Погледи форум

Пуни Облик: Дешифровање немачких порука од стране Британаца
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
То није никаква тврдња, већ лични утисак. Ај што нема фусноте (што код тебе у овом случају може да прође), него што ниједан редак осим те реченице не наговештава такав закључак. Свака част његовом професионалном поштењу што даје могућност да везивање Немаца није само заслуга савезника, али исказ да су грци били активни у 1943-44 и утицали на то је апсурд. Па сада ти мени реци, ако је у Грчкој било више дивизија а партизани тамо тотално неактивни, по којој логици је Тито утицао на задржавање у Југославији, где их је иначе било мање?

А посебно је занимљиво то што си упоран да оспориш тврдње које јесу предмет рада, а хваташ се за једну ничим утемељену претпоставку.

Па још наводиш две дивизије које су дошле на распуст (опоравак) и тренинг привремено на Балкан. Као да су оне ту "са задатком". Читаш ли ти шта постављаш?
Броје се дивизије које су послате на Балкан-Медитеран да би испуњавале унапред одређене задатке, а не оне које су на одсуству или у пролазу. Сателитске формације су бројане одвојено, јер су ионако имале "вредност" само у убијању цивила и у административним дужностима.

---

Да закључим: постаје ми досадна ова прича са тобом. Кренуо си са оптужбама о неким силним материјалним грешкама, испоставило се супротно, а показао си и да ниси баш у материји (Цепелин и блиске му теме) па се сад вадиш троловањем.
Zataškavanje istine o Blečli Parku je, po meni, najveća zavera svih vremena, bukvalno! Ukratko, u odsudnom momentu rata - Kurske bitke - britanci iako znaju detalje ne pomažu SSSR-u!! Zapad je indirektno pomagao Hitlera, to je vrlo izvesno. Cilj je bio slamanje Staljina i osvajanje Sibira i tih ogromnih Ruskih prostora!

1941 god svi bitni faktori na terenu su pod uticajem bankara vladara iz senke - i Čerčil i Ruzvelt (Titomason da je govorimo, i to pripadnik najžešće vatikanske lože ) - ALI STALJIN NIJE ! Staljin je bio carski agent, mada neki i samo ubistvo Romanovih stavljaju pod znak pitanja, ali tu nisam siguran pa neću o tome; A da su komunizam u Rusiju instalirali Rokfeler i Rotšild to je poznato danas.

Velika poenta Blečlija je - da Rusi ćute ! ..i dan danas. Ne kažu jesu li pomagani obaveštajno ili su krali preko "kembridžke petorke" i Kernkrosa - to ćutanje sve govori, i o stvarnoj pozadini II sv. rata kao i o tome jeli Putin samostalan ili i on sluša bankara nekog iz senke.

Treće - sve važno vezano za ovo sigurno nije u potpisanim dokumentima, takve stvari rade se usmeno. Vi danas Hitleru da sudite malo bi mu šta mogli dokazati znate i sami, on sigurno nije popisivao i lupao pečate na bezbrojna ubistva koja je naredio..
_____
To su drage kolege teme, g. Vatra je bezbnadežan prilično da ga se poziva da se urazumi i uozbilji ali Vi g. Chicot mi delujete ozbiljan čovek..

A šteta je da ne prodebatujemo malo ovo o čemu sam napisao, i posebno me g. Samaržić zanima šta bi tu rekao Smile Jer tema je najveća ikada !!
Написао сам мало изнад, слажем се у вези Русије, само додајем да је њима циљ био и сламање Немачке. Стварање Хитлера и усмеравање на исток... а да при томе страдају и једни и други, док трећи имају корист. Зато наталија Нарочницкаја пише да је пакт Рибентроп-Молотов највећи успех совјетске дипломатије. Јер је њиме ''пројект Хитлер'' усмерен на Запад.
Ako se slažemo da je cilj bila Rusija, to je poenta..Naravno, namestilo se tako da su najviše izginulu Rusi i Nemci (Nemaca 7-8 miliona koliko znam), samo je istina da kad se govori o moći, o vladarima iz senke onda državne granice nemaju težinu, posebno danas.

Rotšild i Rokfeler kao glavni bankari i bar vidljivi vrh moći, gurnuli su sasvim planski i bezdušno u Holokaust svoje zemljake jer im je to odgovaralo..tako da i ako je Amerika prošla najbolje u II sv. ratu i postala kasnije glavna sila do današnjeg dana - to je najviše zato jer je takav bio raspored karata tada.

Ono što jeste interesantno je da se o ovome svemu vrlo malo zna, praktično i ne priča, što samo govori o matriksu u kome svet živi..rade sa nama šta hoće i niko ne može ništa praktično.

Isti mračnjaci kao i 1941 vladaju i danas svetom iz senke, možda je samo došlo do smene generacija, politika i duh su isti
Ззашто Ротшилд и Рокфелер? Ентони Сатон као главне издваја Моргана и Форда, потоњи је био главни Хитлеров финансијер, чак и узор.
(29-09-2016, 11:56 PM)Kratka Forma Пише: [ -> ]Nemaca 7-8 miliona koliko znam

21 милион тачније.
Rokfeler predsedava tj vodi i Bilderberg grupu i Trilateralnu komisiju, što govori da je sigurno visoko pozicioniran u strukturama prave moći, dok Rotšilda navode kao glavnog bankara kroz istoriju, bankara br. 1 rimokatoličke crkve (čitaj EU).. mada je te centre moći teško, odnosno nemoguće spoznati.. Za Rokfelera se kaže da drži SAD u ruci iz senke, i da su globalni problemi oduvek bili konkurentski ratovi za dominaciju tih glavnih familija, koje i sarađuju ali i sukobljavaju se;

Pisala je o tome Ivona Živković na svom sajtu, izuzetna novinarka. Konačno, ima tu dosta i ezoterije u njihovom delovanju (satanizma i kabalizma) tako da je nemoguće reći šta je cilj u stvari i ko je tu zaista glavni (Dejan Lučić čak u emisiji hladno pominje vanzemaljce.. što je za mene glupo, jer sve i da je istina 99,9% ljudi će reći da je ćaknut)
(29-09-2016, 08:39 PM)Chicot Пише: [ -> ]Па још наводиш две дивизије које су дошле на распуст (опоравак) и тренинг привремено на Балкан. Као да су оне ту "са задатком". Читаш ли ти шта постављаш?
Броје се дивизије које су послате на Балкан-Медитеран да би испуњавале унапред одређене задатке, а не оне које су на одсуству или у пролазу. Сателитске формације су бројане одвојено, јер су ионако имале "вредност" само у убијању цивила и у административним дужностима.

Да упростимо питање око кога се вртимо:

операција ”Цепелин” је трајала од фебруара до почетка јула 1944.
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_...tion_plan)

Које јединице су у том периоду доведене у Југославију? (може и на одмор).

Које јединице су после тога периода повучене из Југославије и одведене на места где јесу извршени десанти?

Ја нисам успео да нађем ниједну.
Изволи покажи ми макар једну.

Наравно да су 1. оклопна и Нордланд дивизија послате на Балкан како би се одмориле и попуниле. И пола Француске пре Дана Д је било попуњено таквим јединицама. На тај начин су имали снаге у резерви за искрцавање, а то што су повучене после одмора и нису замењене другим јасно наводи да после тога нису сматрали да су у опасности.

(29-09-2016, 11:09 PM)Kratka Forma Пише: [ -> ]To su drage kolege teme, g. Vatra je bezbnadežan prilično da ga se poziva da se urazumi i uozbilji ali Vi g. Chicot mi delujete ozbiljan čovek..
Хвала ти што ме ниси похвалио, много бих се забринуо.
(29-09-2016, 11:09 PM)Kratka Forma Пише: [ -> ]Zataškavanje istine o Blečli Parku je, po meni, najveća zavera svih vremena, bukvalno! Ukratko, u odsudnom momentu rata - Kurske bitke - britanci iako znaju detalje ne pomažu SSSR-u!! Zapad je indirektno pomagao Hitlera, to je vrlo izvesno. Cilj je bio slamanje Staljina i osvajanje Sibira i tih ogromnih Ruskih prostora!

1941 god svi bitni faktori na terenu su pod uticajem bankara vladara iz senke - i Čerčil i Ruzvelt (Titomason da je govorimo, i to pripadnik najžešće vatikanske lože ) - ALI STALJIN NIJE ! Staljin je bio carski agent, mada neki i samo ubistvo Romanovih stavljaju pod znak pitanja, ali tu nisam siguran pa neću o tome; A da su komunizam u Rusiju instalirali Rokfeler i Rotšild to je poznato danas.

Velika poenta Blečlija je - da Rusi ćute ! ..i dan danas. Ne kažu jesu li pomagani obaveštajno ili su krali preko "kembridžke petorke" i Kernkrosa - to ćutanje sve govori, i o stvarnoj pozadini II sv. rata kao i o tome jeli Putin samostalan ili i on sluša bankara nekog iz senke.

Treće - sve važno vezano za ovo sigurno nije u potpisanim dokumentima, takve stvari rade se usmeno. Vi danas Hitleru da sudite malo bi mu šta mogli dokazati znate i sami, on sigurno nije popisivao i lupao pečate na bezbrojna ubistva koja je naredio..
_____
To su drage kolege teme, g. Vatra je bezbnadežan prilično da ga se poziva da se urazumi i uozbilji ali Vi g. Chicot mi delujete ozbiljan čovek..

A šteta je da ne prodebatujemo malo ovo o čemu sam napisao, i posebno me g. Samaržić zanima šta bi tu rekao Smile Jer tema je najveća ikada !!
Нема ту много о чему да се дискутује. Помешали сте свашта и углавном промашили поенту. Пре свега, Совјети јесу добијали од Британаца податке засноване на Ултри - још пре Барбаросе - стим што им наравно није говорено о пореклу тог извора. Потпуно друга ствар је који је био Черчилов мотив да храни Стаљина информацијама. Многе совјетске архиве нису отворене до данас, као што је то био случај и са британским/америчким до недавно. Разлог је тај да се очува "добар имиџ" разних служби и агенција и да се не открије друга страна медаље. Сви они су имали ужасне грешке и пропусте и много путера на глави. То је разлог зашто Руси/Амери/Енглези ћуте о неким стварима, а не заштита од продора спољњег непријатеља у осетљиве информације. Даље, ако већ помињете личности под утицајем владара из сенке, врло је погрешно изоставити Стаљина.
Све то заједно нема много везе са Блечлијем и Ултром.

Ако мислите да имате још материјала за наставак дискусије коју сте покренули, боље да се отвори засебна тема. Овде ту причу можемо да закључимо.
(30-09-2016, 11:50 AM)ватхра Пише: [ -> ]Да упростимо питање око кога се вртимо:
Ватра, иницијално питање је покренуто око наводних грубих материјалних грешака аутора. Да ли је то тако или није, брзо смо разрешили.
Иначе, неким ауторима (о децепцијама) на које се позива текст из википедије (који си линковао) је баш Хејстингс радио рецензије. Коинциденција? Баја

A ако причу о овоме сматраш вредном даље дискусије и имаш довољно материјала, отвори посебну тему па можемо да наставимо. Овде ћемо да причамо о Ултри.
Бићу овде скром.....
Увек се ратовало за имање.....потогово ако га повезујеш са концепција...."perpertual war"...тако Енглези су концентрисали вечито све своја војна моч на Северна Африка и Средног Истока....где је била црна злато.....

Ако разумете да ратови никад се не завршавају, све док неког уништења противника или да га тотално срљаш у ситуација тотално немогучности.....онда историја и истине тешко ће у билој кој тренутак да види светла дан......и чак кад изађе незнаш ејли је то поново нека дисинфомације и спиновање....као у случају Србија и Балкан.....ко тешко као људи могу да суочавају са неком истином, и то кад га лично зјева пред очима.

A сам рат те задужује
А дуг после рат за обнове да не говоримо
Тако дуг те заробљује као држава

Тако у тај енглески документарац тешко ће говорити од заробљену Енигму Машину што су добили од Пољака.
Gospodine Chicot,
kada pričamo o Blerčliju, neznam šta je veća suština od toga što sam ja napisao - da je to najveća zavera svih vremena, u celoj ljudskoj istoriji! Englezi znaju presudne informacieje ali ne pomažu SSSR u presudnom momentu rata. Šta tu ima dalje i bolje da se priča na ovu temu? Kako radi Enigma ili Lorenc, koliko zupčanika i žica imaju.. ili koliko se divizija odmaralo nemačkih, pa da se g. Vatra opet oduševi?
Neću ja više da gnjavim ako ne dozvoljavate i predlažete drugu temu, Vi ste administrator i to poštujem. Samo ste napravili dve greške ovde - Barbarosa je bila dosta pre razbijanja šifara u Blečliju i ta obaveštajna saradnja Engleza i Rusa pre Blečlija je skroz druga tema i dimenzija. Kažete zašto je "Čerčil hranio Staljina informacijama" - upravo je poenta da nije!

Shvatate li vi ljudi da je Hitler za dlaku mogao da dobije rat? Da nije bilo Bila Tat-a, Tomija Flauersa i Džona Kernkrosa.. piši propalo. I Staljina naravno (a ko mu je komandovao iz senke ne znam, ako uopšte jeste)
Па још није рат ни почео, Срушио се немачких војни авион са неко из Генералног Штаба, и он је носио планове за Немачког напад на Француске итд.
Французи позову тадашних Енглески Краљ, и предају планове његову партију.
Истих тај Краљ објављује то Хитлеру.
Па има прич да је сам Хитлер био продук њиховог Тависток институт.
Верујем њиховог циљ је било међусобна уништавање Совијити ко су оних буквално и створили и Немце.....ко су Совијити помогли да наоружавају између ратове.
Док се гол не доћепа до архива војна интелигенције МИ, где може да видиш другорочне циље, и гледаш на томе преко деценије а не преко неколико године. Све ове организације на периферије као СОЕ и Блетчли парк само служе за уском перијод деловање, за остварање циљ, нешто што су исмисљили и саме концепције.
Тамо је убиства Распутин било скривено за 100 година, зашто тако дуго, тако је исто Ђен. Драже.

Само требаш да гледаш у садашној ситуација у света.....онда си имао финанцирску кризу у 1929 па и Велика депресија 1932 и за року 7 година имао си Других Светски Рат.

Садашња финанцирска криза има свој корене у 2008 можда и раније, и је по релативности гора него све преходне, чак имаш финанцирски тероризам као један динамика у све томе.

Као онда....као данас сви слепо, без нека озбилна узбуна намештава се Трећи Светски Рат! Кључ као онда....као и данас, је ко има тај вид да се то све припрема и зашто?
Јел ово краљ свратио? Smile
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26