанзиве некад
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 8 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним