Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.25 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Србија комуњарска!
#43

Данас се први,од инфлацијских времена, десило да радници Застава Оружја не приме плату.Директор фабрике, сестрић Драгице сељанчице,помера рекорде својих комуњарских колега из Милошевићевог времена. Само се ви жути радикали зајебавајте.Не познајете ви српски народ,кад будете вирили из мишјих рупа питаћу вас онда. Говно је на Давосу и вероватно ће да смисли неку лаж како није знао ништа о томе. Ова говна из БИА,пошто припадају цивилном сектору, нека склањају Томислава,Драгицу и све дебиле Николиће јер ће народу да прекипи.Наравно, са све овим директором фабрике који је претходно упропастио Крушик.

Стоко,радикалско жутаћка мутирана,ова држава није створена да се ви зајебавате са њом.Немојте само да се заиграте много, може јебено да буде.

Мрш!
Одговори
#44

Нити сам радник ове фабрике, нити сам ја остао без плате али ово нема смисла.Исто тако нема смисла што грађани Србије ћуте као пичке и онда када се њима деси нешто,нема никога да помогне.

Ево шта ради багра.

Sukob sindikata u Zastava oružju Kragujevac



Цитат:Sindikalna organizacija Zastava oružje u Kragujevcu osudila je sve učestalije pritiske na radnike fabrike kako bi se iščlanili iz tog Sindikata i pristupili Industrijskom sindikatu, a koji, kako tvrde, vrši predsednik Nadzornog odbora Ivica Marjanović. Indistrijski sindikat pak negira ovakve navode, i poziva radnike da im prijave bilo kakav vid pritiska koji trpe.

U Sindikalnoj organizaciji Zastava oružja koju predvodi Dragan Ilić kažu da se “veliki broj radnika žali na teror koji se ogleda u ucenjivanju i pritisku da svoja prava neće moći da ostvare ukoliko se ne iščlane iz Samostalnog sindikata”.

- Veliki broj rukovodećeg kadra se poziva u kasnim večernjim satima, sa pretnjama da moraju da se iščlane iz našeg Sindikata, što je nedopustivo i u suprotnosti je sa domaćim i međunarodnim pravom. Država Srbija je potpisnik Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima iz 1948. godine, gde je nedvosmisleno predviđeno da se „niko ne može primorati da pripada nekom udruženju“, dodaju u sindiklnoj organizaciji Zastava oružje.

Sindikat je o ovom problemu već upozoravao Vladu Republike Srbije i Ministarstvo odbrane u više navrata i, ukoliko se nastavi sa daljim pokušajima razbijanja Sindikata Zastava oružje u Kragujevcu, kao i daljim šikaniranjem i terorom radnika, organizovaćemo oblike radničkog otpora i protesta zbog nezabeleženog ponašanja kršenja sindikalnih sloboda od strane Vlade Republike Srbije oličene u predsedniku Nadzornog odbora Ivici Marjanoviću.

Sa druge strane, u Industrijskom sindikatu koji predvodi Dragan Milosavljević kažu da oni ne maltretiraju zaposlene da se iščlane iz druge sindikalne organizacije. Takođe, pozivaju radnike kragujevačke fabrike da ukoliko trpe bilo kakav vid torture od Industrijskog sindikata da im se obrate kako bi bili obeštećeni i moralno i u velikom novčanom iznosu.

Oni traže od Samostalnog sindikata da idućih dana javno na oglasnim tablama i u medijima objavi imena zaposlenih koji su na bilo koji način pretrpeli teror, ucenjivanje i pritisak, a u vezi sa novoformiranim Industrijskim sindikatom i ako postoji ijedan takav zaposleni Industrijski sindikat će se javno suočiti sa njim i snositi sve posledice.

Свима вама полудебилима који сте на првим изборима гласали за Слободана Милошевића,треба одузети право гласа, боље вама одузети права гласа него да људи сами себи одузимају живот.Говно је побегло на Давос да не буде ту. Иначе велика економска корист за нас у пм је његово присуство тамо.

Ова фекалија растура фабрике у континуитету.Једну за дргом. Име му је Младен Петковић и по занимању је мајмун смер бабун.

[Слика: Mladen-Petkovi%C4%87.jpg]

Цитат:Rođen je 1978. godine u Zrenjaninu.

Navodi da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu.

Bio je pomoćnik direktora Su-Port (JAT) Beograd i direktor „Kovačkog centra“, Valjevo. „Postao je direktor ‘Krušika’ u januaru 2014. godine kao kadar Srpske napredne stranke. Ovu funkciju je obavljao sve do 19. novembra 2018. godine, odakle prelazi na poziciju direktora ‘Zastava oružja’ iz Kragujevca“, navodi sajt „Javno.rs“.





Цитат:DOSIJE: KAKO SE IZVLAČI NOVAC IZ VOJNE INDUSTRIJE


Mesecima već domaću javnost potresaju nezapamćene afere i skandali vezani za, najblaže rečeno, sumnjive poslove u trgovini oružjem, čiji su glavni akteri trgovci oružjem bliski državnom i vrhu vladajuće Srpske napredne stranke, i čime se nanosi nemerljiva šteta vodećim fabrikama domaće voine industrije, najstarije i najvitalnije industijske grane u Srbiji, inače. Najčešće se u rečenom kontekstu pominje valjevski Krušik, čije proizvode (mine, granate i rakete) pojedini privatni trgovci, pre svih firma GIM, koju uglavnom zastupa otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića – Branko (Stefanović), Slobodan Tešić i arapska kompanija Internešenel golden grupa, sa sedištem u Abu Dabiju, preprodaju tako što ih od proizvodjača nabavljaju znatno jeftinije i od državnog izvoznika oružja i vojne opreme, kompanije Jugoimport SDPR, a da ih krajnjim korisnicima u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prodaju po dvostruko višim cenama.

Javna je tajna, međutim, da Saudijska Arabija i Emirati ne koriste kupljeno srpsko oružje, već da ga, najčešće posredstvom američkih kompanija, prosleđuju svojim koalicinim partnerima na Bliskom istoku. Bilo je slučajeva i da na taj način izvezeno srpsko oružje završi u rukama džihadista, kao što se to nedavno desilo u Jemenu, gde je registrovano da Krušikove granate poseduju borci Islamske države, čime se dodatno urušava medjunarodni status domaće vojne industrije, pa i same države Sribije.

Najviši državni zvaničnici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministri policije i odbrane, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, uporno i sve glasnije tvrde da privatni trgovci oružjem nisu povlašćeni kupci Krušikovih i proizvoda ostalih vojnih fabrika. Istovremeno, iz državnog vrha stižu, opet sve glasnije optužbe na adresu uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, kojeg nazivaju “špijunom i izdajnikom”, kao i onih medija koji, na osnovu dostupne dokumentacije, pišu o malverzacijama u trgovi oružjem.U kampanju protiv uzbunjivača Obradovića i medija ovih dana, očito po nalogu “odozgo”, uključila su se i poslovodstva i od vlasti kontrlisane sindikalne organizacije.

Tako je poslovodstvo Krušika početkom tekuće sedmice od sindikata koji deluju u Krušiku zahtevalo da zajednički optuže delovanje uzbunjivača Aleksandra Obradovića, dok su pojedine sindikalne organizacije u Zastavi oružju (UGS “Nezavisnost” i Industrijski sindikat) minulih dana javno stali u odbranu poslovodstva i Nadzornog odbora fabrike, dok su za poslovnu agoniju tog preduzeća,čiji su dugovi od 17 milijardi dinara i gubici od 30 miliona evra, odavno pojeli kapital Zastave oružja, bez imalo stida, optužili svog kolegu, lidera Samostalnog i najmnogoljudnijeg oružarskog sindikata Dragana Ilića.

Nevolja po Vučića,Brnabićevu, Stefanovića, Vulina, te poslovodstva i kontrolisane sindikalne organizacije u domaćoj vojnoj industriji leži, čini se, u tome što ih činjenice uveliko demantuju. Krušikove granate koje su jesenas otkrivene u rukama boraca Islamske države u Jemenu, prethodno su, prema dokumentovanoj informaciji specijalizovanih inostranih portala, nakon što ih je kupilo Ministarstvo odbrane Suadijske Arabije, u tu zemlju (Jemen) izvezene preko Avganistana, uz posredovanje neimenovane američke kompanije. Ali, tih 517.000 Krušikovih granata u Saudijsku Arabiju izvezla je kompanija GIM, u vlasništvu Gorana Todorovića, a koju je, kako se, crno na belo, vidi iz javnosti dostupne dokumentacije, u konkretnom slučaju, u pregovorima sa Krušikom, predstavljao Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

Kako je GIM od Krušika nabavljao proizvode te fabrike, naš list je “opisao” pre nepunih mesec dana, nakon što je obznanjeno da je Branko Stefanović, u junu, putovao u Saudijsku Arabiju kao specijalni savetnik u GIM-u. Ta firma (GIM) je, naime, 3. oktobra 2018., sa Krušikom verifikovala treći i poslednji ugovor u toj godini (28/13-GIM-KV/20183) o kupovini i izvozu mina. Dva meseca ranije, potpisan je predugovor u vezi sa tim poslovno-izvoznom aranžmanom kojim je predvidjeno da Krušik GIM-u isporuči 60.000 mina u kalibru od 60 milimetara, 150.000 mina 81mm, 50.000 mina 120mm i 7.000 mina 82mm. Krušikove mine (ukupno 267.000) u Saudijsku Arabiju su, prema ugovoru GIM-a sa predstavnicima te zalivske zemlje, trebalo da budu isporučene u četiri lota. Prva dva isporučena su avionom: jedan krajem novembra prošle, a drugi u martu ove godine. Treći lot put Arabije krenuo je, u junu, iz luke Burgas, dok je isporuka četvrtog u toku. Naši izvori, na osnovu dokumentaciju kojom raspolažu, odgovorno navode da je GIM Krušikove mine od 60 i 120 milimetara od valjevske fabrike kupovao po ceni od 45,20 dolara, a da ih je partneru u Saudijskoj Arabiji prodavao dva puta skuplje, odnosno za 90 dolara po komadu.

Troškovi proizvodnje Krušikovih mina još 2014. i 2015. iznosili su 44,99 dolara, a krajem 2018., kad je sklopljen ugovor sa GIM-om sigurno su, zbog povećanja cena rada, repromaterijala i energije, mogli su da budu samo veći. To, pojednostavljeno, znači da je GIM mine od Krušika, koje je, ponovimo, plaćao 45,20 dolara po komadu, kupovao po proizvodnoj ili čak i nižoj ceni, uprkos činjenici da je tržišna (fabrička) cena tog proizvoda, prema cenovniku Krušikove nadležne službe, bila 52,40 dolara. Državna kompanija Jugoimport SDPR je Krušikove mine plaćala 51,90 dolara, odnosno za 6,70 dolara više od cene po kojoj ih kupuje GIM. Kad se ta razlika u ceni od 6,70 dolaara pomnoži sa 210.000 mina od 60 i 120 milimetara, dobije se iznos od blizu 1,5 miliona dolara, za koliko je samo u toim jednom poslu Krušik štetovao poslujući sa trgovcima oružjem bliskim državnom i vrhu SNS-a.

Ali, nisu Krušik, Prva petoletka, čiji su minobacvači, kako se špekuliše, privilegovanim trgovcima takodje prodavani sa popustom,oštećeni samona taj način. I Krušik i gotovo sve ostale vojne fabrike imale su i imaju teškoće u poslovanju i zbog toga što Slobodan Tešić, GIM i Interenešenel goleden grupa preuzimaju oružje ne samo bez uplate avansa, iako je u oružarsklom biznisu pravilo da nema robe bez avasna,nego je uzimaju i be zplaćanja.Otuda ove tri kompanije Krušiku, na ime uzete a neplaćene robe, duguju oko 820 miliona dinara,odnosno više od sedam miliona evra. Račun Krušika ,inače, već tri godine uzastopce je u blokadi. Žrtve ovakvog odnosa trgovaca oružjem prema vojnim fabrikama je i užički Prvi patizan koji je početkom septembra, bio prinuđen da zakatanči municiju namenjenu Tešićevoj firmi Partizan tek, koja nije platila prethodno preuzetu i u inostranstvu prodatu robu.

Uz sve ovo, poslovanje Krušika u poslednjih nekoliko godina opterećuje i armija od oko 2.000 radnika koji su, 2015. i 2016., dovedeni iz svih delova Srbije, a najviše iz Uba, Mionice i Lajkovca, što je teren koji politički kontroliše predsednik Izvršnog odbora SNS-a i kum Aleksandra Vučića Darko Glišić. Radi se mahom o NK I PK radnicima koji su angažovani na odredjeno vreme, od kojih su neki i potrebni fabrici, ali većina, tvrde naši izvori u Krušiku nisu, a jedini razlog zbogh kojeg su zapošljei je taj što su deo partijske vojske SN S-a.

List DANAS i Glas Šumadije u prethodnih nekoliko meseci u više navrata pisaali su da su privatni trgovci, najpre firme Slobodana Tešića (Partizan tek i druge) i Petra Crnogorca (Tehnoremont), a zatim GIM,u kojoj je Branko Stefanović jedan od vodećih ljudi, te arapska kompanija Internešen golden grupa, povlašćeni kupci Krušikovih proizvoda postali 2015.godine,u vreme dok je na čelu te fabrike bio Mladen Petković, kadar Srpske napredne stranke i totalni anonimus u oružarskom biznisu. Mladen Petković je, podsetimo, krajem prošle godine iz Krušika prekomandovan u kragujevačku Zastava oružje, gde je na direktorskoj funkciji nasledio prethodno, bez ikakvog obrazloženja smenjenog pukovnika Milojka Brzakovića. Medju poznavaocima ove problematike špekuliše se, ne bez osnova, reklo bi se, da iza ove smene stoje domaći trgovci oružjem bliski državnom i vrhu Srpske napredne stranke , konkretno Slobodan Tešić i šef BIA Bratislav Gašić.

Zastava oružje je u sve težoj situaciji koja, prema našim saznanjima. gotovo da nije ništa bolja od one u Krušiku. Zastava oružje je ubedljivio najveći poreski dužnik medju držvnim kompanijama i vojnim fabrikama u Srbiji, ali i jedina u kojoj država, uprkos zaključćcima Vlade iz 2011.,2012. i 2013, taj dug (od svih 17 milijardi dinara) konver tovala u državni ulog u kapitalu preduzeća. Zašto, otvoreno je pitanje. Nije malo onih koji smatraju da država namerno opterećuje poslovanje kragujevačke fabrike, kako bi je lakše privatizovala, zašta su uslovi stvoreni sredinom prošle godine, kad je donet novi Zakon o proizvodnji i prometu naorzužanja i voine opreme kojim je,izmedju ostalog, ptedvidejena i prodaje dela kapitala domaćoh vojnih fabrika inostranim i domaćim investitorima. Slučajno ili ne, tek firma Branka Stefanović, United BG , ove godine registrovana je i za proizvodnjuoružja.

Trenutno najveći problem domaće vojne industrije, ipak je je to što je, smatraju upućeni, stavljena pod gotovo potpunu kadrovsku i poslovnu kontrolu trgovaca oružjem bliskih vrhu vladajućeg režima, pre svih bivšem minustru odbranu i aktuelnom šefu BIA Bratilsvu Gašiću, ministru policije Nebojše Stefanovića i, naravno, Aleksandru Vučiću. Kontrola vlasti podrazumevala i u ranijim vremenima, ali nikada, tvrde u vojnoj industriji, na aktuelni način, posredsvom trgovaca oružjem. Posledica toga je velika proizvoidno-poslovna kriza u Krušiku, te činjenica da ni u ostalim vodećim fabrikama domaće vojne industrije – užičkom Prvom partizanu i Zastavi oružju, na primer, prema informacijama iz tih preduzeća, „situacija nije kao što je bila“, i što je njihovo poslovanje, pre svega izvoz oružja i vojne opreme, pod sve gušćim velom tajnovitosti.

Nije, naime, nikakva novost da Srbija izvozi oružje i vojnu opremu na Bliski istok, odnosno u Irak, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate, i da to čini, uz formalno poštovanje domaćih i medjunarodnih propisa, i uz saglasnost Sjedinjenih Američkih Država. Najviše Zastavinog lovačko-sportskog i pešadijskog oružja u poslednjih nekoliko godina, uostalom, prodaje se SAD-u, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prvi veliki posao Emirata u Srbiji bio je, 2012.godine, kupovina Zastavinog pešadijskog naoružanja (za deset miliona dolara), nakon čega se krenulo sa „Beogradom na vodi“ i drugim poslovnim aranžmanima sa biznismenima i prinčevima iz te zemlje, s time što je onaj sa prodajom, to jest kupovinom oružja bio u potpunosti legalan i transparentan.

Sporno je, medjutim, što izvozne poslove sve više preuzimaju privatne kompanije bliske vlastima, medju kojima je , javna je tajna, i dalje najznačajniji Slobodan Tešić koji je čitavu deceniju (od 2003. do 2013.) bio na “crnoj listi” Ujedinjenih nacija , zbog toga što je srpsko (Zastavino) pešadijsko naoružanje, 2002., namenjeno Nigeriji, “zalutalo” u Liberiju, koja je, zbog gradjanskog rata u toj zemlji, bila pod medjunarodnim sankcijama. Slobodan Tešić je od kraja 2017. na “crnoj listi” američke administracije, a nedavno je Stejte department uveo embargo svim Tešićevim kompanijama i najbližim mu saradnicima.

Slobodana Tešića, koji je, 2009,. pod pritiskom “spolja, bio onemogućen da iz Srbije trguje oružjem, u oružarski biznis na velika vrata, 2013. godine, vratio je tadašnji ministar odbrane I prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, i to tako što ga je uveo kao posrednika u već ugovoreni posao izmedju Jugoimporta SDPR i Ministarstva odbrane Libije. Tešić je u taj posao, vredan blizu 100 miliona dolara, ušao sa svojim kiparskim firmma , dok se Jugoimport, bez ikakvog obrazloženja, povukao iz tog izvoznog aranžmana.U međuvremenu, bez ikakve dileme, zahvaljujućki ocu ministra policije Branku Stegfanoviću., porastao je I GIM, koji je, do pre koju godinu, bio marginalni igrač u oružarskom biznkisu. Narastao je toliko da se sve ozbiljnije priča da planira da, sa italijansmkom BERETOM, udje u Zastavu oružje.
Piše: Zoran Radovanović

http://www.glassumadije.rs/dosije-kako-s...ndustrije/


Цитат:Bivši direktor Krušika Mladen Petković i njegova supruga su za prethodnih godinu dana stekli nepokretnosti vredne najmanje milion evra


Јебо те ко те поставио на место директора,овнино једна полтронска. Овакви уништавају државу, са оваквима се треба обрачунати. Ти ћеш да уништаваш нешто што има традицију скоро два века пичка ли ти материна менталаћка.

Колико ви не познајете Србе,то је скандалозно.Сваки Србин је једна бригада!А овакве као што је овај изводиће на јавно стрељање по закону!


У свим овим недаћама,драго ми је што је Крагујевац први град који ће се ослободити ових гована.Тако је и са Милошевићем било. Све почиње у Крагујевцу.
Одговори
#45

Док се ови властодржци и квази опозиција препуцавају,авнојевска наказа је на ивици грађанског рата. Нема нама бољитка док се не отарасимо оних што се презивају као пољопривредне алатке и речни гмизавци.

Сви зинули у ЦГ,што је вероватно и план овдашње багре да одвуче пажњу од Србије.Само су се прерачунали мало,има овде још увек оних који имају и мозга и муда.

Зато Србијо,ако те има, гледај и слушај шта паметни имају да кажу откачи се од фукаре пристигле 1945. године.

Ови људи имају шта да кажу и вреди их послушати,Јевтовића качим други пут исти клип,генерала Стојановића први пут.




И да наравно, око економије...

Одговори
#46

.
Си ти луд ил' ти ноге смрде? Ове КОМУЊАРЕ нудиш?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#47

(08-02-2020, 09:02 PM)Шумадинац Пише:  .
Си ти луд ил' ти ноге смрде? Ове КОМУЊАРЕ нудиш?

Комшија,без љутње,потребан ти је одмор.

Нема ангажованијег човека на пољу базично септичко јамичког поља званог дневна политика а да је све слабије и спорије капира.О перцепирању стварности да не говоримо.

Одмори комшо,колабирао си ми начисто.
Одговори
#48

Комуњаре не мирују!

Одговори
#49

Шта те то чуди? УДБА је серијски производила овакве.
Одговори
#50

(05-04-2020, 02:15 PM)Бенито Пише:  Шта те то чуди?

Ништа мене не чуди,само једна мала ситница.Морају ли да нас...(да не кажем шта) и у овој ситуацији?Свуда главне теме корона и Вучићево лудило а код ових Карађорђевићи.
Одговори
#51

Шта је комунизам направио од неких генерација на овим просторима најбоље показује пример секташа Петровић Мирољуба,Вучићевог ректалног алпинисте.Исприча Теша како је дошло до разлаза између њих и полупаног Мирољуба.Тако што овом смета слобода говора и пљувачина по Вучићу,покушао да им утиче на уређивачку политику и да се пишмани на њих што зову оне који су против Вучића и зашто не зову Мишу Чашу Вацића.Изгледа да је и Мирољуб љубитељ транвестита као и поменути Вацић.То је тај његов чувени морал, са друге стране Миломир Марић у госте позива педофила из КГ и представља га као чувеног композитора. Ради се о сељачини из Гривца званом Бетула,серијском силоватељу малолетних девојчица.Нисам ја џабе отворио ову тему јер Србија је комуњарска много више него што сам ја првобитно мислио.
Одговори
#52

(14-04-2020, 05:24 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Шта је комунизам направио од неких генерација на овим просторима најбоље показује пример секташа Петровић Мирољуба,Вучићевог ректалног алпинисте.Исприча Теша како је дошло до разлаза између њих и полупаног Мирољуба.Тако што овом смета слобода говора и пљувачина по Вучићу,покушао да им утиче на уређивачку политику и да се пишмани на њих што зову оне који су против Вучића и зашто не зову Мишу Чашу Вацића.Изгледа да је и Мирољуб љубитељ транвестита као и поменути Вацић.То је тај његов чувени морал, са друге стране Миломир Марић у госте позива педофила из КГ и представља га као чувеног композитора. Ради се о сељачини из Гривца званом Бетула,серијском силоватељу малолетних девојчица.Нисам ја џабе отворио ову тему јер Србија је комуњарска много више него што сам ја првобитно мислио.

Немо' комшо тако ти Аллаха! Само се погледај у огледало и видећеш неизлечивог удбаша. Јок
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#53

А ту си!
Ту си, наравно, да ништа Нормала не напишеш...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#54

(15-04-2020, 08:28 AM)херцеговац Пише:  А ту си!
Ту си, наравно, да ништа Нормала не напишеш...

Даклем, Србија никад не би била комуњарска да је нису населили босанско-ерцеговачки и косовски комунистички националисти. Некад клицали Тилу, послен Цобету а сада овом Бугојнцу. Узгред чапљизгају по свим медијима против династије Карађорђевић.

Мора да их полагачко очетничимо, нема друге! табаџија
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#55

Хахахаха...
Ово си копи пејст од Биљане Србљановић?
Убоди коју паметну, није све да се препише и налијепи...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#56

(12-08-2019, 07:16 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Двоумио сам се да ли на пдф политика отворити ову тему или на пдф историја отворити тему о Шумадијској дивизији у ПСР. Одлучио сам се за ово прво, јер Шумадинце из ПСР,сем нас њихових потомака, не памти нико више, нити је било коме стало до тога. На крају крајева, већина предака становника ове авнојевске наказе која се зове Србија или Сатрапија, свеједно,ратовало је управо против мојих предака и предака других људи који потичу из ових крајева. Отуд наслов овакав , јер Србија не припада нама већ комунистима, цепаничарско балванској екипи из западних крајева који су били посматрачи тог рата или директни пуцачи на наше моје претке,шкартовском потомству као и свим олошима и хохштаплерима којих се намножило толико да не могу да се преброје.Српски историчари некако увек забораве да напомену да је најгори злочинац у Мачви 1914. године управо био један Србин са Баније. Трпали су тамо и Амброзија и ове и оне, али они који владају некако свог земљака злочинца и крвника бацише на маргину. Једини човек који се усудио да ово каже управо је са Баније и Србин је и зове се Ратко Дмитровић.

Па каква сте ви онда кукавељ и слабићи ако вам таки заповједају и не дају вам живити?Кез Све и да је тако, а није! Друга ствар, ми смо Титине слике поразбијали још 1990-1991, ја кад сам дошао у Србију 1996. на све стране кипови и идоли.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним