13-02-2017, 08:33 AM
(11-02-2017, 05:34 PM)Бенито Пише:(11-02-2017, 01:12 PM)Vlad Alekš Пише: 2. Бенито је добро одговорио за Михиза. Ево још једног у вези са њим. Пре пар деценија се појавио књижевни пројекат "Српска књижевност у 100 књига". Предговор за једну Дучићеву књигу је написао један књижевни критичар и културни радник. Али авај, потпао је под немилост режима, па је ту критику потписао Михиз. Михиз је био поштен па је хонорар дао правом аутору. Ко је тајанствени критичар?Под два , мислим да је у питању Жика Стојковић.
Јесте Жика Стојковић, Бог да му душу прости.
(11-02-2017, 06:42 PM)Милослав Самарџић Пише: Под 1 треба да је византијска кухиња.
Јесте византијска. Или боље речено - ромејска кухиња.
Када су Турци стигли у ове наше крајеве, они су били номадско племе, те су сходно томе имали и једноставну исхрану - млеко и месо. За префињену гастрономију неопходан је висок степен културе, а Ромеја је по том питању била број један цирка 1000 година. Турци су, уселивши се у Цариград, преузели и ромејску кухињу. Вероватно сада мисле да су све те посластице они измислили.
Ево једног питања из кинематографије.
Легенда вели да је Мартин Скорсезе, одгледавши филм једног српског редитеља, снимио свог култног "Таксисту" са Де Ниром у главној улози. Како се зове тај наш маргинализовани редитељ, чији је један филм био чак тридесетак година закључан у удбашком бункеру?
Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!