21-08-2018, 07:33 PM
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
23-08-2018, 05:54 PM
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hro...v-Zivkovic
https://www.youtube.com/watch?v=s40iAfLWyY4
Ех, на жалост, ово су и даље Булаићеви четници, они какве их је представљала Комунистичка пропаганда...
Главу могу дати да овде 95% људи појма нема гдје је село Дреново ( централна Македонија ), када је и како настала ова пјесма (касније неспретно преформулисана да припада Четницима из 2. свјетског рата ), да не знају да Дража није био војвода (није носио ту титулу нити га је ико икада тако звао) него Генералштабни Пуковник Југословенске Краљевске војске.
На почетку командант Четничких одреда Југословенске војске, па командант Југословенске војске у Отаџбини, у међувремену уздигнут у чин Генерала Југословенске војске, а потом постао министар војни Краљевине Југославије и командант читаве Југословенске војске (у отаџбини, ван отаџбине и у заробљеништву).
Та војска је носила пуковске заставе војске Краљевине Југославије, плаво-бијело-црвене, са 4 С, шаховницом и словеначким знаком на двоглавом орлу, као и кокарде са истим симболима...
Било је око 8000 Словенаца, око 10 000 Муслимана, неколико стотина Хрвата, дакле свих оних који су остали одани Краљу...
У шта су се Четници претворили данас је баш оно како су их Комунисти представљли, на жалост...
https://www.youtube.com/watch?v=IMqnoX6VQ2E
Олимпијаде?
Јели то ко ће више пиво да попије
Или ко ће више хране да поједе
Није било случајно да сам ставио омладински камп!
https://www.youtube.com/watch?v=s40iAfLWyY4
Ех, на жалост, ово су и даље Булаићеви четници, они какве их је представљала Комунистичка пропаганда...
Главу могу дати да овде 95% људи појма нема гдје је село Дреново ( централна Македонија ), када је и како настала ова пјесма (касније неспретно преформулисана да припада Четницима из 2. свјетског рата ), да не знају да Дража није био војвода (није носио ту титулу нити га је ико икада тако звао) него Генералштабни Пуковник Југословенске Краљевске војске.
На почетку командант Четничких одреда Југословенске војске, па командант Југословенске војске у Отаџбини, у међувремену уздигнут у чин Генерала Југословенске војске, а потом постао министар војни Краљевине Југославије и командант читаве Југословенске војске (у отаџбини, ван отаџбине и у заробљеништву).
Та војска је носила пуковске заставе војске Краљевине Југославије, плаво-бијело-црвене, са 4 С, шаховницом и словеначким знаком на двоглавом орлу, као и кокарде са истим симболима...
Било је око 8000 Словенаца, око 10 000 Муслимана, неколико стотина Хрвата, дакле свих оних који су остали одани Краљу...
У шта су се Четници претворили данас је баш оно како су их Комунисти представљли, на жалост...
https://www.youtube.com/watch?v=IMqnoX6VQ2E
Олимпијаде?
Јели то ко ће више пиво да попије
Или ко ће више хране да поједе
Није било случајно да сам ставио омладински камп!
14-09-2018, 05:09 PM
(10-05-2018, 09:04 PM)Вукашин Петковић Пише: [ -> ]Следи смена генерала Диковића, 'де сме да наређује мимо знања министра Јулина и његовог Врховног команданта.Рекох ли ја!

30-09-2018, 04:10 PM
16-01-2019, 01:02 AM
28-02-2019, 08:13 PM
13-04-2019, 01:42 PM
![[Слика: IMG-1603.jpg]](https://i.postimg.cc/ncRNFM18/IMG-1603.jpg)
![[Слика: IMG-1604.jpg]](https://i.postimg.cc/kg2zB9j2/IMG-1604.jpg)
14-05-2019, 01:18 PM
Сабор је био одличан. Враћа се онај прави дух братства и полако нестаје све оно што смо овде писали.
Оно што је сметало, то је надменост присталица СПО. Зато су и извукли "дебљи крај"...
Оно што је сметало, то је надменост присталица СПО. Зато су и извукли "дебљи крај"...

14-05-2019, 01:42 PM
Једно ми само није јасно па молим да се директним питањем одговори директним одговором. 11. маја је званично за нас почео Други светски рат(за герилце),самим тим и остале муке које су нам се дешавале после.Зашто се онда на Равној Гори сваке године одржава вашар са музиком и пијанком уместо да се само помоли у цркви,да се буде на литургији и да се направи нека нпр. представа о ЈВ итд.(моје мишљење за ову представу) Овако само себе газимо,буквално постајемо четници из булајићевих филмова,носе се браде до груди,опијају се људи на Равној Гори што би се рекло прави вашар.По мени је то као да сад одемо у Зејтинлик и опалимо жарета и гоција до даске испијамо се алкохолом.Ово са заставом је производ свега онога што сам написао изнад,пијанство и приказивање булајићевих четника као дивљаке. Хвала лепо! 

14-05-2019, 03:32 PM
.
Ниси у праву Марио.... Наиме, 2. св. рат за нас није почео Дражиним доласком на Равну Гору тог 11. маја, већ је до тада трајао скоро без прекида.
Што се тиче сабора на Равној Гори је и била Света Литургија, па Парастос и напослетку сјајан културно-уметнички програм. Владао је прави равногорски дух.
То што набрајаш је бивало раније, а сада је, хвала Богу, све мање.
Све те девијације су долазиле од преосталих СПО-ваца и зато, мислим, да њихова застава не треба да стоји поред споменика.
Ниси у праву Марио.... Наиме, 2. св. рат за нас није почео Дражиним доласком на Равну Гору тог 11. маја, већ је до тада трајао скоро без прекида.
Што се тиче сабора на Равној Гори је и била Света Литургија, па Парастос и напослетку сјајан културно-уметнички програм. Владао је прави равногорски дух.
То што набрајаш је бивало раније, а сада је, хвала Богу, све мање.
Све те девијације су долазиле од преосталих СПО-ваца и зато, мислим, да њихова застава не треба да стоји поред споменика.
14-05-2019, 03:53 PM
Захваљујем на одговору! Мада по мени само ломљење јарбола је дивљачки приступ.Уместо тога могло је само да се скине застава да се замени са нпр. старом четничком заставом са лобањом или пак заставом одружења Равне Горе,тако би господски отерали нато четнике 

14-05-2019, 04:43 PM
СПО какав год да је био, направио је тај споменик, дом, музеј, цркву...
Ови што су запалили заставу нису у животу ставили циглу на циглу.
Мислите мало о томе кад слушате ове наше паметнице из равногорских покрета и удружења. Постоје више од две деценије, окупљају се толике године на Равној Гори, а од њих видосмо само гозбе и ручкове и бусање у прса.
Мислите мало о томе кад слушате ове наше паметнице из равногорских покрета и удружења. Постоје више од две деценије, окупљају се толике године на Равној Гори, а од њих видосмо само гозбе и ручкове и бусање у прса.
14-05-2019, 04:47 PM
Слажем се да није било СПО-а не би имали ово данас што имамо,каква год да им је сада политика треба поштовати дугогодишњи рад
14-05-2019, 05:16 PM
(14-05-2019, 04:43 PM)Бенито Пише: [ -> ]СПО какав год да је био, направио је тај споменик, дом, музеј, цркву...
Равногорски Покрет и остали часни људи и родољуби су били ТАЈ СПО што је градио споменик, дом, музеј, цркву... а овај данашњи СПО, тј. отпад је у недрима Вучића. Тако да ми итекако мислимо. Некад и превише.