Погледи форум

Пуни Облик: ЧЕТНИЧКИ СПОМЕНИЦИ
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Имали смо ову тему на прошлом форуму, па предлажем да наставимо и овде.
Добра идеја. Ево теме на старом форуму:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=18614
[Слика: 1372783732113.jpg]

(27-08-2013, 07:32 PM)Зоран Недељковић Пише: [ -> ][Слика: 1372783732113.jpg]

капетан II кл БРАНИСЛАВ ЦВЕТКОВИЋ - команд. Левачке бригаде Првог шумадијског корпуса. Погинуо од партиз. заседе у Надрљу, срез Левачки и сахрањен од мештана у сеоском гробљу, - 1943 год.

Син Јове Стевића

БИЛЕЋА, Република Српска

Равногорски парк у припреми

[Слика: v0n6.jpg]

ЉУБИЊЕ, Република Српска

[Слика: nbdv.jpg]

ГЛЕДИЋ, Србија

[Слика: 8a2l.jpg]

Капетан Миле Васић опеван је у песми "Гледићка воденица"
http://www.youtube.com/watch?v=jmmgppVhEr8

Херцег

Ако Бог да парк у Билећи отварамо 2 октобра, додуше један дио нам остаје за следећу годину да га у потпуности завршимо. Добро дошла Србадијо!
Херцег, можеш ли да поставиш неке слике парка у Билећи?
Тражио сам на нету, али нема.

Херцег

Наравно. Нећеш ни наћи на интернету још увјек ништа, док ово све не приведемо колико толико до краја. Баш сам јуче био са Војводом Славком, имамо сада у суботу "акцију" уређивања парка, овог дијела до сада што смо урадили, па када преузмем фотке одмах их избацујем.
Био сам одсутан скоро два мјесеца, био мало и по дијаспори, мало по матици итд..., тако да се нијесам јављао а имам и нешто слика избацит на форум. Радимо ми Херцеговци око Равногорске идеје, као што се може и видјети из приложеног. С помоћи Христа Бога и са добрим Србским домаћинима, све ће ово бити и боље него што смо мислили.
Свака част! Херцеговци су увек били јаки.
Јел имаш неке непознате слике четника?

Херцег

Нијесу непознате, ријеч је о четницима Билећке бригаде, наравно. Морам само једног четника да идентификујем, за који дан ћу и то да ријешим. Чекам његовог братића, да ми само потврди па да "избацим" то на форум.

Син Јове Стевића

ДОБРО ПОЉЕ,КАЛИНОВИК, РЕПУБЛИКА СРПСКА

[Слика: lr50.jpg]

Текст на споменику:

''Једанаест хитаца који оборише ваша тијела, још голобраде младиће, испаљени су у срце читавог народа... Не можемо се надати никаквом добру, без општег покајања и молитве Богу- и за те несрећнике, ваше убице, идеологијом комунистичком помућене и за престанак наших раскола и странствовања од изворних вриједности наших предака.''
(22-09-2013, 03:29 PM)Лепи Бора Пише: [ -> ]
(22-09-2013, 01:06 PM)Добровољачка Команда Пише: [ -> ]...
Ово су споменици љотићеваца?

Шта ће међу Четничким споменицима, рупе са костима убица, пљачкаша и издајника?

Где се то сахрањују на исто место убице и јунаци?

Ма ово је БЕЗОБРАЗЛУК!

Где се споменици немачких положара и споменици кућних љубимаца, стављају са споменицима Српским Војницима?

Јер треба сада да неко ставља и слике споменика усташа и партизана овде?
Тако је. Ако се ово не избрише, онда слободно треба дозволити постављање и фотографија комунистичких и усташких споменика.
На прошлом форуму, додуше под темом Хрвати у четницима, било је речи који је још официр сахрањен код манастира или цркве, мислећи се на дотадашње пор. Мојсиловића и Стојанчића. Динчић је тада подсетио на пор. Летицу и открио да је он Хрват. Нешто касније од њега, код цркве у Мионици сахрањени су и прво-равногорци авиј. наредник Душан Которанин, 1 јан 1942 г + и пор.Тома Мишић, јул 1942 г +. Одмах после рата њихови гробови су порушени, а Летичин није, а били су сахрањени један поред другог.
[Слика: milka-bakic.jpg]

Нађох ово на нету. Споменик легендарној Милки Равногорки.

Син Јове Стевића

ЛОЗНИЦА, СРБИЈА

[Слика: nz45.jpg]

ШАБАЦ, Село Вукошић, СРБИЈА

[Слика: gtqg.jpg]
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26