Погледи форум

Пуни Облик: Дешифровање немачких порука од стране Британаца
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Мислим да је овај програм Тајм Воч је баш је био емитовано у време кад је Др Дејвид Мартин издао своју књигу.
Обратим пажње на Џон Еналсз из војне интелигенције МИ 4:43, 5:34 и шта је он мислио од СОЕ, гађао бих да МИ су виделих СОЕ као жртве у њихови циљове.

https://www.youtube.com/watch?v=843JxI7auvU

Овај програм као сви што су наследилих, су само прашине, над прашине и мораш разумити њи као документарце што НАМЕРНО недају целу истину, нити их жели да докаже и покаже. Што је чист непријатељски акт!

Кад разумеш колико су инфомације имали тада, за време рата, овде је само битно тачна времена кад су почели да читају немачке шифре, поготово тих релативни према Краљевине.
Ако су читали немце као књигу како спекулирам,што бих се могло повезати са број жртве њихови људи, број људи ко имали на терену, и колико других нације/војске су могли да повезају са својим стратегијом. Ствар што је замало свака окупирана држава имала своје владе у лондону што је још један доказ тај утицај. Зашто ако добро копаш видићеш да су Енглези били окупираних од Нацисте на Џерзија, што су две острове близо Француске обале....

https://www.youtube.com/watch?v=p5VVpI5uxqI

Тамо су Немци прошли врло мирно.....али су захтевали од других да масовно гину у местима где је утицавало на судбине њихове војнике у северне африке.....тако више убијани немце и Србе, Грке итд.....је мање жртве њихови војника у африци и мање имају да се боре. Да задржају контролу над ту иманје и то је било уље. Његова вредности се мерило у више од пола век.

Ници овсте видео њихови војнике у билом каквом озбилна битка са немцима у европи, Дункирк, ваздучна борба у енглеском каналом, и изкрсавање на сви страна на крај рата, кад су веч Совијити пребилих кичму Немце.....па озбилни рат у западну Европу се овсте није десило..... та лекција научили из првог светског рата.

Тако можемо слободно да кажемо да се других светски рат се вечито десило у тим Славским земљама. И то је докажено по број жртава!

Битно је тај утицај....ти шаљеш неколико сколованих људи ко су прошлих курс командос, и послати да праве фрке, диверзанте итд. Тако не причаш од гомила група људи него ситнице. Рушење домаће инфаструктуре што користе немце према африци као један. Оних гледају да ставе свој утицај и стратегија. Опет главна борба је било око уље, овај пут спрећавање немци корисћавање нафте……и тако све тај прич од пилоте стиже, нису бомбадиралих немце у Краљевине, чак бих рекао да то се овсте није десило док је Војске Краљевини као гериле била у неком напредак.

Па онда имаш кључним тренуцима, где ангажујеш своје снаге у свој корист, и колико дуго те акције траје? Пример бомбадовање Немце спасајући партизане, што ја мислим оних виде као топачко месо за своје циљеве у Јужно Африке.

Имаш контролу на инфомацијом, на пример радио и радио оперативци…..и та телекомуникације…имаш новац, храна, логистика, медицина, позадина,

Сва доказа до саде у контролисање ток историје поготово према нас, само потрвђује колико је земља невероватно непријатељска
И то само афирмише колико Зло намерних људи имамо у нацији ко на неких наћин било како ситно, омогућавају да овстварују свој циљ.
(01-10-2016, 02:32 AM)Романија Пише: [ -> ]Јел ово краљ свратио? Smile

Не, ово је Захумље, легенда форума Smile
(30-09-2016, 11:11 PM)Kratka Forma Пише: [ -> ]Gospodine Chicot,
kada pričamo o Blerčliju, neznam šta je veća suština od toga što sam ja napisao - da je to najveća zavera svih vremena, u celoj ljudskoj istoriji! Englezi znaju presudne informacieje ali ne pomažu SSSR u presudnom momentu rata. Šta tu ima dalje i bolje da se priča na ovu temu?
Наравно да није у питању завера (понајмање "највећа свих времена"). Блечли нема никакве везе, нити је на било који начин одређивао односе и политику према Совјетима.

(30-09-2016, 11:11 PM)Kratka Forma Пише: [ -> ]Samo ste napravili dve greške ovde - Barbarosa je bila dosta pre razbijanja šifara u Blečliju i ta obaveštajna saradnja Engleza i Rusa pre Blečlija je skroz druga tema i dimenzija. Kažete zašto je "Čerčil hranio Staljina informacijama" - upravo je poenta da nije!
Shvatate li vi ljudi da je Hitler za dlaku mogao da dobije rat? Da nije bilo Bila Tat-a, Tomija Flauersa i Džona Kernkrosa.. piši propalo. I Staljina naravno (a ko mu je komandovao iz senke ne znam, ako uopšte jeste)
Није грешка. Кључеви луфтвафеа су разбијени још 1940 и знало се скоро у дан датум почетка операције. Понављам, Черчил је Стаљину слао упозорења пред инвазију, али Стаљин је то игнорисао - као што је игнорисао и бројне и прецизне извештаје о томе од сопствених агената. Наравно, разлог је дубока параноидност, био је убеђен да је по среди британска подвала (како би се овај окренуо против Хитлера).
Пошто није успео до јесени да порази Стаљина, Хитлер је изгубио сваку могућност да добије рат. Допринос комунистичких шпијуна је у том смислу никакав. Стаљина су интересовале информације политичког карактера, како би подешавао своје држање према Савезницима. Захваљујући тим документима, увек је био корак испред њих.

(30-09-2016, 11:11 PM)Kratka Forma Пише: [ -> ]Neću ja više da gnjavim ako ne dozvoljavate i predlažete drugu temu, Vi ste administrator i to poštujem.
Ова тема није место за развијање теорија завере "свет против Руса", нити за приче о "владарима из сенке". Тако да најљубазније молим да се прекине са тим.
(01-10-2016, 08:54 PM)Chicot Пише: [ -> ]
(30-09-2016, 11:11 PM)Kratka Forma Пише: [ -> ]Gospodine Chicot,
kada pričamo o Blerčliju, neznam šta je veća suština od toga što sam ja napisao - da je to najveća zavera svih vremena, u celoj ljudskoj istoriji! Englezi znaju presudne informacieje ali ne pomažu SSSR u presudnom momentu rata. Šta tu ima dalje i bolje da se priča na ovu temu?
Наравно да није у питању завера (понајмање "највећа свих времена"). Блечли нема никакве везе, нити је на било који начин одређивао односе и политику према Совјетима.

(30-09-2016, 11:11 PM)Kratka Forma Пише: [ -> ]Samo ste napravili dve greške ovde - Barbarosa je bila dosta pre razbijanja šifara u Blečliju i ta obaveštajna saradnja Engleza i Rusa pre Blečlija je skroz druga tema i dimenzija. Kažete zašto je "Čerčil hranio Staljina informacijama" - upravo je poenta da nije!
Shvatate li vi ljudi da je Hitler za dlaku mogao da dobije rat? Da nije bilo Bila Tat-a, Tomija Flauersa i Džona Kernkrosa.. piši propalo. I Staljina naravno (a ko mu je komandovao iz senke ne znam, ako uopšte jeste)
Није грешка. Кључеви луфтвафеа су разбијени још 1940 и знало се скоро у дан датум почетка операције. Понављам, Черчил је Стаљину слао упозорења пред инвазију, али Стаљин је то игнорисао - као што је игнорисао и бројне и прецизне извештаје о томе од сопствених агената. Наравно, разлог је дубока параноидност, био је убеђен да је по среди британска подвала (како би се овај окренуо против Хитлера).
Пошто није успео до јесени да порази Стаљина, Хитлер је изгубио сваку могућност да добије рат. Допринос комунистичких шпијуна је у том смислу никакав. Стаљина су интересовале информације политичког карактера, како би подешавао своје држање према Савезницима. Захваљујући тим документима, увек је био корак испред њих.

(30-09-2016, 11:11 PM)Kratka Forma Пише: [ -> ]Neću ja više da gnjavim ako ne dozvoljavate i predlažete drugu temu, Vi ste administrator i to poštujem.
Ова тема није место за развијање теорија завере "свет против Руса", нити за приче о "владарима из сенке". Тако да најљубазније молим да се прекине са тим.
Аферим.+++++
G. Chicot, kažete "Наравно да није у питању завера (понајмање "највећа свих времена"). Блечли нема никакве везе, нити је на било који начин одређивао односе и политику према Совјетима." - ovo stvarno ne razumem.
Uskraćivanje obaveštajnih podataka SSSR-u ka dse rat lomi je politička zavera par ekselans..ali da ne tupim odgovorite mi molim Vas na sledeće:
1) Slažete li se da su Britanci znali najosetljivije nemačke vojne tajne posle Blečlija ? (naravno da se slažem za Staljinovu paranoju kada je ignorisao sve dojave da će biti napadnut, to je poznato ali to nema veze sa prelomnom bitkom kod Kurska i Blečli Parkom kasnije)
2) Slažete li se da su Rusi krali informacije iz Blečlija (zašto je postojala kembridžka petorka ako je bilo suštinske saradnje protiv Hitlera)?
3) Sležete li se da je Kursk prekretnica rata i najvažnija bitka u istoriji (i najveća)?
(02-10-2016, 02:59 AM)Kratka Forma Пише: [ -> ]Uskraćivanje obaveštajnih podataka SSSR-u ka dse rat lomi je politička zavera par ekselans..
Ускраћивање података "изнуђеном савезнику" није никаква завера.
Пре би то било шпијунирање и подривање западних "савезника", што су радили Совјети.
Нису ни Амери и Енглези међусобно све делили.

(02-10-2016, 02:59 AM)Kratka Forma Пише: [ -> ]G. Chicot, kažete "Наравно да није у питању завера (понајмање "највећа свих времена"). Блечли нема никакве везе, нити је на било који начин одређивао односе и политику према Совјетима." - ovo stvarno ne razumem.?
Видим да не разумете, зато ћемо овде да прекинемо даљу причу.
Neverovatni ste, ali cenim. Kada kuća gori (preti Hitler da preuzme pola sveta) nema iznuđenog saveznika, politiziranja i td, gasi se požar. Ok, priznajem da ne razumem i ovde prekidamo
Препостављам питање, јели ви мислити да свет није знао од војна припремности једне Нацистичке Немачке? Е сад колико године унапред мислите да тај процес траје. Колико недеље мислите да ти треба да само један саставиш један тенк? Да не дрвим даље од остало оружање.

Е сад кад неко почне да нагомила тај војни моч, јели ви мислите да ту нема потраживање од других земаља да се сазна где оних планирају ту сило да користе?

Видите има велика разлика између добијање обавештаја да неко планира да те нападне, да је та могучност реална......и прихваћење да ће до тога дочи.......

Да узмемо на пример СФРЈ и Милошевић/Војска/Безбедност....јели су оних стварно мислили да неће бити нападнути, или запад се неће упетљати? Па ЦИА је била повезана са Бали Комбатар и њихове емиграције после другог светског рата?
Овсте незнаш јели новац што су Комунисти добилих од САД/Запад у 1948, после избацивање из Комитерна је била повезана са отварање границе према Косово и Метохије, и закон повраћење Срба на своја огниста, да не дрвим од Дрездена 1928.

То бих нам мало помогло да објасњава зашто су одбили да купе Озбилне Против Ваздучне Одбране и то на време, а верујем да су имали понуде? А верујем да су добили савет да ће бити нападнути.....
Што је заиста смешно и невероватно ми још имамо оваких дебата дан данас, од купљење ПВО и то после све што се нам десило! Неко бих заиста рекао да ти на власт и у одбраних су непријатељи државе и народ.

Е сад јели ви мислите да иста сенарија и могучна у УССР?
Још један пример ко је објавио запад да се Спретназ спрема да стиже у Србији.....и тако НАТО је унапред могао да забрани лет преко Бугарске?
Тако мислим да је Сталин и УССР и операције Бабароса да су Совијити добијали гомилу инфомације од припреме на Источни Фронт, да не говорим од споља и унутра немачког војног команде. Па немци су сваки уговор што су потписали цепали, па Совијити су омогућилих и помогли немце да понисте уговор Весајски после другог светског рата, тако знали су из искуства. Па још су заузели територије што су потписали да неће.....док си ти прешао те параметре....све је могуће!
Тако само будала бих мислио да немци неће да крећу према УССР и
За њихове њиве Уље.
За Агригална центара
За Индустријалне центара
И Балтичке Обале
Занимљиво све се то дешава и данас под неком другом обликом

Тако овсте незнаш каква је била стање у Совијетској Војски док гол не насклоњаваш на њихове архиве, у случајно да су биле истините, и људи су могли да објасне своја право стање.
И да се насклоњаваш на неким западне извор као нека превод, није баш најбоље.

Спекулиран да Совијити су мозда знали да нису били у војну ситуацију да се супростављају један Близцкрига, нити верујем да су имали довољно оружање, инфаструктуре, и извезбани војнике.
Имали су посла са Финци
Тако мислим да су знали да им је требало више тенкови, авионе, путеве, логистике, и више истренираних војника.
Тако верујем из тог разлога Совијити су ушлих у Молотов-Рибентроп уговор. Тако да избегавају рат
(мислим да нешто се слично дешава данас.....а за сигурно пре нешто 20 година)

Сад јели бих додало нека друга светла подушка Партизани од Совијити.....или је то веч запад урачунао и унапређивао!

Сад јели су немци нешто знали да и совијити нешто припремају.....
Али због хитлер је био намештен да буде вођа немачке, можда је његов циљ увек било да буде рат, што бих објаснило понашање запад ко су хитлер дали текнологије да ратује. А занимљиво да запад своје инвестиције/војне фабрике у немачкој нису бомбадовали.
Слична прак смо видели у Иран и Ираку...Сауди Арабије

Заборавио да је Сталин добио обавештење од Комунистичка Партија и Холандије у јесен 1940 године да ће бити нападнут!
Сад незнаш какве инфомације су Совијити су имали у вези Битка са енглезима, тај Battle of Britain (ваздучни), јели су знали да ће Немци нападати енглези пре њи.
Прич има да су добили 87 опомена
Осим Чурчил и Рузевелт, спијуни Richard Sorge у Јапану, немачки под официр дезертер да пре инвазије.

Чак незнаш како се људи понашају у тоталитаризам.....јели смеју да даду лоше обавештење, због свог смрт, тако незнаш каква репортирање је баш добијао од својих службенике.....јели су то све осликали као дисинфомације......имате слична понашање од комуниста и њихови наследници у бившу СФРЈ.
Да се обратимо пажње на Меин Камфа и говоре хитлер, увек је обратио пажњу на политике Лебенсраум.
Што бих значило он је из корене директиван према УССР, Занимљиво да Лебенсраум је увек био директиван према истока а никад према запада.

Па чак у Украјни је желио тамо немачку колонију.....што некако стиже из изворе енглеског окупације Индије.....праксу су имали са Северне Србије/Војводином

хитлер је желио Норвеђани, Свеђани и Данци да насељавају те територије на истока.

хитлер је знао да ће блитзкрига бити мало теже против УССР, да ће трајати дуже

Сталин је вероватно рачунао да немци неће напасти УССР пре него су немци нападали француза и енглеза, и вероватно је рачунао на лето 1942 године. Што вероватно није очекивао је да ће се француска толико лако предати у лето 1940 године. и то је разлог зашто је послао Молотов у Берлину на разговор и циљ му било да растежи говора колико је било могуће. Тако да Совијити су знали ако не нападне УССР у лето 1941 године он то неће урадити до лето 1942. А разлог за то су биле јасне.
Тако да у првог моменат кад су говоре били прекинуте.....планове за операције бабаросе су били у плану.
Агент Richard Sorge од Црвеног Оркестар је добио инфомације у Децембар 1940 године, казајући да ће бити нападнути у Мај 1941..... а Чурчил га обавестио у Априлу 1941.
Шико,
ако мислиш да горњи пост није битан за тему, одвоји га, имаш потребне гумбиће.

Што се тиче теме, раније си навео да су Британци лоше тумачили декрипте из пустиње кад су издали наређење Ромелу да стану, па Американци код Ардена, и сад Стаљин пред Барбаросу, што је омогућило Немцима да постигну велики успех.

У сва три случаја се никако не може говорити о томе што наводиш. Напротив, декриптоване поруке су правилно тумачене. Ради се о томе да се за противникове намере претпоставља да ће бити најбоље могуће, а не самоубилачке. Ако Ромел има проблема са снабдевањем, логично је да ће да стане, а не да настави даље где ће ти проблеми бити још већи. Ако у Француској Савезници имају надмоћ, апсолутну премоћ у авијацији и спремају офанзиву, самоубилачки је покашати некакву локалну офанзиву (све и да су Немци имали довољно горива, као што нису). И сама идеја да се нападне СССР у тренутку кад још ратују са Британијом и са којом не могу да се изборе је већ суицид.

Оно што је Ултра помогла је да се лакше разумеју такве нелогичности у Хитлеровим наређењима.
У сва три случаја може, као и у неким другим.
Нарочито у задњој фази рата, Сицилија - Италија, сев Француска, проблем није био у недостатку информација о позицијама и намерама Немаца, већ до грешака (и то великих) Савезника.
То и Бенет тврди. А ја сам већ цитирао документ апропо глупости у Арденима.

Ствар управо и јесте у томе. Шта ти вреди добра информација ако не умеш да је искористиш да направиш предност? Немци су се, не увек, али пречесто показивали "непредвидљивима" чак и кад су ухваћени на препад.

То ти је као кад играш шах са велемајстором - и он ти каже којих следећих пет потеза планира да одигра. И ти шта год урадиш он ће опет остварити предност - јер је бољи.

Има примера детаљних, планирао сам да поставим ових дана када стигнем.
------
Што се тиче претходне поруке, послаћу ти на ПП, да можеш да њом отвориш тему, одавде ћу да је склоним.
(03-10-2016, 05:45 PM)Chicot Пише: [ -> ]Што се тиче претходне поруке, послаћу ти на ПП, да можеш да њом отвориш тему, одавде ћу да је склоним.
А шта ћемо са претходних 10 порука из те дискусије?
Oстају овде, јер у неким порукама има делова који се односе на Кернкроса, Хејстингса и тд - што је у вези са темом. Пребацивањем њих ће се изгубити контекст дискусије.
По потреби можеш да прекопираш податке одавде.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26