Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

(28-09-2021, 10:39 AM)Mitic Пише:  
(28-09-2021, 07:39 AM)Vlad Alekš Пише:  ЛукаЛоко је отворио ову тему на основу својих искустава из Италије.
Било би лепо када би нам мало описао тренутну ситуацију у Италији.
Како су Италијани прихватили вакцинацију, за кога је вакцинација обавезна, каква је ситуација код вакцинисања деце, које вакцине имају у понуди, које мере се спроводе у борби против корона вируса, да ли имају ковид пасоше...?
И неке пратеће појаве у држави: да ли је истина да је тренутни премијер по занимању банкар, у каквом је стању опозиција, шта ради Салвини са својом коалицијом, да ли још мигранти долазе у Италију, да ли има несташице хране и горива, да ли су цене скочиле, а све то у вези са короном...?
Чекамо извештај из Италије! Smile



У Британији је несташица горива на пумпама

https://www.politika.rs/scc/clanak/48859...bog-goriva
Таква ситуација нема везе са Ковидом.
Због Брегзита у тој земљи нису поновили дозволу за боравак камионџијама и осталим радницима из Еу-а.
Зато несташица те робе.
У Италији нема тога, нема никакве несташице, а ипак су бензин и дизел-гориво поскупели због повећања цена сировина на светском тржишту. 
Од наредних дана доста ће поскупети из истог разлога и гас и струја.

Ситуација око Ковида у полуострву је актуелно доста добра. Проценат нових зараза је низак.
Не знам тачно, да ли је то због вакцина, мера или зато је ситуација просто из природе повољна.
Италија спада међу земљама са највећим бројем вакцинисаних.
Мислим, на крају крајева време ће показати да ли ће то ради.
Једина ограничења су коришћење маски у затвореном и такозвани "зелени сертификат", то јест сертификат вацинисања или негативни тампон за ресторане, стадионе итд, који је од неких дана проширен и за радна места, то јест скоро за све.
Зато многи, може се рећи са разлогом, сматрају да је то прикривена обавеза вакцинисања.
Зато и неке манифестације протеста, које ипак ја не бих сматрао масовним зато што већина становништва уопште подржава те мере.
За остало ћу одговорити касније.
Одговори

(28-09-2021, 03:28 PM)Шумадрипац Пише:  Прво велико истраживање у Крагујевцу о деловању Делта сојa коронавируса у Србији, о дејству вакцина, проценат оболелих од Ковида који су примили вакцине и оних који нису, клиничка слика оних који су оболели од Ковида вакцинисаних и невaкцинисaних, итд. О свему томе говори руководилац тог истраживања микробиолог проф. др. Дејан Бaскић....


Хммм....као што смо и очекивали нема података коју су банку разменили ови невакцинисани који су заглавили у болницу, а познавајући ипак народ наш, ми не би били ни изненагјен ни уврегјен да је највише онијех који су разменили осму или девету банку а притом су болешљиви од разнијех болештина!

Ту сигурно не спадају они који попут наше маленкости, живе на чистом воздуху и баве се ловом и риболовом а ево ми, ускоро и осму банку размењујемо ама са'ћемо јопет улов чим лишће оруји, само нас колена слабије служе а има неко брдо тамо које је сваке јесени све некако стрмије!

Међутим!

Што се тиче такмичења која је вакцина боља, ја у NOVOSRBU никад, никад, никад...не бих примио ни руску ни кинеску па да нам је одсмрта лек јер NOVOSRB је избушен западним агентурама к'о швајцарски сира па се очекују ДИВЕРЗИЈЕ како би се приказало да се умире од руске и кинеске вакцине!

Само на овом форуму постоје ДВОЈИЦА (са'ће и онај други да се јави) који би бесплатно сипали мишомора у руску или кинеску вакцину, а нејефикасније су бесплатне курве!

Сетимо се шта су радили са Астра-Зенеком!

Тако да нами ово пренемагање овог лика све више личи на ућеривање пучине у ТУРСКУ (тзв. 'Фајзер'да се Власи не сете) вакцину штапом или шаргарепом!

Било би добро да се чује шта на ово вели Гос'н Самарџић као Крагујевчанин и смирени аналитичар хладне главе јер овом успаљенику Шумадрипцу ич се не може веровати!

А?

ХРИСТОС ПОСРЕДЈЕ НАС!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Ми смо на терену дошли до закључка да Вакцине ништа не раде нити имају било каквог ефекта у Србији или минималног.

Прво ако сте млађи до 45-50 година здрави и ако нисте унели пуно вируса у себе и правовремено сте се јавили лекару преживи
ћете и без вакцине. Вакцине код младих ни не треба, јер је имунитет јак и може да се избори, једино ако сте баш покупили већу количину а то је ретко.

Ако имате преко 60 година и вакцинисани, ревакцинисани + бустер доза и покупите малу дозу вируса респиратор и гробно место Вам не гину.

Као да вакцина код старијих особа уместо да спречава ширење вируса она убрзава вирус да се шири и убија човека.

У Вршцу одлажу сахране јер нема места, све попуњено колико се умире од короне а Вршац 70% вакцинисан.

У последњих месец дана изгубили смо преко 10 сапатника старијих од 60 година који су били вакцинисани и ревакцинисани.

Убила их корона за три дана.

Не знамо, нами на терену и реалном времену и простору говори да нешто није у реду са вакцином.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

И ВАКЦИНИСАНИ УМИРУ ОД КОВИДА-19

[Слика: covid-19-5053096.jpg]
https://i.postimg.cc/wxrGs42s/covid-19-5053096.jpg

Оно што ћу написати јасно је лекарима, барем већини, некима очигледно није. Не пишем због оних којима је јасно већ због оних којима то не долази у главу. Искрено, мислим и да није објашњено у јавности, макар не довољно.

Оно што је жалосно и поражавају је то да је 2021. година а не 1802. Неки су изгледа заувек остали на том нивоу.

Да ли умиру вакцинисани? Да. Колико вакцинисаних је преминуло? По ономе што су причали рођаци умрлих, значи не рандом ликови (помро ми читав комшилук вакцинисаних, мајке ми), знам за 39 особа. Сасвим сигурно их има више. Да се разумемо, ово није никакав доказ, анегдотално, на нивоу рекла-казала, немам званичне а ни тачне податке.

По ономе што видимо из држава које дају податке удео вакцинисаних у смрти од ковида иде од 1 до 9%. Највише умиру они који имају пуно година и придружене болести, баш као што умиру од самог ковида-19. Ниједна статистика, док траје епидемија, није потпуно тачна, тако да су све ово прелиминарни проценти.

Али, можемо да се сложимо, умиру и вакцинисани.

Не намеравам икога да убеђујем да се вакцинише, то доба је прошло, да се убеђујем са игнорантима који имају дипломе а не знају ни да се нешто зове мRNА или српски иРНК, него упорно пишу мRNК не говори ништа о мени а све о њима. Нећете да се вакцинишете? Супер, али спремите се за нове сојеве. Ми који нешто знамо и схватамо вакцинисаћемо се опет, и опет са новим сојевима, и против грипа, и опет ако буде нових сојева. Одем у ДЗ, завршим све за 15 минута и миран сам. Могу тако на 6 месеци или годину дана, шта ми је то мука?

Да се вратимо на знање из основне школе. Вакцина служи да научи организам да створи антитела како би имао већ спремљен одговор ако дође до инфекције. И ту је тачка. Није чаробњачки штап, нити је мистични штит.

Овај вирус није дошао са упутством за употребу. Све што се сазнало урађено је на основу заражавања и умирања. Необично брзо смо сазнали геном вируса. Довољно је било да се проучи и да се разуме:

1. вирус је опасан

2. годишње доба не утиче на њега

3. уме да се сакрије од имуног система

4. заштићен је од битних мутација

5. напада АCЕ2 рецепторе којих има свуда, у свим органима, што значи да је способан да направи огромну штету коју ћемо санирати, успешно и чешће безуспешно, годинама

6. класичне инактивисане вакцине неће бити трајно решење

Све је то јасно, али како онда убија вакцинисане?

Сада долазимо до дела који већина људи олако схвата. Прво што вирус ради је блокада интерферона. То значи да се од имуних ћелија крије да је дошло до инфекције. Друго, када се мултиплицира вирус убија ћелију и сваки од тих нових вируса покупи део ћелијске опне како би заварао наш имуни систем.

Долазимо до ситуације да особа може имати антитела али да их ништа не активира јер имуни систем не види инфекцију. Када коначно види, они који имају антитела имаће шансу, они којима је организам измучен годинама или другим болестима, или их је ковид-19 до те мере већ оштетио, неће имати шансу

То је разлог. Плус особе које су већ у терминалним стадијумима својих болести, довољна је било која инфекција, уопште то не мора бити ковид-19.

[Слика: Asimpt-2-S1-I72.jpg]
https://i.postimg.cc/XqBx83LB/Asimpt-2-S1-I72.jpg
[Слика: Sinofarm-vakcina-10-dan-2-S1-I88-S1-I108.jpg]
https://i.postimg.cc/HLSfvYw6/Sinofarm-v...1-I108.jpg

Ову су снимци вакцинисаних пацијената. Скоро до смрти нису имали никакве симптоме. Плућа у страховитом запаљењу а они немају ни температуру, крећу се, раде, само се мало више замарају. Имуни систем не препознаје да је присутна инфекција, не брани се.

Претпостављам, нисам видео званични извештај, ако уопште постоји, да је то разлог умирања оно двоје лекара. Преминули су нагло, радили су и стање се одједном погоршало.

Код оваквог стања потпуно је неважно која вакцина. Такође, за заговараче теорије да је најбољи начин да се заштитиш од болести тај да се разболиш, ово је идентично и за оне који су прележали ковид. Нема разлике. Овај вирус је зло. Они који омогућавају да се зараза шири су још веће зло.

И онда се пређем и погледам неку емисију у којој је гост проф медицинског факултета који/а, не трепнувши, изјави (да не цитирам али смисао је исти) - ја сам се природно имунизовала, није ми потребна вакцина. Доктрина нас учи да ко се једном разболи од вирусне болести остане имун читав живот.

Да је ово изјавила нека особа без школе па да кажеш хајде, неук, није страшно. Али професор медицинског факултета - хеј професоре/ка да ли си икада чула за прехладу, за херпес, за грип, да ти не набрајам овде све вирусе који уопште не остављају битан имунитет.

А тек вируси из групе корона, сви до сада не остављају имунитет, односно код 229Е, ОС43 и HKU1 имунитет траје од 4 недеље до 10 месеци. Ни SARS-1 није показао трајни имунитет. МЕRS није имао довољно оболелих да би говорили о трајном имунитету.

Значи професорка медицинског факултета нема појма о томе да много вируса не оставља дугачак имунитет. Како ли изгледају њени испити? Оцене по допадању? Она не показује знање. Можда га има али онда намерно износи неистине а то би морало доћи под удар закона.

Зачинила је позивом да се код свих користи лек за коње, свиње и овце, који и код паса може изазвати смрт и који нема никакво дејство на вирусе. Иначе иста професорка је прележала ковид за који тврди да није изолован и да имунитет траје вечно.

А у стварном животу шта се дешава? Да се склонимо иза утопијског света који постоји само у главама оних који се активно боре за право вируса да убија људе. Постоји значајан број људи који су оболели два пута. Постоје људи који су преболели, вакцинисани и опет се разболели. Видим да Немци прате такве случајеве. Има их сасвим довољно.

Морам ипак да се вратим у утопијски свет у главама прозаразаша. Боље је разболети се јер се тако спречава болест - могу да покушају са ХИВ, хепатитисом, еболом, марбергом, па и хепатитисом Ц. Логика - ако ампутираш руке онда нећеш имати црно испод нокта.

Као што сам напоменуо, више не убеђујем икога да се вакцинише. Тражили сте слободу избора, имате је. Обезбедио бих вам да се лечите лековима за овце, наравно без респиратора, јер по вашим речима они убијају људе и да вас лече лекари који су вас увукли у ово. Зар то није поштено? Не мора да се ограничавате само на лекаре, имате ту читав дијапазон психолога, правника, инжењера, кондуктера, таксиста, возача камиона, избор је велики. Свако од њих је тврдио да се у медицину разуме боље него лекари који раде у ковид болницама. Фер је да им се омогући да се искажу и да докажу како заштитна опрема није потребна, кисеоник није потребан, респиратори нису потребни. Свима нама да докажу личним примером.




Проф. др. Александар Ивковић

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(29-09-2021, 12:50 AM)Шумадрипац Пише:  И ВАКЦИНИСАНИ УМИРУ ОД КОВИДА-19

[Слика: covid-19-5053096.jpg]
https://i.postimg.cc/wxrGs42s/covid-19-5053096.jpg

Оно што ћу написати јасно је лекарима, барем већини, некима очигледно није. Не пишем због оних којима је јасно већ због оних којима то не долази у главу. Искрено, мислим и да није објашњено у јавности, макар не довољно.

Оно што је жалосно и поражавају је то да је 2021. година а не 1802. Неки су изгледа заувек остали на том нивоу.

Да ли умиру вакцинисани? Да. Колико вакцинисаних је преминуло? По ономе што су причали рођаци умрлих, значи не рандом ликови (помро ми читав комшилук вакцинисаних, мајке ми), знам за 39 особа. Сасвим сигурно их има више. Да се разумемо, ово није никакав доказ, анегдотално, на нивоу рекла-казала, немам званичне а ни тачне податке.

По ономе што видимо из држава које дају податке удео вакцинисаних у смрти од ковида иде од 1 до 9%. Највише умиру они који имају пуно година и придружене болести, баш као што умиру од самог ковида-19. Ниједна статистика, док траје епидемија, није потпуно тачна, тако да су све ово прелиминарни проценти.

Али, можемо да се сложимо, умиру и вакцинисани.

Не намеравам икога да убеђујем да се вакцинише, то доба је прошло, да се убеђујем са игнорантима који имају дипломе а не знају ни да се нешто зове мRNА или српски иРНК, него упорно пишу мRNК не говори ништа о мени а све о њима. Нећете да се вакцинишете? Супер, али спремите се за нове сојеве. Ми који нешто знамо и схватамо вакцинисаћемо се опет, и опет са новим сојевима, и против грипа, и опет ако буде нових сојева. Одем у ДЗ, завршим све за 15 минута и миран сам. Могу тако на 6 месеци или годину дана, шта ми је то мука?

Да се вратимо на знање из основне школе. Вакцина служи да научи организам да створи антитела како би имао већ спремљен одговор ако дође до инфекције. И ту је тачка. Није чаробњачки штап, нити је мистични штит.

Овај вирус није дошао са упутством за употребу. Све што се сазнало урађено је на основу заражавања и умирања. Необично брзо смо сазнали геном вируса. Довољно је било да се проучи и да се разуме:

1. вирус је опасан

2. годишње доба не утиче на њега

3. уме да се сакрије од имуног система

4. заштићен је од битних мутација

5. напада АCЕ2 рецепторе којих има свуда, у свим органима, што значи да је способан да направи огромну штету коју ћемо санирати, успешно и чешће безуспешно, годинама

6. класичне инактивисане вакцине неће бити трајно решење

Све је то јасно, али како онда убија вакцинисане?

Сада долазимо до дела који већина људи олако схвата. Прво што вирус ради је блокада интерферона. То значи да се од имуних ћелија крије да је дошло до инфекције. Друго, када се мултиплицира вирус убија ћелију и сваки од тих нових вируса покупи део ћелијске опне како би заварао наш имуни систем.

Долазимо до ситуације да особа може имати антитела али да их ништа не активира јер имуни систем не види инфекцију. Када коначно види, они који имају антитела имаће шансу, они којима је организам измучен годинама или другим болестима, или их је ковид-19 до те мере већ оштетио, неће имати шансу

То је разлог. Плус особе које су већ у терминалним стадијумима својих болести, довољна је било која инфекција, уопште то не мора бити ковид-19.

[Слика: Asimpt-2-S1-I72.jpg]
https://i.postimg.cc/XqBx83LB/Asimpt-2-S1-I72.jpg
[Слика: Sinofarm-vakcina-10-dan-2-S1-I88-S1-I108.jpg]
https://i.postimg.cc/HLSfvYw6/Sinofarm-v...1-I108.jpg

Ову су снимци вакцинисаних пацијената. Скоро до смрти нису имали никакве симптоме. Плућа у страховитом запаљењу а они немају ни температуру, крећу се, раде, само се мало више замарају. Имуни систем не препознаје да је присутна инфекција, не брани се.

Претпостављам, нисам видео званични извештај, ако уопште постоји, да је то разлог умирања оно двоје лекара. Преминули су нагло, радили су и стање се одједном погоршало.

Код оваквог стања потпуно је неважно која вакцина. Такође, за заговараче теорије да је најбољи начин да се заштитиш од болести тај да се разболиш, ово је идентично и за оне који су прележали ковид. Нема разлике. Овај вирус је зло. Они који омогућавају да се зараза шири су још веће зло.

И онда се пређем и погледам неку емисију у којој је гост проф медицинског факултета који/а, не трепнувши, изјави (да не цитирам али смисао је исти) - ја сам се природно имунизовала, није ми потребна вакцина. Доктрина нас учи да ко се једном разболи од вирусне болести остане имун читав живот.

Да је ово изјавила нека особа без школе па да кажеш хајде, неук, није страшно. Али професор медицинског факултета - хеј професоре/ка да ли си икада чула за прехладу, за херпес, за грип, да ти не набрајам овде све вирусе који уопште не остављају битан имунитет.

А тек вируси из групе корона, сви до сада не остављају имунитет, односно код 229Е, ОС43 и HKU1 имунитет траје од 4 недеље до 10 месеци. Ни SARS-1 није показао трајни имунитет. МЕRS није имао довољно оболелих да би говорили о трајном имунитету.

Значи професорка медицинског факултета нема појма о томе да много вируса не оставља дугачак имунитет. Како ли изгледају њени испити? Оцене по допадању? Она не показује знање. Можда га има али онда намерно износи неистине а то би морало доћи под удар закона.

Зачинила је позивом да се код свих користи лек за коње, свиње и овце, који и код паса може изазвати смрт и који нема никакво дејство на вирусе. Иначе иста професорка је прележала ковид за који тврди да није изолован и да имунитет траје вечно.

А у стварном животу шта се дешава? Да се склонимо иза утопијског света који постоји само у главама оних који се активно боре за право вируса да убија људе. Постоји значајан број људи који су оболели два пута. Постоје људи који су преболели, вакцинисани и опет се разболели. Видим да Немци прате такве случајеве. Има их сасвим довољно.

Морам ипак да се вратим у утопијски свет у главама прозаразаша. Боље је разболети се јер се тако спречава болест - могу да покушају са ХИВ, хепатитисом, еболом, марбергом, па и хепатитисом Ц. Логика - ако ампутираш руке онда нећеш имати црно испод нокта.

Као што сам напоменуо, више не убеђујем икога да се вакцинише. Тражили сте слободу избора, имате је. Обезбедио бих вам да се лечите лековима за овце, наравно без респиратора, јер по вашим речима они убијају људе и да вас лече лекари који су вас увукли у ово. Зар то није поштено? Не мора да се ограничавате само на лекаре, имате ту читав дијапазон психолога, правника, инжењера, кондуктера, таксиста, возача камиона, избор је велики. Свако од њих је тврдио да се у медицину разуме боље него лекари који раде у ковид болницама. Фер је да им се омогући да се искажу и да докажу како заштитна опрема није потребна, кисеоник није потребан, респиратори нису потребни. Свима нама да докажу личним примером.




Проф. др. Александар Ивковић

Шумадрипче сви, сви, сви ће да одговарате бре кад МИ дођемо навлас'!


Ного је то лепо образложио са правне стране а Професор Доктор Рогановић (иначе у Управи ДВЕРИ, србских АНТИВАКСЕРА), са медицинске, професионалне!

табаџија  табаџија  табаџија

ЗДРАВОМИСЛЕЋИ СВИХ ЗЕМАЉА-УЈЕДИНИТЕ СЕ ПРОТИВ ИНДОКТРИНИРАНИХ БИЛМЕЗA!

СФ-СН*


-------------------------
*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу


EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Има један текст који је анонимно потписан, односно написан је под псеудонимом Спартак. У суштини, мислим да је текст добар, а добра особина је та што је тај текст написан на 17 страна, а на преосталих 30 се налазе референце (има 550 фуснота).

Можда је тај текст Просветар већ нашао.

Текст се може наћи на овом блогу

https://www.theautomaticearth.com/2021/09/spartacus/

А одавде може да се скине текст

https://mega.nz/file/HZNmyRKB#xF15FrsAEZ...HzZt6Hg_Qg

Резиме

• ЦОВИД-19 је болест крви и крвних судова. САРС-ЦоВ-2 инфицира слузницу људских крвних судова, узрокујући њихово цурење у плућа.
• Тренутни протоколи лечења (нпр. Инвазивна вентилација) су активно штетни за пацијенте, убрзавају оксидативни стрес и изазивају тешке ВИЛИ (повреде плућа изазване вентилатором). Наставак употребе вентилатора у одсуству доказане медицинске користи представља масовно убиство.
• Постојеће противмере су неодговарајуће за успоравање ширења вируса који је аеросолизован и потенцијално се налази у отпадним водама и и ове противмере представљају облик медицинског позоришта.
• Медији и медицинска установа сузбили су различите интервенције без вакцине у корист вакцина и скупих патентираних лекова.
• Власти су порекле корисност природног имунитета против ЦОВИД-19, иако природни имунитет пружа заштиту од свих протеина вируса, а не само једног.
• Вакцине ће нанети више штете него користи. Антиген на коме се заснивају ове вакцине, САРС-ЦоВ-2 Спајк, је токсичан протеин. САРС-ЦоВ-2 може имати АДЕ или појачање зависно од антитела; тренутна антитела можда неће неутралисати будуће сојеве, већ ће им уместо тога помоћи да инфицирају имунолошке ћелије. Такође, вакцинација током пандемије пропуштајућом вакцином уклања еволутивни притисак да вирус постане мање смртоносан.
• Постоји огромна и ужасна криминална завера која директно повезује Антонија Фауција и Модерну са Институтом за вирусологију у Вухану.
• Истраживачи вакцине против ЦОВИД-19 су директно повезани са научницима укљученим у технологију интерфејса мозга и рачунара („неуронске чипке“), од којих је један оптужен за узимање новца из Кине.
• Независни истраживачи открили су мистериозне наночестице унутар вакцина које не би требало да буду присутне.
• Читава пандемија користи се као изговор за велику политичку и економску трансформацију западног друштва која ће обогатити већ богате, а нас остале претворити у кметове и недодирљиве.
Одговори

Митићу, разочараваш ме. То је глуп и ненаучни текст пун предрасуда. Није ни чудо што је аутор анониман, јер сви антиваксери и лажни доктори се крију и пишу под псеудонимом.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

У реду, горњи текст јесте конспиролошки, а стварно не знам ко га је писао. Али барем има референце, односно фусноте.

Што се тиче отпадних вода, то су прошле године установили Италијани, па после Шпанци преко неких студија. И наши медији су пренели те студије.

А ево, четири научника са разних страна света у једном писму објашњавају како Сарс Ков2 инфицира црвена крвна зрнца



"Иако је спроведено неколико студија о ЦОВИД-19 патофизиологији, постоји још много забринутости у вези са овом темом. С тим у вези, дуготрајно питање се односи на механизам САРС-ЦоВ-2 инфекције црвених крвних зрнаца (РБЦ). Дакле, овде укратко расправљамо о овој теми.

Пре свега, потребно је узети у обзир да инфекција еритроцита путем САРС-ЦоВ-2 може одиграти кључну улогу у озбиљности хипоксемије код ЦОВИД-19 пацијената, додатно оштећујући доњи респираторни тракт преко рецептора ангиотензин конвертујућег ензима 2 (АЦЕ2). То може бити због могућности да вирус пролази кроз алвеоларну мембрану, проналазећи пут до инфекције еритроцита, што истовремено узрокује брзи пад нивоа кисеоника у крви. (3)

Штавише, различити заразни патогени заузврат могу инвадирати РБЦ. Ово могу настати директно и могу довести до интраваскуларне хемолизе или индиректно резултирати у хемолизи или убрзаном уклањању еритроцита из крвотока путем
слетички и хепатични ретикулоендотелијски фагоцити. (3) Недавна студија Косика и сар., Користећи сопствену биофизичку резонанцу модел препознавања (РРМ), доноси нове доказе о томе како САРС-ЦоВ-2 може заразити РБЦ, што омогућава боље разумевање ЦОВИД-19 патофизиологија. (4)

Према њиховим налазима, могло би постојати могућа интеракција између површинског протеина РБЦ Банд 3 и шиљка протеина С1 у вирусу САРС-ЦоВ-2, који представљају могући улаз САРС-ЦоВ-2 у РБЦ. Ова хипотеза је од највећег значаја јер интегритет протеина РБЦ Банд 3 је обавезан за физиологију РБЦ. Измене овог механизма могу довести до значајних оштећења функција еритроцита, као што је испорука кисеоника. (5) У овом случају би због ове интеракције требало да дође до хипоксије (што је откривено у тешким случајевима ЦОВИД-19), што може смањити транспорт кисеоника кроз еритроците.

https://journal.einstein.br/wp-content/u...pdf?x56956


Ево извештаја о студији о отпадним водама

https://www.slobodnaevropa.org/a/30680142.html


Шуми, знаш да су ми неки лекари рекли да не гледам те научне студије. Значи, рекли су баш научне студије да не читам како их не би оптеретио свакаквим стварима, јер папир све трпи Smile

А ја, брате, читам све што пронађем или кад ми неко нешто проследи.
Одговори

(29-09-2021, 08:48 AM)Mitic Пише:  Има један текст који је анонимно потписан, односно написан је под псеудонимом Спартак. У суштини, мислим да је текст добар, а добра особина је та што је тај текст написан на 17 страна, а на преосталих 30 се налазе референце (има 550 фуснота).

Можда је тај текст Просветар већ нашао.

Текст се може наћи на овом блогу

https://www.theautomaticearth.com/2021/09/spartacus/

А одавде може да се скине текст

https://mega.nz/file/HZNmyRKB#xF15FrsAEZ...HzZt6Hg_Qg

Резиме

• ЦОВИД-19 је болест крви и крвних судова. САРС-ЦоВ-2 инфицира слузницу људских крвних судова, узрокујући њихово цурење у плућа.
• Тренутни протоколи лечења (нпр. Инвазивна вентилација) су активно штетни за пацијенте, убрзавају оксидативни стрес и изазивају тешке ВИЛИ (повреде плућа изазване вентилатором). Наставак употребе вентилатора у одсуству доказане медицинске користи представља масовно убиство.
• Постојеће противмере су неодговарајуће за успоравање ширења вируса који је аеросолизован и потенцијално се налази у отпадним водама и и ове противмере представљају облик медицинског позоришта.
• Медији и медицинска установа сузбили су различите интервенције без вакцине у корист вакцина и скупих патентираних лекова.
• Власти су порекле корисност природног имунитета против ЦОВИД-19, иако природни имунитет пружа заштиту од свих протеина вируса, а не само једног.
• Вакцине ће нанети више штете него користи. Антиген на коме се заснивају ове вакцине, САРС-ЦоВ-2 Спајк, је токсичан протеин. САРС-ЦоВ-2 може имати АДЕ или појачање зависно од антитела; тренутна антитела можда неће неутралисати будуће сојеве, већ ће им уместо тога помоћи да инфицирају имунолошке ћелије. Такође, вакцинација током пандемије пропуштајућом вакцином уклања еволутивни притисак да вирус постане мање смртоносан.
• Постоји огромна и ужасна криминална завера која директно повезује Антонија Фауција и Модерну са Институтом за вирусологију у Вухану.
• Истраживачи вакцине против ЦОВИД-19 су директно повезани са научницима укљученим у технологију интерфејса мозга и рачунара („неуронске чипке“), од којих је један оптужен за узимање новца из Кине.
• Независни истраживачи открили су мистериозне наночестице унутар вакцина које не би требало да буду присутне.
• Читава пандемија користи се као изговор за велику политичку и економску трансформацију западног друштва која ће обогатити већ богате, а нас остале претворити у кметове и недодирљиве.

Одличан текст Митићу, људино!

Нисам ово досад видео али сам наишао на нешто слично раније али не овако детаљно и професионално, свака част!

Међутим!

Краљевачки клан ће да полуди кад виде ово, ево Шумадрипац већ нешта пише али ми не можемо да отворимо његове писаније јербо имамо забрану, ка'е "Садржај ове поруке је скривен јер је Шумадрипац на вашем списку за игњорисање"....шта'ш!

ЗДРАВОМИСЛЕЋИ СВИХ ЗЕМАЉА-УЈЕДИНИТЕ СЕ ПРОТИВ ИНДОКТРИНИРАНИХ БИЛМЕЗA!

СФ-СН*


-------------------------
*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу


EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

ИСТРАЖИВАЊЕ ДОМА ЗДРАВЉА КРАГУЈЕВАЦ О КОРОНАВИРУСУ И ВАКЦИНАМА




Истраживање Дома здравља Крагујевац о коронавирусу и вакцинама показало је да све вакцине спречавају најтеже облике болести, а да је Фајзер за нијансу бољи од осталих, изјавио је професор факултета Медицинских наука Дејан Баскић, који руководи тим истраживањем.

"Да сумирам – вакцине и даље штите, с тим што имамо разлика у односу на претходни талас који је био на пролеће, а тада је доминирао британски вирус, да је сада већи број вакцинисаних који су оболели од делта соја вируса“, рекао је проф. др. Баскић.

Он је нагласио да је то и очекивано, будући да је прошло шест и више месеци од првог вакцинисања, али и зато што је делта сој драстично измењен и много је заразнији него британска верзија.

Баскић је објаснио да су у питању конкретни резултати истраживања, којим се прате осигураници Дома здравља и они хоспитализовани у КЦ Крагујевац још од марта, али да је сада направљен нови пресек. Према тим, новим резултатима, међу вакцинисаним особама оболео је један посто, а међу невакцинисаним – 3,3 одсто. „И даље је однос три према један – више се заражавају и оболевају невакцинисани“, рекао је Баскић и додао да вакцинисани имају и знатно блажу клиничку слику.

Истраживањем је од марта обухваћена комплетна популација осигураника – њих 145.000. Овим сегментом истраживања, каже професор, обухваћено је 75.000 вакцинисаних и 45.000 невакцинисаних. У њега нису били укључени они који су прележали болест, а њих је 25.000.


ОДНОС НЕВАКЦИНИСАНИХ И ВАКЦИНИСАНИХ У БОЛНИЦИ – ПЕТ ПРЕМА ЈЕДАН

Дакле, обухваћено је 120.000 праћених осигураника.

Према последњим подацима, иако имамо више вакцинисаних заражених него раније, када је у питању хоспитализација и тежа клиничка слика, много је бољи однос у корист вакцинисаних – однос је пет према један, наводи професор.

Баскић наглашава и да је драстична разлика у тежини болести и да највећи број вакцинисаних има благу клиничку слику која личи на прехладу и кијавицу. „Однос пет према један говори да теже облике са пенумонијом углавном развијају невакцинисани“, истиче др.

Он додаје и да је апсолутно потврђено да је делта сој драстично заразнији од претходних сојева и да се то јасно види,. будући да је много већи проценат вакцинисаних оболелих. „Делта сој, чини се, ипак даје блажу клиничку слику, поготово код вакцинисаних“, каже.

У болници, истиче, доминирају невакцинисани са тежом клиничком сликом, а 95 посто пацијената на интензивној нези су били – невакцинисани. То показује да је 22, 5 до 23 пута већа вероватноћа да невакцинисана особа заврши у јединици интензивне неге и то је огромна разлика, рекао је Баскић.


„ФAЈЗЕР ЗА НИЈАНСУ НЕШТО БОЉИ ОД ОСТАЛИХ"

На питање како вакцина утиче на делта сој, професор каже да су вакцине направљене за претходне сојеве и да је то основни разлог зашто сад имао „пробој“ делта соја међу вакцинисанима.

Ипак, показало се да је ефективност вакцина 80 одсто у превенцији хоспитализације, а 96 посто у превенцији најтежих клиничких случајева. „Вакцине су сачувале ефективност у заштити од најтежих облика болести“, рекао је Баскић.

Он је истакао да није тачно да вакцина не штити, већ је чињеница да она смањено штити од заражавања делта сојем, али да још увек пефректно штити од тежег облика болести. „Ефективност од 96 посто је феноменалан податак, очекивао сам да ће бити ниже и очигледно је што се тога тиче да вакцина још ради“, навео је професор.

На питање која је најделотворнија вакцина, Баскић истиче да се показало да све вакцине поприлично слично раде, али да је још у марту Фајзер показао да брже индукује имунски одговор. „После шест, седам месеци остаје чињеница да је Фајзер за нијансу нешто бољи од осталих“, рекао је.

Баскић наводи и да га се током истраживања можда надао да неће оволики број вакцинисаних да ће да се зарази, али да га то није изненадило. „Оно што ме је изненадило је та висока ефективност вакцина код најтежих облика болести“, рекао је он.

Баскић је истакао и да се почетна ефективност вакцина када су се оне појавиле показала тачном.

Оценио је и да мисли да смо мало закаснили са трећом дозом вакцине јер смо недељама у озбиљном пику.

На питање како оцењује што у таквој ситуацији нема нових мера, а Кризни штаб се не састаје данима, одговара:

„Моје мишљење је да смо кренули у правцу да завршимо с пандемијом, а она ће се завршити када се или сви вакцинишу или сви прележе вирус. Обухват вакцинисаних од 50 посто се неће променити на боље“, рекао је Баскић и додао да ће пандемија стати тек када не остане нико неимунизован.

Стога је, додаје, једини излаз да се они који до сада нису имали коронавирус – или вакцинишу или прележе корону. Нагласио је и да му је жао што нисмо постигли колективни имунитет ширим обухватом вакцинације, али да је та шанса пропуштена.



Бета

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ма добро, ми смо овде нека онлајн породица (бољи термин нисам могао да смислим), па кад се некад споречкамо, то доживљавам као породичну расправу или састанак у оквиру породице.
Одговори

(29-09-2021, 09:54 AM)Mitic Пише:  Ма добро, ми смо овде нека онлајн породица (бољи термин нисам могао да смислим), па кад се некад споречкамо, то доживљавам као породичну расправу или састанак у оквиру породице.

Слажемо се 100 посто Митићу, људино!

Међутим!

Ми као стара гарда држимо се још увек онијех опробаних домаћинских обичаја па рецимо ако се у Породици нађе неки ретард са тиме се не излази међ'људе (као на пример на Гњилежно "интелектуално хендикепиран" ово, оно...), но се то крије у Породици к'о змија ноге!

Ево рецимо ми видимо да Шумадрипац нешта пише али је моделатор то домаћински прикрио, правильное, то есть сбалансированное, рациональное, срамота бре пред светом, тако да ми не можемо да отворимо његове писаније јербо имамо забрану, ка'е "Садржај ове поруке је скривен јер је Шумадрипац на вашем списку за игњорисање"....шта'ш!

ЗДРАВОМИСЛЕЋИ СВИХ ЗЕМАЉА-УЈЕДИНИТЕ СЕ ПРОТИВ ИНДОКТРИНИРАНИХ БИЛМЕЗA!

СФ-СН*


-------------------------
*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу


EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Пaзи, колико си напоран и тежак да си све чланове форума разјурио са подфорума Политика да су људи морали да убјеже доле 5-6 спратова ниже на четнички подфорум и и подфорум Историју где могу нормално и културно да дебатују без тебе...


Због тога што си изузетно напоран и досадан са караконџулама и разним глупостима отуда те чланови форума попут брата Шумадинца блокирају, јер админиситраторима је некако жао да те банују.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(30-09-2021, 12:05 AM)Mekenzi Пише:  Пaзи, колико си напоран и тежак  да си све чланове форума разјурио са подфорума Политика да су људи морали да убјеже доле 5-6 спратова ниже на четнички подфорум и и подфорум Историју где могу нормално и културно да дебатују без тебе...


Због тога што си изузетно напоран  и досадан са караконџулама и разним глупостима отуда те чланови форума попут брата Шумадинца блокирају, јер админиситраторима је некако жао да те банују.

Јок море, моделатор је блокирао Шумадрипца сходно нашој традицији да не виде сви кад је у Породици несрећа нека, тј. да не виде гости шта исти пише, срамота бре за форум!

Негоооо....како то да ти браниш протокол Краљевачког клана који спроводи Шумадрипац, тј. масовно вакционисање у мозак, а овамо примењујеш протокол Др. Несторовића пошто си кажеш, увидео да "вакцине нису ни за ку*рац"?!

Међутим!

Наш "пријатељ" који нас је доживотно бановао Дејан Петар Златановић, је организовао ПРВУ професионалну дебату у Срба, између представника Краљевачког клана који га прима од Турчина (тј. 'Фајзера', да се Власи не сете!), и Госпоже Докторке која представља удружење "Лекари и родитељи за науку и етику – медицина заснована на доказима“, па одгледајте емисију а ми ћемо послен дати наше мишљење, па ка'е:



Ну ипак, ево само неколико коментара, Шумадрипац неће волети ал'шта'ш...па ка'е:

[size=1][font=Roboto, Arial, sans-serif][Слика: AKedOLSYJHMNyZPrDjb0g4etrFVBUwdAwdiDs9mm...ffff-no-rj][/font][/size]

[font=Roboto, Arial, sans-serif]Vesna Desivojevic
36 minutes ago (edited)
Какав иритантан човек. Када се како и сам рече "узбуди" урла на саговорницу. Кажи на течном српском језику састав вакцине!!!

[/font]

[size=1][font=Roboto, Arial, sans-serif][Слика: AKedOLQeVz_rnqKUrPld6hH7tQ_ntiHSNF5QwRvA...ffff-no-rj][/font][/size]

[font=Roboto, Arial, sans-serif][size=1]Bane Udovicic
25 minutes ago
Требао си звати у дуел са Панићем, др. Несторовића, почистио би под са њим.
[/font][/size]

[size=1][font=Roboto, Arial, sans-serif][Слика: AKedOLSPWioc2i4-M8PxuiR1LqMQMRoysD6Lpc5Z...ffff-no-rj][/font][/size]

[font=Roboto, Arial, sans-serif][size=1]Biljana Tasic
39 minutes ago
"Немамо званичне податке"... каже Панић... Преопширан, непрецизан, бежи од теме...

[/font][/size]

[size=1][font=Roboto, Arial, sans-serif][Слика: AKedOLQ8OIBryueN1rYjtuEYvkOGo7_Z3REBYUEO...ffff-no-rj][/font][/size]

[font=Roboto, Arial, sans-serif]Maja Jovanovic
25 minutes ago
Medicinski fakultet bi trebalo, pre upisa studenata, uraditi ozbiljne psiholoske testove. Covek ima ozbiljne probleme.

[/font]

[size=1][font=Roboto, Arial, sans-serif][Слика: AKedOLTszW7_C5FCGsGXTboKLhsFH7fXt2-dcsx8...ffff-no-rj][/font][/size]

[font=Roboto, Arial, sans-serif]Dragan Stojkovic
22 minutes ago
6 од 7 или 86% људи који су "умрли од ЦОВИД -19" јуче у Новом Јужном Велсу у Аустралији било је потпуно или делимично вакцинисано.

[/font]

[size=1][font=Roboto, Arial, sans-serif][Слика: AKedOLQ2JPrfgU9Oiv1wD1bVXxweLcYjLELxI-JI...ffff-no-rj][/font][/size]

[font=Roboto, Arial, sans-serif]Biljana Krstic
26 minutes ago
Slusanje ovog Panica ugrozava moje zdravlje! Toliko iritantan covek!
[/font]

[size=1][font=Roboto, Arial, sans-serif][Слика: AKedOLRekrPuJpr0HIxm5ApjgOcQ4X5STRXsy0aG...ffff-no-rj][/font][/size]

[font=Roboto, Arial, sans-serif]Zoran Zivadinovic
46 minutes ago
Hahaha muskarci koji se vakcinisu su BOLJE PLODNI haha kakav ludak . Za doktorku moje duboko postovanje.

[/font]

[size=1][font=Roboto, Arial, sans-serif][Слика: AKedOLRltsMJgKFD7QeNpvSrXJppi99lPajY3ZAx...ffff-no-rj][/font][/size]

[font=Roboto, Arial, sans-serif][size=1]Toza Lilin
4 minutes ago
Др панићу како вас није срамота да подржавате отровну вакцину.Ви сте плаћеник лудог човека вучића.Бог и народ ће вам судити,срамите се,ви немате образа и морала.
[/font][/size]


Итд., итд....

ЗДРАВОМИСЛЕЋИ СВИХ ЗЕМАЉА-УЈЕДИНИТЕ СЕ ПРОТИВ ИНДОКТРИНИРАНИХ БИЛМЕЗA!

СФ-СН*



-------------------------

*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу



EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним